Spica vs Iphone
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 20:23
- Kontakt:
Spica vs Iphone
Razmisljam o kupovini jednog od ova dva telefona (oko 200e cu da imam verovatno kada prodam Vivaz), pa me interesuje koja je razlika izmedju iphon osa i androida, tj. u vezi aplikacija, da li Spica moze da parira Iphonu po aplikacijama, video sam na yt da ima need for speed shift, fifa pes 2010 itd. igrane na iphonu, da li ima tih igara i za Spicu?
LG KU990 Viewty + SE VIVAZ
Ne razumem kako porediš ova dva telefona? Samo na osnovu klipova sa Youtube-a? Za početak o kom iPhone-u pričaš? Pretpostavljam da su ti se svidele neke igre sa iP ali da para imaš samo za Spicu (i da je porediš sa 3GSom), pa te zanima koliko je funkcionalna i koliko toga što ima za iP ima i za Android. Činjenica je da je mnogo korisnih aplikacija za Android urađeno, i dosta portovano sa drugih platformi ali Spica spada u Mid/Low End Androide i iako na papiru ima jači procesor ima manje RAMa i nema 3D accelerator. Stigao je do 2.1 i verovatno neće ići dalje. Ono što je dobro je da košta oko 150e polovan, a nov 200-250, dok je iPhone 300-350 (što novi što polovni, zavisi naš ta naletiš). Znači ako ti trebaju programi i customizacija za Android ima stvarno svašta i Spica uopšte nije loš izbor (kompromis) čak ima i pristojnih igara, ali ako te zanimaju ozbiljnije igre, veći broj programa (naravno ima i dosta beskorisnih, ali zanimljivih) to je svakako na strani iPhone-a, uz napomenu da je zatvoreniji sistem i sa nekim (već gomilu puta pominjanim) ograničenjima (3rd party aplikacijama uglavnom rešivim).
Evo nekih svežih iskustava:
viewtopic.php?t=22086
ali pogledaj i u temi za Spicu.
Evo nekih svežih iskustava:
viewtopic.php?t=22086
ali pogledaj i u temi za Spicu.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
mladennnn, Nisi naveo o kom modelu iPhone-a razmišljaš, takođe nisi naveo za šta konkretno nameravaš da koristiš telefon?.Ako si akcenat stavio na igrice, u tom slučaju preporuka ide za iPhone, u suprotonom, s` moje tačke gledišta, bolji izbor je spica.Jako dopadljiv telefon, ima dosta rom-ova za njega i naravno android je svakako prednost na iOS-om.Cena spice je dosta povoljnija od recimo iPhone-a 3G, kreće se polovan oko 150, dok nov može da se nađe za 210e.
P.S. Primetih da si napisao da prodaješ vivaz, po meni vivaz je bolji i od spice i od iPnone-a 3G(S), na tvom mestu bih zadržao Vivaz.
P.S. Primetih da si napisao da prodaješ vivaz, po meni vivaz je bolji i od spice i od iPnone-a 3G(S), na tvom mestu bih zadržao Vivaz.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
Poredim spicu sa Iphonom 2g ili 3g, posto su zajedno u rangu sa cenom, 2g oko 150e, 3g 200e.. Hteo sam prvo Iphone da kupim posto mi se mnogo svidja i OS i izgled, pa sam naleteo i na Spicu i svidja mi se i Android, ali nekako sam vise na strani iphona.. E sad ne znam izmedju 3g i 3gs da li ima velike razlike, da li sve aplikacije i igre koje mogu na 3gs, mogu i na 3g?
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Razlika izmedju 3G i 3Gs je kao dupe i oko. Osim iszgleda i OS-a nista drugo nemaju zajednicko... Dobro, nije bas tako, ali rekoh da ti odmah ilustrujem. 3Gs ima duplo vishe memorije od 3G-a, brzi procesor (odnosno isti, samo je malo oc.), jachu kameru, i digitalni kompas - ovo poslednje ne znam cemu sluzi 
Jedino sto 3Gs za 200€ ako nadjes, javi i meni, jer ja bih odmah uzeo sleper istih

Jedino sto 3Gs za 200€ ako nadjes, javi i meni, jer ja bih odmah uzeo sleper istih

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Neredovni učesnik
- Kontakt:
znemanja, nije los Vivaz, ali symbian mi se ne svidja uopste pa zato hocu da promenim.
LittlePrince, nisam rekao da su mi igre primarne, pitao sam samo da li mogu te igrice sa iphona da rade i na spici, a i necu psp, ovde je pitanje o telefonima, ne spominju se nigde konzole
miodrage, ali svi programi koji mogu na 3gs mogu i na 3g? Tako da je razlika samo u brzini koliko sam shvatio?
Nekako me vise iphone privlaci, zbog veceg ekrana i nekako mocnije izgleda.. Da li ima Spice (Tiha Spic) u Mtsu ili vipu ( znam da u telenoru nema ), da odem do njihove radnje da vidim uzivo telefon?
LittlePrince, nisam rekao da su mi igre primarne, pitao sam samo da li mogu te igrice sa iphona da rade i na spici, a i necu psp, ovde je pitanje o telefonima, ne spominju se nigde konzole

miodrage, ali svi programi koji mogu na 3gs mogu i na 3g? Tako da je razlika samo u brzini koliko sam shvatio?
Nekako me vise iphone privlaci, zbog veceg ekrana i nekako mocnije izgleda.. Da li ima Spice (Tiha Spic) u Mtsu ili vipu ( znam da u telenoru nema ), da odem do njihove radnje da vidim uzivo telefon?
Има у Телекому...
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sam ... i5700.html
Али оно што будеш видео, сумњам да ће ти се свидети јер долази са 1.5 (Cupcake) Андроидом...
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sam ... i5700.html
Али оно што будеш видео, сумњам да ће ти се свидети јер долази са 1.5 (Cupcake) Андроидом...
Слобода или смрт
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
bestboy, za Spicu postoji zvanicni Samsung update na Android 2.1, tako da verujem da to i nije neki preveliki problem.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
tomas.hokenberi
Мислим да сам начуо то негде
Претходним постом хтедох да кажем, да ће утисак који остави Спика са 1.5 бити јако лош.
Мени телефона изгледа сиромашно , нека будаласта позадина, сецка при писању порука и ко зна шта још.
Наравно ситуација се мења из корена са апдејтом на 2.1
Мислим да сам начуо то негде

Претходним постом хтедох да кажем, да ће утисак који остави Спика са 1.5 бити јако лош.
Мени телефона изгледа сиромашно , нека будаласта позадина, сецка при писању порука и ко зна шта још.
Наравно ситуација се мења из корена са апдејтом на 2.1
Слобода или смрт
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Isplati se i te kako da das tih 50€ vishe za 3G jer dobijes brzi uredjaj, vishe RAM memorije, GPS unutar uredjaj, i meni je nekako 3G lepshi od 2G. Nadalje, 2G se moze upgrade-ovati najvishe do 3.1.3 verzije firmware-a a 3G moze i na najnoviji 4.2 koji se ocekuje sutra. Nadam se da sam ti makar malo pomogao, ali odluka je na kraju na tebi. Sta god da uzmes, verujem da neces da pogresis. Jedino doooobrooo isproveravaj uredjaj pre nego ga uzmes (cenim da uzimas polovan), jer ne znas koja ga je budalchina i na koji nachin koristila pre tebe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!