Nije me bilo neko vreme jer sam se malo zatucao na Symbianu pa me nisu toliko interesovala dešavanja u svetu Androida i WP-a, ali sam pratio ono najbitnije, pa sada kad je došlo vreme da menjam fon obraćam se vama koji ste bili u priči svo ovo vreme

E ovako, tražim telefon sa ekranom od 5 do 6 inča koji će moći da mi zameni komp u vidu skajpa, surfovanja, slušanja muzike, fejsbuka i tako nekih osnovnih stvari jer mi se ukazala prilika da odem na Maltu da radim pa da ne kupujem laptop bezveze...
Budžet je ograničen na oko 330€ eventualno 10ak € više. Samo novi dolaze u obzir.
Šta mi je bitno? Dobar ekran, fluidnost, dobar zvuk (i na slušalicama i na zvučniku) i naravno dobra kamera jer me je 808 razmazila

Platforma mi ne igra neku ulogu, mada WP i nema neki izbor, 930 jedino koliko vidim, a nisam baš siguran u njega da može tako dobro da zameni komp...
Što se Androida tiče, ni jedan UI mi se ne sviđa osim stock-a. Ako mi predlažete neki telefon voleo bih da ima i dobar AOSP rom, na foru Cyanogena (najbolje bi mi on legao) i da radi bez mana na tom uređaju. HTC One m8 ima Google Play Edition, i to bi bio pravi pogodak ali mi One ne odgovara zbog slabe kamere.
Da čujem vaša mišljenja, ja do sada imam G3 u vidiku, pa bi me zanimala i vasa iskustva (ako ih imate) za neke modele.