Telenor kupio Mobi63

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Slažem se, postoji lista operatora u novijim telefonima, ali ono što je upisano u SIM karticu ima prednost nad tom listom (pod uslovom da je išta upisano).
I moja stara kartica je bila iz '99. i na gore pomenutom 8110i (koji nema listu u sebi) je pisalo YUG 03 a sa ovom novom piše mt:s (baš ovako kako sam napisao, ne MTS).

Edit:
8110i ipak ima listu, ali je pitanje da li u njoj postoji 220-01 i 220-03. U svakom slučaju da ponovim, identifikacija u samoj kartici ima prednost u odnosu na operator listu koja se nalazi u telefonu.
Poslednja izmena od Miškoni u Pon, 04. Sep 2006. 16:46, izmenjeno 1 put ukupno.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

miskoni jedno pitanje u vezi ovih novih telekomovih kartica tj kolika je njihova memorija tj kapacitet. mobtelova je 32k a ovi su jači ili pak ??
inače prolazio sam pored jedne mobtelove prodavnice i nije pisalo telenor nego mobtel hehe
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

VeNoM napisao:jedno pitanje u vezi ovih novih telekomovih kartica tj kolika je njihova memorija tj kapacitet. mobtelova je 32k a ovi su jači ili pak ??
Ova moja kartica je "Java 64K", tu valjda daju svima, i na pri i na postpaid-u... :)

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Imam Mobtelovu.....hocu reci Telenorovu pre-paid katricu, pa me zanima da li mogu da predjem na post-paid a da zadrzim broj....?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

mdenic85, mozes to sigurno...mislim da ti ostane broj...ja sam bas trenutno u toj transakciji...ali jos nisu tehnicki resili pitanje sa Telenor karticama, tako da tek od ponedeljka ocekujemo da ce i to resiti...a kartica ce biti TELENOR... :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

idi u mobtelovo predstavništvo tj telenorovo i oni će te toliko lepo ugostiti kada čuju da želiš sa pri da predješ na post pa možda dobiješ i bespatan prelaz
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Prelazak jeste praktično besplatan, plaća se samo nova kartice (kod Telekoma oko 200 dinara) i to je to. Sada svima daju tu "Java 64" karticu, tako je kod Telekoma. Mobtel je pre 5 godina imao i akciju prelaska sa Post Paid-a na Pre Paid uz zadržavanje šestocifrenog broja za studente (prva tri meseca si Post Paid, a onda te automatski prebace na Pre Paid), to sam ja tada iskoristio.
Ghost

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

nevidljivi, e tada sam i ja uzeo karticu :D

a je l ta Java 64 ima neke bitne prednosti? ..... 64 pretpostavljam obelezava koliko kB-a ima? ..... i zna li neko sta ce biti sa postpaid paketima sada? .... posto mobi fun-a vise nema na sajtu...

pozdrav...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

b_udder, raspitala sam se ja, jer prelazim na post paid...:D ..i dobila sam informaciju da ce svi paketi i dalje vaziti samo sto ih trenutno nema na sajtu jer im menjaju, valjda, ime ili nesto slicno, ali oni i dalje, svakako postoje...A za promenu sa pre paid na post paid tek od danas moze da se transformise, jer nisu tehnicki sredili kartice...sad kad dobijem novu karticu, na njoj ce pisati Telenor, to su mi i u Call Centru rekli... :D :wink: 8) ...I naravno da ostaje isti broj kad se prebacis sa pre paida na post paid, s tim da povratka na pre paid nemaaaa... :unsure:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ninolina, hvala na informaciji :) ...... ma uzecu i ja taj Mobi Fun, pa kud puklo ..... ne verujem da ce da me izadje skuplje nego ovako...

pozdrav...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

b_udder napisao:nevidljivi, e tada sam i ja uzeo karticu :D

a je l ta Java 64 ima neke bitne prednosti? ..... 64 pretpostavljam obelezava koliko kB-a ima? ..... i zna li neko sta ce biti sa postpaid paketima sada? .... posto mobi fun-a vise nema na sajtu...

pozdrav...
samo veću memoriju od stare znači više poruka i više imenika. i to je to

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

b_udder napisao:ninolina, hvala na informaciji :) ...... ma uzecu i ja taj Mobi Fun, pa kud puklo ..... ne verujem da ce da me izadje skuplje nego ovako...

pozdrav...
Ma uzmi, bre, Mobi Junior... To je sad najisplatljiviji paket...naravno, ako imas ispod 27 godina...a posto znam da imas...nema dileme... :D ;) 8)

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Imam mobi junior nedelju dana i za sada je ok :D !!!Mislim da je mnogo bolji od mobi fana,tako da je moj savet ako se trosi umereno da je za sada mobi junior najbolji paket.E bilo bi lepo da puste i prelaz sa post paid-a na pre paid.Na mojoj kartici pise 32k,a uzeo sam je pre sedam dana :dry: Stanje uvek moze da se proveri na telenorovom sajtu :)
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

E loeates, a jel stvarno besplatan poziv od 00-01h nocu? Jel moze i inostranstvo da se zove ili ima nekih ogranicenja? I koliko izadje SMS poruka nakon sto potrosis 60 besplatnih?

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Evo odgovoricu ti ja u vezi SMS-a,kad potrosis besplatne poruke (u okviru paketa),svaka sledeca se tarifira sa 1,70 din. bez PDV-a,a za ovo besplatno pricanje od 00-01 prvi put cujem! :roll: :wink:

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ninolina,poziv je besplatan od 00-01h nocu u 063 mrezi,ja cesto tada zovem ukljucujuci i inostranstvo,ali samo na 063,tebi je besplatno :) ,a oni su u romingu,pa razgovor u vecini zavisi od njih,zbog njihovog racuna :wink:Bitno je da je minut posle 01h do 08h 3.din.pa ako je neko nocna ptica kao ja to je sasvim ok. E sada poruke jos nisam poslao posto dosta koristim stari broj,ali tamo pise da se tarifira sa 50% popusta,sto znaci da je pola od 1.7din jedna poruka :) -tako je pisalo,ali to stvarno ne znam u praksi.Dobro je sto racun uvek mozes da proveris na netu,a moze i listing,ali za proveru listinga je potreban bar prvi racun,jer tu ima neka sifra.E sada ja sam proveravao stanje racuna i ne bih rekao da nesto kradu,mislim da su za sada fer.Mislim da se neces pokajati ako uzmes ovaj tarifni paket.E a dobra fora je kada zoves sa pri peid-a nekog ko je u romingu,a ima isto 063,onda ga okrenes sa *63 i tebi skine samo 20.din,a kada bi zvala normalno npr.francusku gde je minut otprilike 40.din za pet min. otislo bi ti 200din,ovako samo 20din. :D

mdenic85
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 30. Avg 2006. 01:16

Post od mdenic85 »

Moj drug je koristio mobi junior i mogu da vam kazem da je super! bas se isplati! Sve najbolje! A razgovori od 00-01 su pesplatni!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

poruke su 0.85 bez PDV-a... Za proveru listinga je potreban broj ugovora i sifra koju sam korisnik izabere kada aktivira uslugu... a besplatni pozivi su u okviru 63/2 mreze svakog dana od 00-01 sem nedelje... :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Besplatno je svaki dan od 00-01h to je sigurno,osim nedelje!!!! :o . A za poruke je pisalo da se posle 60 poruka,one tarifiraju sa 50% popusta,e sada sta to znaci :unsure:

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

poruke su 0.85 bez PDV-a... Za proveru listinga je potreban broj ugovora i sifra koju sam korisnik izabere kada aktivira uslugu... a besplatni pozivi su u okviru 63/2 mreze svakog dana od 00-01 sem nedelje...

e sada razumem :D ,sto se poruka tice

Odgovori