Potraga za NOVIM telefonom

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Potraga za NOVIM telefonom

Post od Cooomi »

Pozdrav ljudi :)
Nije me bilo neko vreme jer sam se malo zatucao na Symbianu pa me nisu toliko interesovala dešavanja u svetu Androida i WP-a, ali sam pratio ono najbitnije, pa sada kad je došlo vreme da menjam fon obraćam se vama koji ste bili u priči svo ovo vreme :)
E ovako, tražim telefon sa ekranom od 5 do 6 inča koji će moći da mi zameni komp u vidu skajpa, surfovanja, slušanja muzike, fejsbuka i tako nekih osnovnih stvari jer mi se ukazala prilika da odem na Maltu da radim pa da ne kupujem laptop bezveze...
Budžet je ograničen na oko 330€ eventualno 10ak € više. Samo novi dolaze u obzir.
Šta mi je bitno? Dobar ekran, fluidnost, dobar zvuk (i na slušalicama i na zvučniku) i naravno dobra kamera jer me je 808 razmazila ;)
Platforma mi ne igra neku ulogu, mada WP i nema neki izbor, 930 jedino koliko vidim, a nisam baš siguran u njega da može tako dobro da zameni komp...
Što se Androida tiče, ni jedan UI mi se ne sviđa osim stock-a. Ako mi predlažete neki telefon voleo bih da ima i dobar AOSP rom, na foru Cyanogena (najbolje bi mi on legao) i da radi bez mana na tom uređaju. HTC One m8 ima Google Play Edition, i to bi bio pravi pogodak ali mi One ne odgovara zbog slabe kamere.
Da čujem vaša mišljenja, ja do sada imam G3 u vidiku, pa bi me zanimala i vasa iskustva (ako ih imate) za neke modele.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Re: Potraga za NOVIM telefonom

Post od somi92 »

Pa realno g3 bi ti bio dobar za sve navedeno , mozda mate 7 da razmotris jos?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Mate 7, Note 3, sa malo manjim ekranom S5, Z3.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

G3 ili Lumia 1520 ako je uspes pronaci. Ja bih pre isao na Lumiju jer mi nekako deluje kao kompletan uredjaj, a ima ekran od 6 incha tako da ce ti se uklopiti.
Festina lente.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

Lumia 1520 mi se ne uklapa u budzet a i star je vec 2 godine, isto i sa Note 3, iako mi ne smeta to kad je izašao jer na Androidu postoje romovi, on je nov 400€...
Huawei mi ne uliva neko poverenje a i kamera mi nije nešto...
Z3 je isto preskup, a Xperie bih mozda uzeo u razmatranje mada sam citao da se pregrejavaju Z2 i Z3...
Možda i S5 da razmislim ako ima neki dobar ROM za njega jer nema tih para da bih koristio Twizz

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Imaš ROM-ova za S5 koji su bazirani na S6, jesu TW, ali taj TW je jako puno rasterećen u odnosu na onaj u predhodnim Samsung modelima. Pogledaj u temi za S5 postove koje je postovao Zoreli.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

OnePlus One? :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Definitivno mate 7 ili note 3. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cooomi, a da sacekas nove Lumie kao i iPhone? Postojecima ce do tada da opadnu cene.
Ovo sto si naveo, Lumia 930 i 1520 (sad gledam cenu i ne verujem sta citam) sa lakocom mogu da odrade.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Cooomi napisao:a Xperie bih mozda uzeo u razmatranje mada sam citao da se pregrejavaju Z2 i Z3...
Pregrevaju?? Dakle Z2 se previse greje... Ne bih rekao, Z2 je neka zlatna sredina sto se tice grejanja. Greje se kod 4K snimanja, ali to je normalno. :)

Chobby ima Z2, a imao je i 1+1 koliko se secam, koji je dobar izbor posto radi na AOSP-u.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Pa cekanjem novog iphona nista ne dobija, cena 6ice ce i dalne biti van budzeta. A 5s odlicno radi, ali dati 300e za polovan telefon koji je model star 2-3 godine sa velicinom ekrana iz 2010e. Ja bih izabrao neki Android, najverovatnije z2

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Mate 7. Prednja kamera 5MP, valjda ti je dovoljno za skype, baterija monstrum... Jedino update nije jača strana. Iza njega bih stavio Z2, ali me odbija taraba dizajin, šta znam, uvek me odbijalo to od Z2 i Z3.
Ne vidim ništa bolje za taj novac, gore modeli su mi bolji izbor od G3, kojem puca lajsna i ima slabu bateriju.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

miodrage, nisam baš za neko čekanje, planiram do kraja avgusta da kupim nešto a i neće to previše uticati na moj izbor jer svakako ciljam flagshipe iz 2014 kojima se cena kolko tolko stabilizovala... iPhone ne bih uzeo u razmatranje jer mi je ekran na 5s stvarno premali, a 6tice su preskupe... Lumie iako smatram za dobre telefone i svima ih preporučujem (celu familiju od devojke sam navukao na Lumie) bih možda zaobišao ovog puta jer su malo stariji a i pošto se smatram za naprednog korisnika i nije mi teško da se bahćem sa romovima, čak i uživam u tome, mislim da bi mi Android više odgovarao ovog puta (stara Lumia 1320 upravo dobija cepanje matične ploče jer ovo pišem :D ) :)

Za sada su mi u uži izbor ušli G3 i Z2, naginjem malo više na G3 zbog većeg ekrana i boljeg odnosa ekran-kućište...

Baraba, koliko sam shvatio, pucanje maske kod mikrofona se dešava kada se ubacuje USB kabel u telefon pa bih to izbegao sa Qi bezicnim punjačem, a baterija mi nije problem, samo da izgura jedan dan, preko noći ga svakako punim...

Zile995, 1+1 smatram za dobar telefon, ali ne mogu da se bahćem sa nabavkom jer su zakomplikovali do zla boga...

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Cooomi napisao: Baraba, koliko sam shvatio, pucanje maske kod mikrofona se dešava kada se ubacuje USB kabel u telefon pa bih to izbegao sa Qi bezicnim punjačem, a baterija mi nije problem, samo da izgura jedan dan, preko noći ga svakako punim...
Pucanje plastike nastaje usled zagrevanja telefona. Mada sam ubedjen da su to resili posle druge serije. Doduse,desavalo se to i posle toga,ali mnogo manje ;)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Coomi,ja ti preporucujem Z2,ne Z3 jer nista specijalno s njim neces dobiti.
Telefon je masina za sve pare,od izrade,zvuka,kvaliteta razgovora,muzike,optimizacije softvera,baterije pa i kamere,a to o grejanju price ne stoje.
Evo pitaj ChobbyNs nek ti kaze,on kao mozda manje pristrasan,ali evo i ja,imao sam i imam mogucnost da kupim bilo koji noviji uredjaj,a ostajem na Z2,jer je telefon stvarno mnogo dobar,realno.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Odličan je Z2, te priče o grejanju su budalaštine, pri normalnom korišćenju se uopšte ne greje a baterija je ekstra.Slika
Telefon lepo radi, nisam ga restartovao otkad sam ga uzeo pre 15-ak dana i iskreno sam prezadovoljan :)

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

Budžet mi se malo povećao, sada su u igri Note 4 i Nexus 6... Mislim da ću uzeti Nexus kada prodam 808, više me privlači zbog većeg ekrana i fluidnijeg UI... Takođe i redovni apdejtovi, a smatram da olovčicu na Note ne bih ni koristio...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Onda lepo sacekaj da izadju novi nexsusi,ne bacaj pare na onaj krs
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

kvaka33, zbog čega smatraš Nexus 6 kršem? Meni deluje kao fin aparat...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Los ekran,nema svetlecu notifikaciju,kamera losija
Imas.druze romane o njemu sta mu sve ne valja
Mada,tvija lova pa kako te.volja
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Odgovori