MNP - Mobile Number Portability

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

aleksaa, onda da se ogradim, vazi za telenor i mts, provereno. za mts se zna od ranije, pre je islo traljavo dok sada to rade korektno, a za telenor sam danas saznao, tj uverio se u poslovnici kad je neki covek potpisivao ugovor
::luv phonez::

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Evo jos malo informacija iz prve ruke. :D

Sad sam bio u VIP-u,prebacio telenor postpejd (prenesi 150 bez ikakvih ugovornih obaveza) na SMART 550 (dupli smartovi sa 25% popusta). :D

Procedura od 10 tak minuta,gde kazete sta ocete i odradite 6,7 potpisa po raznim ugovorima i to je to.
Od njih sam dobio neku VIP karticu sa nekim bezveze brojem koju i sad mogu da koristim,a za 4,5 dana ta kartica postaje moj broj (063)! :D

Sad samo ostaje da cekam da sve prodje kako treba... 8)
Sony Xperia P

tosa1st
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2011. 23:29

Post od tosa1st »

Pitanje za aleksu, šta se dešava sa računom u telenoru, jer sam i ja hteo da odem danas do VIP-a da prebacim, ali da mi ne napucaju račun od 01.07.2011 do danas ( u Telenoru sam prenesi plus 500 ), i jesi li uplatio račun za prošli mesec ? pozzzz

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Mene su samo pitali da li imam ugovornu obavezu i da li sam izmirio sve racune.
Ja sam rekao da sam bez ugovorne obaveze i da je zadnji racun placen. I bas sam pitao za ovaj zadnji JULSKI racun kako ide njegovo regulisanje,u VIP-u kazu da im taj aktuelni racun nije bitan,a da u telenoru pitam kako ce ga obracunati. :)

U svakom slucaju bitno je da si platio sve racune koji su ti do sad stigli,a za ovaj zadnji vidi u telenoru. :wink:
Sony Xperia P

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

aleksaa napisao:Evo jos malo informacija iz prve ruke. :D
Sad sam bio u VIP-u,prebacio telenor postpejd (prenesi 150 bez ikakvih ugovornih obaveza) na SMART 550 (dupli smartovi sa 25% popusta). :D
Da li si morao da uzmes i telefon? Koliko ce iznositi racun sa tih 25% popusta za 1100 smartova? Ima li nesto napisano "malim" slovima?

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Nisam morao,a nisam ni hteo da uzimam telefon! :wink:

Trebalo bi da izgleda ovako: narednih 24 meseca cu svaki mesec na raspolaganju imati 1100 smartova i to cu svih 24 meseca placati 1120 dinara mesecno! :wink:

Ja se bar nadam da je tako... :D
Sony Xperia P

n82
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Dec 2008. 01:25
:: Huawei P10 plus DS

Post od n82 »

aleksaa,
Ako je tako onda je odlicno. Ni ja jos ne zelim da menjam telefon jer radi kao i prvog dana. Pitao sam zato sto na VIP_ovom sajtu pise da su dupli smartovi uz tel.
Hvala.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Evo sad me zvala gospodjica iz Telenora,kaze proculo se da nas napustate :lol: ,reko a sta cu cak i MTS nudi vise od vas! :lol:

Sve u svemu,pitali me za razloge napustanja,dal sam nesto posebno ne zadovoljan,kao da mi ponude neke dodatne minute,MB...

Reko sve je to lepo sto pricate,al u VIP-u imam 1000 minuta za 1000 dinara :D ,tako da nema potrebe da se ubedjujemo. 8)
Sony Xperia P

tosa1st
Novajlija
Novajlija

Post od tosa1st »

Jesu li ti tražili proveru kreditnog biroa pri prenosu broja, ja sam sada išao, i gospođica mi kaže pošto nemate primanja preko računa u banci možete uzeti samo smart 300 bez dupliranja smartova. :(

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Ja isto nemam primanja (zvanicno :D ),al mi ova devojka rekla da ako ne uzimam telefon nece praviti probleme prilikom provere u kreditnom birou.
Sony Xperia P

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja poslao zahtev telekomu da mi prebace broj sa post paida na prepaid, i jos uvek se nista ne desava...
bili su u fazonu, kontaktiracemo vas i to je sve.. nikoga nema vec 4 dana da zove :(

tosa1st
Novajlija
Novajlija

Post od tosa1st »

Ako ovi smarači iz VIP-a ne budu hteli da mi daju smart 550, možda nije ni loša kombinacija Prva Droid - 50% = 750,00 ??? :disgust:

Myke
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 20. Jul 2010. 11:19

Post od Myke »

Kakva je situacija kod prelaska sa postpaid-a na prepaid, konkretno kod Telenora, a mozete da napisete i kod ostalih ako znate? Ili mora da se prelazi u drugu mrezu ako hocu post -> pre?

darkooni
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Sep 2009. 00:27

Post od darkooni »

Ne moze jos uvek to kod telenora nazalost ali kazu da ce uskoro i to moci barem je meni tako operater rekao jer mi ugovor istice uskoro pa ja pitao i za tu opciju

Tarra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 20:15

Post od Tarra »

I nama su danas kad smo uzimali postpejd broj skrenuli paznju da ne mozemo da se vratimo posle na pripejd. Verujem da posto je mts dozvolio takvu uslugu kao sto je neko na forumu spomenuo, verovatno ce i Telenor i vip hteti uskoro da isprate novosti.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Tarra, i da ne daju, moze posredno. Telenor postpejd -> mt:s pripejd -> Telenor pripejd. I ko kaže sad da je mt:s loš?! :P

AquaZX
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 19. Apr 2007. 14:21

Post od AquaZX »

to all:
Telenor dozvoljava prelaz iz postpaida druge mreze u prepaid svoje mreze!

Tarra
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 10. Feb 2011. 20:15

Post od Tarra »

Ja se ne zalim na mts, cak mi je najstarija kartica koju imam i dalje kod njih. Posebno su mi simpticni od kad je krenuo mnp, pa u pripejdu promocije skoro za dz, u postpejdu popust na pretplatu itd. Ali da im je omiljeni bezobrazno poskupeo od zimus, vala jeste.

A nije ti losa ta ideja o posrednom prebacivanju, jedino sto na svaki prelazak valjda moras da cekas 3 meseca, jer kad promenis operatera moras da cekas da bi otisao kod drugog. Ali kome bas dozlogrdi, dobra ideja.

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ja cu to da uradim,sledece nedelje,sa telenora post paid,prvo na mts pri paid,pa na telenor pri paid,kad su sabani,ali nece da me mrzi..i to cu im reci,mozda me i prebace odmah,znam da mogu da se objasnjavam sa njima,ali me mrziii :wink:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Evo danas oko 17h mi stigao SMS da mi je zahtev prihvacen i da cu biti prebacen 14.07. izmedju 02h i 06h. :wink:

A zahtev sam podneo 08.07. oko 10h :)
Sony Xperia P

Odgovori