3230 vs 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
s_a-n_d_r_a-
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 24. Nov 2005. 13:46

3230 vs 6630

Post od s_a-n_d_r_a- »

molim vas pomizite!!koji je bolji i zasto!!?e da jer na 6630 moze adapter za slusalice za 3,5 mm
hvala :| :| :ohmy: :ohmy: :D :D :dry:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Glupo pitanje,3230 je ista ona stara 6600 u drugoj masci sa radiom i vecom rezolucijom kamere a 6630 je vec dosta bolji telefon a skoro iste cene i na njega pasuje 3.5mm adapter (Nokia ima par komada,valjda na njih mislis)!
Pozdrav 8)

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

:) Nisam ni obratio paznju na 3230, i ima fm, za razliku od 6600, pa ne znam meni licno izgleda lepse 3230, a ima i IR koji mi strasno nedostaje na 6630, jer da ga imam mogao bih koristiti telefon kao daljinac :) , e sada 6630 ima noviji Softver, mada hmm da sada uzimam uzeo bih mozda 3230 , tako da i ne mislim bas da je tako glupo pitanje :unsure:
6630

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@bela: ne bi mogla koristiti kao daljinac jer ima JAKO MALI DOMET taj IR. Drugim recima treba da se priblizish televiziji do jedno 10cm-a da bi mogla da menjash kanale (a to nema poente jer kada si toliko blizu mozesh i da stisnesh dugme na TV-u, tako da... zaboravi na to)

Ne znam sta se toliko lozite svi na FM, to je za mene glupost, ne zivimo u devetnaestom veku vishe.

Uzmi 6630 jer ima mnooooogo brzi procesor (~220mhz-a) i mnogo ti je bolji telefon za skoro iste pare (ako nije cak i jeftiniji). Tako da... nemas ni sta da razmisljash od 3230.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

ppoopp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Jul 2006. 18:44
Kontakt:

Post od ppoopp »

Velika mu je prednost IR,moj burazer ima 6600 i moze da menja kanale do 2 m od TV.

I ja isto razmisljam da menjam 6630 za 3230, sve sto moze 6630 moze i 3230 pa cak i vise,a mislim i da mu je bolja i radna memorija.

Pozdrav

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Ma dajte bre ljudi 3230 nema cak ni stereo izlaz, slusas MP3 u mono varijanti :uhuh: A nema ni hot swap, zamisli da otvaras sve zivo da ubacis karticu u card reader. Da ne pricam o sporijem procesoru i o tome da je cak i skuplji od 6630! 6630 ima i noviji symbian. Doduse, 3230 ima IR i radio pa ti vidi sta ti vise treba.

Dario (asdf), ako zivis u Beogradu, radio je odlicna stvar. Bas mi je krivo sto ga 6630 nema. Mali milion stanica, uvek mozes da nadjes nesto sto ti se slusa. Ponekad mi dosade one pesme koje imam u fonu a mrzelo me je da ih promenim pa mi se slusa i nesto drugo.

Pozdrav 8)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

ppoopp napisao:Velika mu je prednost IR,moj burazer ima 6600 i moze da menja kanale do 2 m od TV.

I ja isto razmisljam da menjam 6630 za 3230, sve sto moze 6630 moze i 3230 pa cak i vise,a mislim i da mu je bolja i radna memorija.

Pozdrav
Aaaaaaahahaaaaaaaa,ovako se dobro nisam skoro nasmejao! :lol: :lol:
Idi covece prvo pogledaj malo specifikacije pa onda kazi da je bolji duplo sporiji telefon sa starijim Symbian-om i losijim softverom (nema ko se nije zalio na softver 3230) itd... ali vazno da ima IR! :lol:
Pozdrav 8)

bela
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bela »

:)) Verovatno ste u pravu .,mislim daleko od toga da se ja zalim na n6630, ali jedine dve stvari zbog kojih bih uzimao novi telefon su upravo IR i FM, nisam imao 3230,heh cak ga ni u ruci nisam drzo, tako da ne znam kako radi a definitivno mono zvuk preko slusalica je ogromna mana, a kako programi rade i koliko je 3230 sporiji, ni to ne znam. U svako slucaju i na 'kompletnom testu' za 3230 preporucuju, ako se neko dvoumi da uzme 6630 :))) Pozdrav
6630

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

6630 je bolji od 3230 u ama bas svemu sem FM radija(A radio nije nimalo praktican jer se mora slusati sa slusalicama zbog toga sto iste sluze ujedno kao antena,a mnogo bolje je snimiti melodije koje volite u mp3 formatu nego cekati da vam puste pesmu koju volite i pri tom slusati dosadne i neukusne reklame). 6630 je bolji cak i u stvarima koje naizgled ima zajednicko sa 3230, kao sto je kamera, a koja recimo na 6630 imam mogucnost podesavanja svetlosti i kontrasta i ima bolji zoom, a i kod animacija se snima sa vise slika u sekundi pa ima neuporedivo manje seckanja nego na 3230. Zatim ima stereo MP3, vecu radnu memoriju i memoriju kartice (duplo), duplo brzi procesor (sve brze radi, narocito kretanje kroz menije, a kucanje SMS, MMS, i e-mailova ide bez kocenja). Na 6630 standardno postoji i gledanje filmova u Full Screenu (preko celog ekrana), ima profil Offline (sve radi a nisi na mrezi, ako zelis da te ne nadju), ima podesavanje bilo kog imena za e-mail (recimo da ti ime koje primi onaj kome saljes bude SANDRA, a ne 123456@063.mobtel.com)... Zatim 6630 ima automatsko osvetljavanje ekrana i tastature u vise nivoa (u zavisnosti od spoljne osvetljenosti) radi stednje baterije, a 6630 ima i bateriju veceg kapaciteta (900, a ne 760) koja u saradnji sa malopre opisanim i memorijskom karticom koja kod 6630 trosi manje struje, daje duplo duzi rad na telefonu (do 4 dana sa originalnom baterijom sa hologramom). Kod 3230 morate da instalirate gomilu dodatnih programa kako bi se softverski primakao onome sto 6630 ima u startu (recimo citanje obicnih DOC i XLS fajlova) i pri tome trosite dragoceni memorijski prostor. Zatim, a ne manje bitno, uz 6630 se dobija USB kabl i nema potrebe bacati pare na dodatnu kupovinu (a kabl nije jeftin), i ne treba kupovati neuporedivo sporiji bluetooth koji ume da pravi probleme,...
E,sad ako je nekom najbitniji izgled telefona,ako je zensko pa voli crveni telefon.....
LG G2 Black,16GB

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Lomnica_city napisao:ali vazno da ima IR!

200din je univerzalni daljinski...
...shit happens... keep d smile!

s_a-n_d_r_a-
Novajlija
Novajlija

Post od s_a-n_d_r_a- »

eeeeeeeeeeee hvala puno!!!definitivno uzimam 6630 ako stvarno moze onaj adapter za sluske od 3,5mm znaci ne znam nadam se da se cuje kao i kod stare n-gage(koju trenutno imam)jos jedno pitanje koja je razilka kod TIM-ove i Vodafonove verzije tel jer nije razlika neka!!!tj koji je bolji
hvala :D :D :D :D :D vam svimaaaaaaaaa

bela
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od bela »

blade_bre napisao:200din je univerzalni daljinski...
Jeste bas cu da drzim u dzepu univerzalni daljinski.
P.s. gde to? :D , i jel taj univerzalni samo za tv ili moze i za druge uredjaje?!

U principu ralzlika je u tome sto na vodafonovim telefonima ne mozes da pustas mp3 kao zvono, a na tim-ovim imas njihov dosadni screen saver. Mada cini mi se da je ipak ljudi imaju sa Tim-vim lepsa iskustva :).
Mada ako odradis fles telefona totalno ti je svejedno.
Poslednja izmena od bela u Uto, 15. Avg 2006. 17:17, izmenjeno 1 put ukupno.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

s_a-n_d_r_a-, bolje uzmi TIM-ovu...Vodafonove imaju neka ogranicenja sa mp3 fajlovima, a TIM-ove su svima extra radile ... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

ppoopp
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Jul 2006. 18:44
Kontakt:

Post od ppoopp »

Najvise se ta sporost manifestuje kod kamere i video,ali moze da uradi posao kao i 6630.A pri otvaranju programa necu cekati sekundu nego dve,jaka stvar. Ovako pri normalnom koriscenju nece se osetiti lenjost procesora. A sto se tice softvera ima onih koji se zale i na 6630.
6630 ima noviji symbian i ima neke dodatne aplikacije ali se to moze nadoknaditi instaliranjem aplikacija koje su cak neke i bolje od softverskih

AnGeL oF LoVe, ima ga i u crnoj masci,3230 podrzava obicne i DV kartice a fajlove i ovako prebacujem preko card reader. Licno mislim da je 3230 bolji telefon jer ima visual radio,IR pa i ogledalce(manje vise potrebno) na zadnjoj strani a i prednost je sto je manji i mnogo laksi od 6630. Kome nisu bitne ove prednosti neka uzme 6630.

Pozdrav

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ppoopp napisao:a i prednost je sto je manji i mnogo laksi od 6630.
Pozdrav
evo dimenzija oba telefona 3230 109x49x19 mm;6630 110x60x21 manji je za citavih 1 mm :lol: ali je zato uzi :D
a evo i tezine 3230 110 grama;6630 127 grama ,lakshi je chak 17 grama :lol: :P
da. . .3230 ima i ogedalce wow :D a tek chekanje kada se otvaraju neki programi i sve ostalo,to sada tako kazesh "kada chekam minut mogu i dva",pa mene ponekad nervira da chekam kada moj n70 ulazi u meni ili otvara galeriju i sl. a mogu misliti kako bi izgledalo kada bih morala duplo duze da chekam. . .

s_a-n_d_r_a-
Novajlija
Novajlija

Post od s_a-n_d_r_a- »

hehheh hvala !!!znaci timov da uzmem ok.jer moze neko od vas da mi preporuci u kojoj radnji da uzmem jbg ne zelim da imam problema kao sa n-gage nek mi odg na pvt da ne reklmiramo radnju za dzabe!!hvala :roll: :roll:

Odgovori