Samsung Galaxy Ace+ problem, gasenje + vibriranje u nedogled

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
obx400
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 08. Sep 2014. 12:11
:: Samsung Galaxy Ace+

Samsung Galaxy Ace+ problem, gasenje + vibriranje u nedogled

Post od obx400 »

Pozdrav svima :)

Ovako glasi problem:
Telefonu se u jednom trenutku zacrneo ekran i poceo je da vibrira bez prestanka, morao sam bateriju da izvadim da prestane. Onda cim ubacim bateriju, odma' krene da se pali, upali se onaj prvi screen na kome pise "SAMSUNG" itd, i nekad stigne da krene ona animacija, nekad pre nje, opet se ekran zacrni i vibrira u nedogled. Kad pokusam da ga stavim na punjac ili povezem sa kompom, nista se ne menja.

Ima li neko iskustva sa ovakvim problemima, moze li da mi kaze otprilike na sta ukazuju ovi simptomi i sta treba na njemu popraviti? Takodje bih bio zahvalan da mi neko preporuci kvalitetan servis za Samsung telefone, gde takodje moze dobro da se komunicira sa majstorom, jer ako dam nekom telefon na popravku i kazem mu da ne brise nista sa telefona, a on rutinski resetuje i obrise sve, poludecu. xD
Zapravo mi je to najbitnija stvar, da li je moguce popraviti ga bez resetovanja na fabricka podesavanja i brisanja podataka?
U BG Elektroniku mi je nezainteresovani operater na to neodredjeno odgovorio "jako tesko da ce moci da se sacuvaju podaci ako mora da se resetuje". -.-
Nije ni slusao detalje, sacekao da zavrsim i izdeklamovao standardno "donesite ga u servis da vidimo sta mozemo da uradimo".

Jedan kuriozitet je da mi je garancija istekla 3. septembra, a telefon se pokvario 4og. :smutny:

Hvala unapred svima, pozdrav, i izvinite ako sam malo davio, stvarno bi mi znacilo da sacuvam te podatke.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: Samsung Galaxy Ace+ problem, gasenje + vibriranje u nedo

Post od Azimuth »

Ako uradiš reset onda odoše podaci. Jedini što možeš da pokušaš jeste da uđeš u recovery i tu uradiš wipe cache. Ako to ne pomogne onda da preflešuješ oficijelni rom. Ako ni to ne pomogne, onda opet recovery pa wipe data/factory reset i imaš telefon kao kad si ga prvi put upalio.

obx400
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od obx400 »

Hvala puno na odgovoru!
Usao sam u recovery, ali sam imao taman toliko vremena koliko mu inace treba pre nego sto pocne da vibrira - upalio se, ona dva startup screena pa recovery, i onda posle 5 sekundi opet gasenje i vibracija. Isao sam na wipe cache, ali cisto sumnjam da je stigao bilo sta da uradi dok se opet nije iskljucio, svakako se nista nije promenilo u stanju telefona.

Btw, procitah u ugovoru (sa Vipom) jako cudan deo koji glasi ovako:
15. Vip moze, po sopstvenom nahodjenju, da odmah pristupi privremenoj deaktivaciji terminalne opreme koja je pretplatniku predata na koriscenje - racunara, SIM kartice ili mobilnog uredjaja, ...

Zna li neko sta ovo znaci, na koji nacin oni mogu da deaktiviraju uredjaj? Mozda pitanje zvuci paranoicno, ali sta ga znam, moze li to bezicno da se uradi?? Duzan sam oko 11.000 za dva racuna, pa mi to pade na pamet, desilo se ubrzo posle iskljucenja.

obx400
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od obx400 »

Ajd ljudi molim vas, nek odgovori neko, ko kaze da misli da bi mogao ovo da mi odradi bez brisanja podataka ili da ih nekako bekapuje pa onda nek resetuje, nosim telefon kod njega na servis. I da nije u fazonu da me odere :)

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 31. Jul 2011. 22:02

Post od servis.kompa »

Podaci se uvek mogu vratiti ali ti se cena za takvu uslugu sigurno ne bi dopala!

Gde je to po tebi granica, bas me zanima, sta ne bi bilo dranje?

Ono sta hocu reci je da slobodno zaboravi na podatke u telefonu jer je to prakticno nemogu uraditi za sitan novac.

A sto se tice flesovanja pitanje je da li ce to uopste resiti problem a velika je verovatnoca da nece i da je ploca u problemu.

obx400
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od obx400 »

Napisi svoju cenu ovde, pa proveri da li bi mi se dopala.

Postoji li nacin da se flesuje rom na telefonu koji nece da ostane u recovery meniju? Ako je neko uopste procitao gore sta se tacno desava sa telefonom.

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od servis.kompa »

Ja to ne mogu da uradim ali ima ko moze i veruj mi da ti se cena ne bi uopste dopala.
To rade ljudi kojima su podaci zaista bitni i nezamenjivi. Cena moze biti od par stotina eura pa do hiljade i hiljade ...
Ali to nema veze jer jednostavno nema nacina da u nekoj jeftinoj varijanti (par hiljada dinara) odradis to sto ti zelis.

Ovu drugo sto si napisao necu ni da komentarisem, potpuna besmislica i nerazumevanje tematike.

Jedino sto mozes je da probas sam ili u nekom servisu, da vidis da li eventualno mozes da spases telefon flesovanjem ako ti je to uopste bitno. Ako se ne resava flesovanjem onda u neki servis da pokusa reparaciju nekim alatom a ako ni to ne prolazi onda u kantu.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

obx400, recovery na telefonu mora da postoji. Ne razumem sta ti znaci to da posle flesovanja rom ostaje u ricavery meniju? Ovo sto si napisao nema nikakvog smisla. Moras se upoznati sa terminologijom kako bi nam objasnio sta hoces da kazes, pa da ti pomognemo. Ono sto sam ti gore napisao je bilo za kucnu radinost tj. nesto sto ti sam mozes da uradis i pokusas da spases to sto imas u telefonu. Ako hoces pokusaj, a ako neces onda redom od servisa do servisa, oni ti kazu sta, kako i koliko, ti izvadis budjelar i platis.

obx400
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od obx400 »

servis.kompa napisao:Ja to ne mogu da uradim ali ima ko moze i veruj mi da ti se cena ne bi uopste dopala.
Ovu drugo sto si napisao necu ni da komentarisem, potpuna besmislica i nerazumevanje tematike.
Naravno da ne poznajem tematiku, ja sam laik sa pokvarenim telefonom koji je dosao na forum da zamoli profesionalce za pomoc, nisam dosao ni da se furam da sam strucnjak, ni da mi nabedjeni strucnjaci na neljubazan nacin drze lekcije.
Ja pitam da li je uopste moguce da se flashuje telefon koji je u ovakvom stanju, a ti odgovaras da "flashovanje verovatno nece resiti problem".
Aj prvo da vidimo da l' uopste moze da se flashuje, pa da onda vidimo resava li to problem, sta mislis?
Ako te vec boli uvce da procitas detaljno o cemu se radi, nemoj ni da odgovaras. Verovatno ne bi ni odgovorio, nego si se nasao isprovociran ovime "da me ne odere".
Azimuth napisao:obx400, recovery na telefonu mora da postoji. Ne razumem sta ti znaci to da posle flesovanja rom ostaje u ricavery meniju? Ovo sto si napisao nema nikakvog smisla. Moras se upoznati sa terminologijom kako bi nam objasnio sta hoces da kazes, pa da ti pomognemo. Ono sto sam ti gore napisao je bilo za kucnu radinost tj. nesto sto ti sam mozes da uradis i pokusas da spases to sto imas u telefonu. Ako hoces pokusaj, a ako neces onda redom od servisa do servisa, oni ti kazu sta, kako i koliko, ti izvadis budjelar i platis.

Nigde nisam napisao ni da recovery ne postoji, ni da "posle flesovanja telefon ostaje u recovery meniju", zaista sam zahvalan sto pokusavas da mi pomognes, ali mi stvarno izgleda kao da ni ti nisi procitao sta sam napisao.
Napisao sam: "Postoji li nacin da se flesuje rom na telefonu koji nece da ostane u recovery meniju?"
Ako je radi flashovanja roma potrebno uci u recovery meni, onda verujem da moje pitanje ima smisla.

Kao sto sam ranije napisao, ja sam uspeo da udjem u recovery meni, ali na par sekundi, jer se telefon iskljuci i krene da vibrira, i time me izbaci iz menija, i prekine bilo koji proces koji eventualno pokrenem iz menija. Ovo sam gore vec napisao. To znaci da "nece da ostane u recovery meniju".

Ja sam procitao sta si napisao, i po tvom uputstvu pokusao da uradim wipe cache, sto nisam uspeo iz gorenavedenih razloga. Tek posle toga sam dosao ovde i postavio sledece pitanje, zaista ne znam odakle si dobio utisak da ne zelim da te poslusam i pokusam ono sto predlazes.

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od servis.kompa »

Ti prosto ne zelis da shvatis sta ti se pise i teras po svome, kako bi ti volio da jeste i moze. Dobio si odgovor, potpuno precizan, da ne moze to sto si ti zamislio ali tebi to nije dovoljno nego pocinjes da pises kojestarije.

Potpuno sam bio jasan u svom pisanju a to sto ti to ne zelis da prihvatis to je tvoja stvar.

Da li ce flesovanje uspeti ili nece videce se kada se to proba. Ne ide to bacanjem pasulja ....
Da li ce resiti problem videce se posle pokusaja flesovanja. Ni ovde pasulj ne pomaze ....
To sto ja kazem da mislim da nece resiti problem znaci da sam ja uveren da tvoj telefon ima problem sa hardverom a hardverski se problemi ne resavaju softverom.
Ako umes sam da flesujes, probaj, ako ne umes nosi u servis da oni flesuju.
Ja sam vrlo dobro razumeo sta si tu u prvom postu napisao i napisao sta ti je raditi.
E sad. to sto su tebi neprihvatlji saveti i resenja koji nisu tebi po volji pa onda ljude koji ti pokusavaju pomoci pocinjes da vredjas to dosta govori o tebi.

Kako si se uhvatio za recoveri ko pijan za plot evo ti nekoliko odgovora i na tu temu.
Da li mora da postoji recovery? Ne mora, ima i telefona koji nemaju recovery.
Da li pri flesovanju koristi recovery? Na Samsung telefonima ne.

Taj citat gde sam sebe citiras je urnebesan i nema nikakvog smisla. Znaci da je tvoje pitanje potpuna besmislica.

Znaci, da rezimiramo: Ako ti je bitan sam telefon, mislim fizicki telefon, onda nosi u servis da neko to pokusa da ti ga povrati u zivot i to ce biti "da te ne odere". Ako flesovanje ne resava problem onda ga mozes baciti.

Nadam se da sada neces imati nedoumice jer ja prostije ne umem da ti napisem.

obx400
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od obx400 »

Ja sam to pitao pod pretpostavkom da se i to radi iz recoveryja, jer sam to nasao guglajuci, a i Azimuthovi predlozi (inace jedini konkretni predlozi koje sam dobio) su bili vezani za recovery.

Buduci da to nije slucaj, recite mi, molim Vas, kako se flashuje rom na mom telefonu?

servis.kompa
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od servis.kompa »

Ptetpostavka je majka svih zajeba.

Covek ti je predlozio da udjes u recovery i pokusas da obrises kes i da vidis da li ce to da ti pomogne.
Ako ne pomogne napisao je da se proba flesovati i da u tom slucaju odose podaci i to je to.

S obzirom da si ti, kako kazes, na googlu nasao da se taj telefon flesuje kroz recovery onda je jedino pametno i pravilno resnje da nosis u neki servis.

Odgovori