Edge Vs I-Mode Vs Smt else....?

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Cyber
Banned
Pridružio se: Pon, 29. Avg 2005. 02:06

Edge Vs I-Mode Vs Smt else....?

Post od Cyber »

Koji je najbrzi i najbolji?
Koliko brzo dwnlduju?
Koji jos postoje,a da ih podrzavaju nase mreze?

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Najbrzi je UMTS :lol: i teoretski download ide do nekih 384kb\s ili tako nesto, mada verujem da je to nemoguce u praksi :lol:

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

I-mode je valjda samo nekakav oblik GPRS-a... :unsure: EDGE = 115 kbps, UMTS = 384 kbps.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

stefank napisao:EDGE = 115 kbps, UMTS = 384 kbps.

EDGE je 236 kb\s ;) ,a GPRS je 115 kb\s

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

I-mode je samo jedan od standarda GPRSa,to je tacno...Ali ja ga vec par meseci s uzivanjem koristim i odusevljen sam emailom uz attachmente do 300kb bilo koje vrste(znaci zvuk video slike....),plus nema potrebe za skidanjem mailova sa servera,mail stize kao sms automatski na fon direktno.Zatim,sadrzaji su dosta bogati,ja imam sve od vesti i oglasa,preko multimedijalnih sadrzaja,pa do mapa gradova,odredjenih delova grada,kojekakvih ludosti....zatim download je dosta brz,recimo mp3 fajlove od 2-3 Mb skine za oko 30ak sekundi(otprilike).....Subjektivni utisak je da je mnogo bogatiji i brzi od klasicnog GPRSa.Moja zena recimo ima klasican wap na fonu,a ja I-MODE,od istog provajdera,i ugodjaj se nemoze porediti,a o sadrzaju da ne govorimo!Plus i kad odesh van lokalnih sajtova.....stvarno je ponuda sajtova za imode velika,nisam ochekivao tako neshto......

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

GPRS je 53.6 kbps. :angry: I to samo teorijski, nikad nisam ostvario tu brzinu... Uostalom, probaj... :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hmmmm.......kod mene kad su reklamirali I-MODE,davali su podatke tipa 115kbps,sad chak i da nije moguce izvesti to u praksi,opet je bolje od klasichnog gprs....cini mi se!evo probao sam nocas da skinem potpuno isti mp3 fajl za zvono kod zene na v3 preko obichnog gprs i kod sebe na s410i preko I-MODE,i rezultat je bio:

gprs-320kb za 41 sec

I-MODE-320kb za 18 sec

nema lazi,nema prevare!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Po tome ispade da je I-mode brzi i od 130 kbps... :roll: A da je GPRS oko 60 kbps... :? Nesto mi se tu ne slaze... :unsure:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Znam,ja ti kazem sta sam ja izmerio...pa sad....dodushe,isti provajder,ovde reklamira i edge,a dal je I-MODE nekako povezan sa edge pa je zato brze,ja neznam....ali sam vrlo zadovoljan,s email-om posebno!

Neo2199
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 12:43

Post od Neo2199 »

I-Mode nije bezicni standard za pristup mobilnim mrezama vec samo servis koji funkcionise preko standardnih komunikacija (GPRS, Edge, UMTS). Brzina downloada zavisi najvise od klase modema ugradjenog u sam uredjaj (GPRS modem klase 10 ima 4 slota za download i 1 za upload, cini mi se) i od propusnosti slota koja zavisi od mreze do mreze.

Ergo, GPRS<EDGE<UMTS prema teoretskim brzinama pristupa, a I-Mode je samo servis koji je BIO popularan dok WAP nije dosao u verziju 2.0
Fear is the mind-killer.

Odgovori