6600 problem..

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
NBGunit
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 19. Jun 2008. 02:04

6600 problem..

Post od NBGunit »

dolazi cale kuci kaze vidi sta mi je s telefonom... 6600 uplaim ga, pojavi se beo ekran i to je to... nije dostupan, ne moze nista... sija tako beo ekran jedno minut i ugasi se fon... stavljao drugu bateriju ali nista... otvorio ga sa torexom, ocistio ali opet isto... video sam crno oko procesora (valjda je to procesor)... (nije ispadao ni nista i da napomenem da je fon kupljen nov pre 3-4 godine)

evo slika kako to izgleda...

Slika

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 24. Mar 2008. 23:45

Post od grinskrin »

Ako ja dobro vidim "bitne" detalje na toj fotografiji, inace imam 100% ispravne oci, meni se tu cini da je kuciste procesora ili kog god IC-a, pocelo da se topi, ja bih, sudeci po tome rekao da je to nesto ispod radilo na ~120-130 stepeni celzijusa :shock: , a verujem da si svestan da se na 100-105 stepeni celzijusa kuva kafa, supa itd. uglavnom kljuca voda. I mislim da se ta kataklizma odigravala postepeno u roku od mozda par meseci itd. Mislim da je fabricka greska u pitanju, ali opet, kazes da je kupljen pre 3-4 godine. Nisi napisao koliko je koriscen, pa ono kao za dobrobit buducih generacija, napisi.

p.s. mada mi neki vanzemaljski glas podsvesno govori da je neki virus usao na "mala vrata".
Na svakoj zemlji raste korov, samo sto se u Srbiji zaliva.

NBGunit
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od NBGunit »

ma de znam kolko je koriscen... dok sam ga ja nosio imao je oko 50-60h razgovora, a kad ga je matori nasledio pre 2 dine jos oko 100h... tako oko 150h bi trebalo da ima... :?

meni se cini da je softver izlapeo ali videcemo sta ce u servisu da kazu (puste zelje, al lepo je mastati)... mada mislim da je ovo sto je nagorelo posledica lemilice posto je bio sa tmobile cini mi se...

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

Koliko ja znam, za skidanje telefona sa mreze jedan flesh je dovoljan, a za ovakvo igranje ako kazes lemilicom da je topljeno, stvarno treba mnogo malo mozga a puno volje i zelje... (sigurno su to namerno uradili u fabrici :lol: zli NATO katolici :lol: i anti-Srbi :lol: )

A je l' si u Beogradu kupio telefon ?
Posto sam prvi put u zivotu cuo da se ovako nesto dogodilo sa novo-kupljenim telefonom.

NBGunit
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od NBGunit »

da, u bg cini mi se neki mobilhouse ili wood neki od ta 2 house-a...

ma to za lemilicu sam lupio...

TechnoGroup
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 07:42
Kontakt:

Post od TechnoGroup »

@grinskrin

KOliko si se brate nalupao gluposti dobro si i ostao ziv!!! :(
Iskreno bolje cuti da ti se ljudi koji se razumeju u servisiranje telefone na smeju!!! :uhuh:

Kakvo bre kuvanje na 120 stepeni i ostala...

Kao prvo,
ovo nije procesor vec takozvano UEM kolo a o tome sta to kolo radi nema potebe da ti objasnjavam jer vidim da se vise razumes u kuvanje nego u elektroniku!!!

Kao drugo,
to crno oko kola je "lepak" (posebna vrsta mase) koja sluzi da bi se ojacala veza izmedju samog IC kola i osnovne ploce. (ova masa je neprovodna)

I sad pod TRI sto je najbitnije da coveku resimo problem:
ako je telefona radio i iz cista mira prestao da funkcionise kako treba tj nije imao nekih fizickih ostecenja(pao negde, pokvasen...) a i kazes da je dosta dugo radio. Ne mogu da ti tvrdim 100% ali velika verovatnoca je da je u pitanju samo softverski probelm i da ce se upisom novog sw-a U NEKOM SERVISU problem resiti.
Ako napisem koliko bi bila okvirna cena upisa sw-a admin ce mi izbrisati post :D zato ako ti treba vise nekih informacija javi se na PM

Poz

johnnymld
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 20. Jun 2008. 05:20

Post od johnnymld »

to izgleda kao da nikada hw nije pipano nista oko UEM-a ili ti kola za napajanje za manje upucene koje je u 90% slucajeva kao sto rece technogroup zalepljeno odnosno zaliveno nekom masom izmedju lepka i silikona koju je malo teze odstraniti ali ne i nemoguce a za to naravno treba iskustvo i takva intervencija kosta par desetina eurica!!!
eto ukratko objasnjeno
a sto se tice samog kvara slozio bi se sa technogroup-om jer kod 6600 cest je sw problem tipa belo svetlo,blica nokija i sl. i ta intervencija te kosta 600-1200 din zavisi od tipa sw intervencije

@grinskin

na 120 stepeni mi mozda mogao cigaretu da zapalis ali da skines deo sa ploce mnooogo tesko zato ne lupaj molim te,
360-380 stepeni je temperatura cisto da te malo uputim sa ili bez vazduha tj smanjen protok vazduha kroz duvaljku na 0 ili povecan na 2
bas bi me lepo nasmejao kada bi se pojavio u servisu kao musterija sa ovakvim objasnjenjem

pozzz

grinskrin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od grinskrin »

TechnoGroup, Nisam serviser i bas me blam. :lol:
Da bismo se malo bolje razumeli, ja nisam nigde napisao "ja sam merodavan" i "samo mene slusaj" ili "ja se razumem u to i to". Ja sam napisao sta i kako mislim i kako mi se cini, i to je jos uvek dostupno za citanje svakome ko to ume, a koliko je to sto sam ja napisao zaista tacno ili ispravno i koliko ce on, kao neki ponosni vlasnik, ili bilo ko od toga imati ili nemati koristi ili smeha i cudjenja, stvarno me ne interesuje i o tome, dakle, ne razmisljam.

Mogu samo da se nadam da ce sam pronaci neko resenje i da mu neki tamo vrsni elektronicar iz nekog preporucenog servisa nece pokrasti delove od 3 i po dinara i vrteti ga dva meseca zbog racuna od 20 eura i na kraju mu dati telefon sa fals maskom i tudjim brojem unutra, koji ce opet imati neki deseti problem, jer je to tako uobicajeno ovih dana, ako niste imali prilike da primetite, ili niste zeleli, ili to i sami radite - sto i ne bi bilo tako cudno .("pa to rade svi", je l' ?)

I nadam se da ce vlasnik napisati kako je resio problem, kada ga bude resio. Da se i ja jednom prosvetlim preko interneta :lol: .

Pozdrav.

TechnoGroup
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Jan 2008. 07:42
Kontakt:

Post od TechnoGroup »

Vidi druze, nekad je bolje precutati nego se praviti pametan kao sto si ti radio!!!

Nemam sta da ti vise pricam jer vidim da nisi ni malo kompetentan da pricas o servisu telefona...

Slazem se da si reko svoje misljenje, ali tvoje razmisljanje o tome sta fali ovom telefonu je ravno tome da dete od dve godine komentarise politicko stanje u zemlji!!!

Pozdrav

drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Post od drgrga »

Vidi,vidi Dekija i Zokija na ovome strucnom forumu.Nemojte tako zustro,decko je lepo rekao da je coveku iscureo procesor jer se grejao na 120 stepeni i tako tri godine i nije zapalio dzep coveku......... :lol: :lol:

I sta sad tu ima lose....a i ti proizvodjaci stvarno nisu normalni sto zatapaju chipove,da nisu zatopljeni svako bi ih mogao promeniti na ringli(stavis na 3-ku,na onu brzu za kafu) :wink:

Pozdrav

@johny
@TechnoGroup

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

@serviseri :lol:

Ako nemate nista pametno da kazete za resenje problema, nemojte ismevati nekoga ko nije serviser, lupio je, niko nije uzeo za ozbiljno i sad sve OK.
5130+Koss the plug....

Odgovori