Koji je najbrzi i najbolji?
Koliko brzo dwnlduju?
Koji jos postoje,a da ih podrzavaju nase mreze?
Edge Vs I-Mode Vs Smt else....?
I-mode je samo jedan od standarda GPRSa,to je tacno...Ali ja ga vec par meseci s uzivanjem koristim i odusevljen sam emailom uz attachmente do 300kb bilo koje vrste(znaci zvuk video slike....),plus nema potrebe za skidanjem mailova sa servera,mail stize kao sms automatski na fon direktno.Zatim,sadrzaji su dosta bogati,ja imam sve od vesti i oglasa,preko multimedijalnih sadrzaja,pa do mapa gradova,odredjenih delova grada,kojekakvih ludosti....zatim download je dosta brz,recimo mp3 fajlove od 2-3 Mb skine za oko 30ak sekundi(otprilike).....Subjektivni utisak je da je mnogo bogatiji i brzi od klasicnog GPRSa.Moja zena recimo ima klasican wap na fonu,a ja I-MODE,od istog provajdera,i ugodjaj se nemoze porediti,a o sadrzaju da ne govorimo!Plus i kad odesh van lokalnih sajtova.....stvarno je ponuda sajtova za imode velika,nisam ochekivao tako neshto......
Hmmmm.......kod mene kad su reklamirali I-MODE,davali su podatke tipa 115kbps,sad chak i da nije moguce izvesti to u praksi,opet je bolje od klasichnog gprs....cini mi se!evo probao sam nocas da skinem potpuno isti mp3 fajl za zvono kod zene na v3 preko obichnog gprs i kod sebe na s410i preko I-MODE,i rezultat je bio:
gprs-320kb za 41 sec
I-MODE-320kb za 18 sec
nema lazi,nema prevare!
gprs-320kb za 41 sec
I-MODE-320kb za 18 sec
nema lazi,nema prevare!
I-Mode nije bezicni standard za pristup mobilnim mrezama vec samo servis koji funkcionise preko standardnih komunikacija (GPRS, Edge, UMTS). Brzina downloada zavisi najvise od klase modema ugradjenog u sam uredjaj (GPRS modem klase 10 ima 4 slota za download i 1 za upload, cini mi se) i od propusnosti slota koja zavisi od mreze do mreze.
Ergo, GPRS<EDGE<UMTS prema teoretskim brzinama pristupa, a I-Mode je samo servis koji je BIO popularan dok WAP nije dosao u verziju 2.0
Ergo, GPRS<EDGE<UMTS prema teoretskim brzinama pristupa, a I-Mode je samo servis koji je BIO popularan dok WAP nije dosao u verziju 2.0
Fear is the mind-killer.