obaveštenje da je broj prebačen u VIP

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
ogiana
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 02. Avg 2011. 19:15

obaveštenje da je broj prebačen u VIP

Post od ogiana »

Moja supruga je prenela svoj 064 broj u VIP i sada svi koji je zovu iz MTS mreže dobijaju obaveštenje da je broj prebačen u VIP.

Prvi put mi j bilo OK ali ljudi 10 puta dnevno dobijam takvu poruku i počinje da me iritira.

Da li ovo obaveštenje govornog automata MTS-a znači da mi nešto dodatno naplaćuju?

Da li je moguće isključiti ovo obaveštenje jer prilično iritira?

Mislim zovem nekoga da bi sa njim razgovarao i nije me briga u kojoj je mreži, ovako deluje kao da MTS želi da na neki način "žigoše" sve koji su prešli.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

To nema veze sa mt:s-om, nego sa Vipom. Ona, od kako je prenela broj, nema vise nista sa mt:s-om. Pozovite Vipov korisnicki servis i zatrazite da vam iskljuce tu poruku.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

Moja sestra je prebacila broj iz mts u Telenor, i kada je zvala Telenor u vezi iskljucivanja te poruke, rekli su joj da to nije do njih, vec da se obrati svom starom operatoru sa zahtevom da se ta poruka iskljuci... sto i jeste logicnije, nego da je to "problem" novog operatora...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Koliko sam ja shvatio, to je kod svakog operatera, valjda po nalogu RATELa, da se zastite korisnici koji imaju pakete sa minutima u okviru mreze, da se ne dogodi da zovu neki broj pa naprave racun ne znajuci da je broj koji zovu prenet u drugu mrezu. Tako nesto.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

tacno tako, zato i jeste to opcija koju omogucuje "stari" operator - da zastiti svoje korisnike...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam juce u Vipu trazio da mi se ta poruka iskljuci i oni su rekli da je sredjeno. Sad nisam pitao zenu da li je danas kada me zvala dobila to obavestenje - saznacete sutra :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bmarke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2007. 07:21

Post od bmarke »

Evo i slikovitog primera :roll:

Recimo, ja sam bivši vip korisnik, koji je prešao u m:ts. :uhuh:
Ukoliko me zovu ortaci koji su ostali na vip-u, oni će čuti poruku da je moj broj sad u m:ts mreži.
Na taj način imaju jasan signal da će im razgovor biti drugačije tarifiran (što može da zavisi od paketa).
Ukoliko nekog od tih ortaka smara ta poruka i nije ga briga za svoju potrošnju, on može da traži od svog operatera (vip) da mu se skine ta "zaštita".

Nije moguće da da ja kao korisnik m:ts mreže tražim od svoje "bivše" mreže da se isključi ta poruka jer bi na taj način oni doveli u zabludu svoje trenutne korisnike da razgovaraju sa brojem iz iste mreže...

mp3mp3
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 25. Jun 2008. 17:16

Post od mp3mp3 »

bmarke, isto sam i ja razmišljao, dakle operateri daju opciju korisnicima da isključe obaveštajno poruku za promenu mreže a to je pomeni skandal ! Recimo postpaid koji ima više minute u mreži ili prepaid promocije koje su inače sve za mrežu kada su razgovori u pitanju.

Mnogi mogu da dođu u zabludu, ako bih promenio mrežu lično ne bih gasio obaveštenje godinu dana zbog drugih ljudi.

bmarke
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 20. Dec 2007. 07:21

Post od bmarke »

mp3mp3,pročitaj moju poslednju rečenicu...

Ti i ne bi mogao da ugasiš obaveštenje koje čuju drugi ljudi, jer operater to ne dozvoljava.

Ti bi mogao da ugasiš obaveštenje za svoj broj,odnosno za slučajeve kad ti zoveš druge ljude koji su otišli iz tvoje mreže, jer je to tvoje lično podešavanje tj. utiče samo na tvoju potrošnju.

mezzano
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 26. Dec 2006. 11:34
:: Motorola Moto E5 DS
:: Huawei Y5 II

Post od mezzano »

Da. Kad se malo razmisli, to je i logicno. Ja sam razumeo da on zeli da iskljuci poruku, na svom prenetom broju, koja mu kaze da je preneo broj, pa kad zove neku drugu mrezu, dobija obavestenje. A ovo je sasvim ok, da sve ljude iz mreze obavestava da je broj prenet, dok oni ne zatraze da im se to deaktivira (ako imaju paket, recimo, koji ima besplatne pozive ka svim mrezama).

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

Definitivno - obavestenje iskljucuje svako za svoj broj, tj. pozivalac iskljucuje tu opciju. za mts - pozivom na 789, kod telenora poruka "Info ne" na broj 9000.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 03. Okt 2009. 15:58

Post od aleksaa »

Ljudi ja sam presao iz Telenora u VIP. I probao sam sa raznih telefona i sa raznih mreza da zovem svoj broj,i nekad bude obavestenje da je broj prebacen,a nekad ne,u cemu je fora!?

A niko od njih nije nista iskljucivao,zvao korisnicki servis itd...

Inace vec me nekoliko ljudi pitalo sta mi je sa telefonom,kaze nece da zvoni nego se javlja neka sekretarica i oni naravno prekinu vezu! :shock:
Sony Xperia P

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

To i mene užasno nervira ali sam od operateke iz korisničkog servisa dobio upravo tu informaciju: da će korisnici moje bivše mreže (Telenor) dobijati tu poruku da ne bi bili dovedeni u zabludu oko potrošnje minuta i da to svaki korisnik koji želi da me zove to mora sam da isključi kod svog operatera iako je paradox u toj, malo preternoj, brizi za korisnike je da su ljudi neupućeni i nervozni i ne zanima ih nikakvo sistemsko obaveštenje i ne žele ni da ga saslušaju (kao da je: "korisnik trenutno nije dostupan...." jedino moguće obaveštenje), i isto to mi govore:" na koji sad broj da te zovem, kad te zovem na 063 dobijam neko obaveštenje da ti nešto nije uredu s brojem........", "pa da si saslušala poruku saznala bi da će samo da kaže da mi je broj prenet u dugu mrežu i onda će da zvoni" :angry:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

gargamel4, hahahahahahha :lol: Neverovatno je to sto je 'nestrpljivi pozivalac' u stvari nestrpljivA... :lol:
Samo nek se rolaju....sarme.

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

gargamel4 napisao: i isto to mi govore:" na koji sad broj da te zovem, kad te zovem na 063 dobijam neko obaveštenje da ti nešto nije uredu s brojem........", "
Svakodnevna pojava... :shock: :shock: :shock:

Pocinje da me bas nervira!!! :x
Sony Xperia P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

I mene nervira. Meni je devojka sa mts presla na vip. Koliko sam vas razumeo, sad ja zovem kori. servis mreze koju koristim (telenor) i u korisnickom cemtru u razgovovoru sa operaterom trazim da mi ugase ovo obavestenje?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, ukoliko si ti na Telenoru, nedces dobiti to obavestenje. Obavestenje je samo za korisnike mreze IZ koje je korisnik presao, da ne bi dosli u zabludu da zovu broj iz mreze, a koji nije vise u mrezi!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

aleksaa
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od aleksaa »

Jel neko uradio nesto po ovom pitanju!? :D

Svakodnevno me ljudi pitaju "sta ti je sa telefonom"!? :shock: :shock: :shock: :x :x :x :smutny: :smutny: :smutny:
Sony Xperia P

Horejšio
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2011. 18:02

Post od Horejšio »

Ne vidim sta ocekujes da se uradi. To govorno obavestenje da je broj prenet u drugu mrezu je vrlo smisleno i ne treba ga ukidati.
Ko vam je kriv sto ste prelazili, a niste na vreme razmisljali o tome.

Zligor
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 24. Apr 2009. 17:52
:: LG Nexus 5X

Post od Zligor »

aleksaa, jedino sto mozes je da kazes ljudima da iskljuce to obavestenje, to mora svako posebno da uradi kod svog operatera, ko zeli naravno.

Odgovori