Pogrešno, anketiraj ljude iz svoje okoline i primetićeš da su u jednom trenutku koristili i usluge drugih operatera i odabrali onog koji im je u tom trenutku odgovarao.Lobachewsky napisao:
Zatim, koliko je korisnik koji je koristio jednog operatera u zivotu, a takvih je vecina, merodavan da rangira operatere? A ako je ocenjivao samo svog - na osnovu cega je odredjivao visinu ocena? Na osnovu percepcije kakve ima o drugim operaterima (koje nikada nije koristio, ali koji su deset puta bolji od ovog mog najgoreg)?
Drugo, svaki čovek pravi izbor na osnovu svoje percepcije nečega. Neko možda uzima u obzir najsitnije tehničke detalje mreže ili pokrivenost njegove ulice, vikendice ili doma, ali istina je da nismo svi isti, i da kada se vrši neko merenje, poput ovog, treba pronaći model koji uzima u obzir što više podataka od različitih ljudi. Sad naravno, u Srbiji svako istraživanje je sumnjivo i iza njega se krije neka zavera, ali šta ako nije baš tako?
I ja bih voleo da vidim neko istraživanje o najboljem operateru kod nas od strane vrsnih inženjera i svetskih stručnjaka za mobilne mreže, ali me opet čini mi se ne bi naterali da promenim svog sadašnjeg operatera koji je za sada Vip