Spica vs Iphone

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 20:23
Kontakt:

Spica vs Iphone

Post od mladennnn »

Razmisljam o kupovini jednog od ova dva telefona (oko 200e cu da imam verovatno kada prodam Vivaz), pa me interesuje koja je razlika izmedju iphon osa i androida, tj. u vezi aplikacija, da li Spica moze da parira Iphonu po aplikacijama, video sam na yt da ima need for speed shift, fifa pes 2010 itd. igrane na iphonu, da li ima tih igara i za Spicu?
LG KU990 Viewty + SE VIVAZ

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ne razumem kako porediš ova dva telefona? Samo na osnovu klipova sa Youtube-a? Za početak o kom iPhone-u pričaš? Pretpostavljam da su ti se svidele neke igre sa iP ali da para imaš samo za Spicu (i da je porediš sa 3GSom), pa te zanima koliko je funkcionalna i koliko toga što ima za iP ima i za Android. Činjenica je da je mnogo korisnih aplikacija za Android urađeno, i dosta portovano sa drugih platformi ali Spica spada u Mid/Low End Androide i iako na papiru ima jači procesor ima manje RAMa i nema 3D accelerator. Stigao je do 2.1 i verovatno neće ići dalje. Ono što je dobro je da košta oko 150e polovan, a nov 200-250, dok je iPhone 300-350 (što novi što polovni, zavisi naš ta naletiš). Znači ako ti trebaju programi i customizacija za Android ima stvarno svašta i Spica uopšte nije loš izbor (kompromis) čak ima i pristojnih igara, ali ako te zanimaju ozbiljnije igre, veći broj programa (naravno ima i dosta beskorisnih, ali zanimljivih) to je svakako na strani iPhone-a, uz napomenu da je zatvoreniji sistem i sa nekim (već gomilu puta pominjanim) ograničenjima (3rd party aplikacijama uglavnom rešivim).

Evo nekih svežih iskustava:
viewtopic.php?t=22086
ali pogledaj i u temi za Spicu.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

mladennnn, Nisi naveo o kom modelu iPhone-a razmišljaš, takođe nisi naveo za šta konkretno nameravaš da koristiš telefon?.Ako si akcenat stavio na igrice, u tom slučaju preporuka ide za iPhone, u suprotonom, s` moje tačke gledišta, bolji izbor je spica.Jako dopadljiv telefon, ima dosta rom-ova za njega i naravno android je svakako prednost na iOS-om.Cena spice je dosta povoljnija od recimo iPhone-a 3G, kreće se polovan oko 150, dok nov može da se nađe za 210e.

P.S. Primetih da si napisao da prodaješ vivaz, po meni vivaz je bolji i od spice i od iPnone-a 3G(S), na tvom mestu bih zadržao Vivaz.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Poredim spicu sa Iphonom 2g ili 3g, posto su zajedno u rangu sa cenom, 2g oko 150e, 3g 200e.. Hteo sam prvo Iphone da kupim posto mi se mnogo svidja i OS i izgled, pa sam naleteo i na Spicu i svidja mi se i Android, ali nekako sam vise na strani iphona.. E sad ne znam izmedju 3g i 3gs da li ima velike razlike, da li sve aplikacije i igre koje mogu na 3gs, mogu i na 3g?

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

mladennnn, Ја би ти препоручио да купиш Сони ПСП, за игрице је бољи од свега наведеног. Не видим зашто би се малтретирао са игрицама на телефону ако ти је то примарна ствар :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Razlika izmedju 3G i 3Gs je kao dupe i oko. Osim iszgleda i OS-a nista drugo nemaju zajednicko... Dobro, nije bas tako, ali rekoh da ti odmah ilustrujem. 3Gs ima duplo vishe memorije od 3G-a, brzi procesor (odnosno isti, samo je malo oc.), jachu kameru, i digitalni kompas - ovo poslednje ne znam cemu sluzi :P
Jedino sto 3Gs za 200€ ako nadjes, javi i meni, jer ja bih odmah uzeo sleper istih :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

LittlePrince
Нормално ПСП 8)

mladennnn
Ако ипак хоћеш телефон само за игре, бољи избор је ајфон.
Спика за све остало, ускоро добија фројо :D

3гс може да се купи за 200 евра али коришћен. Нпр. у Француској их има ко јабука :)
Слобода или смрт

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

znemanja, nije los Vivaz, ali symbian mi se ne svidja uopste pa zato hocu da promenim.
LittlePrince, nisam rekao da su mi igre primarne, pitao sam samo da li mogu te igrice sa iphona da rade i na spici, a i necu psp, ovde je pitanje o telefonima, ne spominju se nigde konzole :P
miodrage, ali svi programi koji mogu na 3gs mogu i na 3g? Tako da je razlika samo u brzini koliko sam shvatio?

Nekako me vise iphone privlaci, zbog veceg ekrana i nekako mocnije izgleda.. Da li ima Spice (Tiha Spic) u Mtsu ili vipu ( znam da u telenoru nema ), da odem do njihove radnje da vidim uzivo telefon?

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

Има у Телекому...
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sam ... i5700.html

Али оно што будеш видео, сумњам да ће ти се свидети јер долази са 1.5 (Cupcake) Андроидом...
Слобода или смрт

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

bestboy, za Spicu postoji zvanicni Samsung update na Android 2.1, tako da verujem da to i nije neki preveliki problem.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

bestboy
Expert
Expert

Post od bestboy »

tomas.hokenberi
Мислим да сам начуо то негде :P :wink:
Претходним постом хтедох да кажем, да ће утисак који остави Спика са 1.5 бити јако лош.
Мени телефона изгледа сиромашно , нека будаласта позадина, сецка при писању порука и ко зна шта још.
Наравно ситуација се мења из корена са апдејтом на 2.1
Слобода или смрт

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Odlucio sam se za iphone... Samo da vas pitam, da li ima neke vece razlike izmedju 2g i 3g? Posto 2g je 50tak evra jeftiniji..... Da li moze video da se snima sa 2g, video sam da na 3g moze jednom aplikacijom....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Isplati se i te kako da das tih 50€ vishe za 3G jer dobijes brzi uredjaj, vishe RAM memorije, GPS unutar uredjaj, i meni je nekako 3G lepshi od 2G. Nadalje, 2G se moze upgrade-ovati najvishe do 3.1.3 verzije firmware-a a 3G moze i na najnoviji 4.2 koji se ocekuje sutra. Nadam se da sam ti makar malo pomogao, ali odluka je na kraju na tebi. Sta god da uzmes, verujem da neces da pogresis. Jedino doooobrooo isproveravaj uredjaj pre nego ga uzmes (cenim da uzimas polovan), jer ne znas koja ga je budalchina i na koji nachin koristila pre tebe.

mladennnn
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od mladennnn »

Pa meni se 3G isto mnogo vise svidja od 2G, lepsi je mnogo i novijii, samo problem sto se krecu cene od oko 230-250e, a ja imam oko 200, ali nasao sam danas za te pare pa cu da vidim da li je sve ok. Hvala miodrage na pomoci i hvala ostalima koji su pisali u ovoj temi.

Pizon12
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 15. Feb 2010. 13:08

Post od Pizon12 »

@miodrage To sto si ti rekao uopste nije tacno.2g i 3g su bukvalno isti telefoni hardverski samo sto 3g naravno podrzava 3g i gps i ima noviji softver ali koliko znam ni ne radi bas najbolje na njemu.3gs ima 256mb rama 2g i 3g imaju 128mb.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pizon12, softver radi - dodushe 4.x secka ali radi. Ali stavis 3.12 ili 3.1.3 i mirna Backa. Ne znam, meni se cini da 3G ima vishe memorije a mislim i da je procesor nasviran na vishe. Moguce je da greshim, ali nigde nema preciznih informacija o ovome.

Odgovori