A1 novosti

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
lepi_mile89
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Sep 2015. 20:55
:: iPhone 6 Plus

iz VIP novosti

Post od lepi_mile89 »

Meni se čini da se ovo "Okretanje novog lista" ne odnosi toliko na nove tarife koliko na neki redizajn VIP-a... barem prema adresi banera (banner&utm_campaign=Vip_POP_Redesign_Teaser)
Lobachewsky napisao:
Zatim, koliko je korisnik koji je koristio jednog operatera u zivotu, a takvih je vecina, merodavan da rangira operatere? A ako je ocenjivao samo svog - na osnovu cega je odredjivao visinu ocena? Na osnovu percepcije kakve ima o drugim operaterima (koje nikada nije koristio, ali koji su deset puta bolji od ovog mog najgoreg)?
Pogrešno, anketiraj ljude iz svoje okoline i primetićeš da su u jednom trenutku koristili i usluge drugih operatera i odabrali onog koji im je u tom trenutku odgovarao.

Drugo, svaki čovek pravi izbor na osnovu svoje percepcije nečega. Neko možda uzima u obzir najsitnije tehničke detalje mreže ili pokrivenost njegove ulice, vikendice ili doma, ali istina je da nismo svi isti, i da kada se vrši neko merenje, poput ovog, treba pronaći model koji uzima u obzir što više podataka od različitih ljudi. Sad naravno, u Srbiji svako istraživanje je sumnjivo i iza njega se krije neka zavera, ali šta ako nije baš tako?

I ja bih voleo da vidim neko istraživanje o najboljem operateru kod nas od strane vrsnih inženjera i svetskih stručnjaka za mobilne mreže, ali me opet čini mi se ne bi naterali da promenim svog sadašnjeg operatera koji je za sada Vip

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Re: VIP novosti

Post od 9R94 »

mb011 napisao:Piše sitnim slovima, minuti u mreži se troše nakon potrošenih minuta iz paketa.
Auuu pa oni su samo unazadovali, ja sa novim smartom makar uporedno trosim minute u mrezi i van mreze. Daleko bilo sa njima.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

lepi_mile89, pazi, da je ta anketa merodavna za bilo sta (osim za dobar marketing), telenor ne bi mogao da bude prvi nikako. Prosto. :D
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

@9R94, a zamisli ako vas sa tih paketa prebace na ove nove, ako urade ono sto su prosle godine sa podizanjem cene/nacinom obracuna. :wink:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Azimuth, trazicu im da mi plate penale do kraja ugovorne obaveze :D

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Trazicu raskid ugovora odmah, ionako mi se vise isplati da budem na pripejdu jer ima promocija kakve meni odgovaraju :D

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
:: Sony Xperia M4 Aqua
:: Nokia 208

Post od mb011 »

"novi" list, je samo jer se tarifa zove Nova. Sve ostalo je staro, dranje:
http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .3639.html

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

Azimuth napisao:@9R94, a zamisli ako vas sa tih paketa prebace na ove nove, ako urade ono sto su prosle godine sa podizanjem cene/nacinom obracuna. :wink:
mislim da grešiš... vip je menjao tarife više puta do sada i nisu nikome sami menjali,tj morao si da promeniš ako radiš obnovu ugovora ( nisi mogao da obnoviš sa starom tarifom ),a baš i mts i telenor su to sami radili bez obaveštavanja korisnika i mogućnosti promene. vip kad je podigao cene,ipak ti je dao opciju da biraš ili prihvati ili raskini bez penala
Samsung S10+ red

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Nadam se da nece doci do toga ali bih voleo, ako bih imao mogucnosti, da raskinem ugovor ako ne onda nikom nista. :)

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Ove nove tarife su bruka i sramota! A ja se ponadao... Recimo idol 3 uz pretplatu od 1590din bio 9000, sada je pretplata 1690 a tel 12000. Takodje nema vise vise neogranicen net, nego se placa 1din, pa kad na lte prekoracis ovih ogromnih 1gb, onda ima da se cudimo... Okrenuli novi list...
Pa nek neko kaze da je telenor najskuplji...

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Pazi, nova tarifa za mladje od 30 ima 700 min, 700 por i 2,8gb za 2200, meni je to osetno povoljnije od miks xl u mts-u i ima 600 min, nepotrebnih 1000 por i samo 1gb neta i to je 2000. Ove kao regularne nova tarife su mi opet za nijansu povoljnije jer dobijes isto recimo 700 min 700 por i 1,4gb neta za 2200, znaci za 200 din ( u odnosu na mts ) dobijes 400 mbit i 100 min, sta znam meni je to povoljno. :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Slika
alphablue597 napisao:Okrenuli novi list...
Telenor je toliko bio najskuplji da je i posle ovih novih vipovih paketa idalje najskuplji.
Ko ne veruje nek uporedi Prenesi i Surfuj sa Novim paketima, i Play+ sa paketima Za mladje od 30.
Cak ni telekomove miks tarife ne daju nista vise od vipovih (mozda daju i manje?).

Ovde je vise stvar sto ni jedan operator nikako da napravi taj korak koji su operatori u regionu napravili i da neogranicene razgovore i neki konkretni internet uz to, nego se presipa iz supljeg u prazno godinama uz minimalno povecanje mb.

Inace, da stvar ne bude tako crna do kraja:

1) Neograničeni internet prva 4 meseca!

Doživi najbolje iskustvo u Vip mreži, odluči se za neku od novih tarifa i prva četiri meseca možeš da uživaš u potpuno neograničenom surfu po maksimalnoj brzini. I to nije sve, do kraja ugovorne obaveze koristi maksimalne brzine u mreži, bez ograničenja na nivou odabrane tarife! Ponuda važi do 31.10.2015.

2) NOVA za mlađe od 30 - duplo više megabajta i i Opcija za bezbrižan surf

Inace, 1 din = 1 MB i nije toliko strasno. Kada vec znas da si potrosio sve besplatne mb, umesto da se mucis sa sporim netom, ili da ti ga u potpunosti blokiraju kao na telenoru, ti mesec mozes da privedes kraju sa punom brzinom, pa iako potrosis 100-150 mb preko, to je 100-150 din. Jaka stvar, a imao si normalan net.

Opcija za bezbrizan surf iskljucuje net kada potrosis mb.

3) NOVA tarifa - za korisnike koji obnavljaju ugovornu obavezu

Dodatne minute u Vipu mozeš da koristiš paralelno sa minutima ka drugim mrežama.

Nije standardna ponuda vec promocija do 31.10. ali znajuci vip, dolazi nova godina itd... Bice ovoga jos.

4) Idalje postoje Vipovi tarifni dodaci.

Sve u svemu, ponuda sigurno nije losija od druga dva operatora, problem je samo nikako da se neki operator otvori za nesto vise.
Imam utisak da je Vip namerno ostavio prostora za promocije, pa vec sada daje neogranicene minute koji se trose paralelno - ali u okrviru promocije.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Meni se cini da su samo unazadovali sa novim paketima pa novi smart je bolji od ovoga.

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

Prošle godine su progurali zaokruživanje 90+60, i dali paralelne minute. Sada su ih ukinuli, ostalo je sumanuto zaokruživanje na 90+60. Najgori su.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

alphablue597 napisao:Okrenuli novi list...
mb011 napisao:Najgori su.
lepi_mile89, evo zasto istrazivanje o percepciji nije merodavno ni za sta. :roll:
mb011, objasni molim te, kako su to najgori. tj. u odnosu na koga. Strasno.

Ako hoces paralelno tarifiranje, idi potpisi ugovor na 24 meseca i dobices ga.
(Vip je jedini na trzistu davao, a koliko vidimo idalje daje mogucnost paralelnog tarifiranja sa neogranicenim razgovorom u celoj mrezi. Objektivnosti radi.)

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Jel moze link za ovu nova ispod 30 i za korisnike koji obnavljaju ugovor, ne mogu to da nadjem( otvaram sajt preko telefona)?

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

http://www.vipmobile.rs/privatni/postpa ... .3697.html
Ukoliko si korisnik mlađi od 30 godina i obnavljaš ugovornu obavezu, pored ovog benefita (paralelno koriscenje) imaš još i posebne uslove za mlade: duplo više MB za surf u okviru svoje tarife kao i aktiviranu opciju za bezbrižan surf.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Hvala. Ok, sad kad sam video ovo, nije ni toliko strasno, realno, mada sam ocekivao vise mb, ali ni ovo nije toliko lose...

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

svi želim sve neograničeno za male pare i dobar tel za dinar...e super,pa gde to ima...ne valja ovo ,ne valja ono...ima tri operatera ima gomila tarifa,pa neka bira kome šta odgovara,ali ne,najlakše je da se pljuje samo.
kažeš mb011 najgori su,pa ok,imaš izbor ili kako ti reče lobachewsky kako su to najgori ? koliko ti je MB kod ostalih operatera nakon potrošenog,ko ima jedini paralelne minute u mreži i ka ostalima ?
svako ima pravo na svoje mišljenje i izbor,ali daj da ne pričamo neke stvari koje nisu takve.
evo ja koristim smart max,i ova nova7 ima svega manje nego max,ali opet...imam dve godine da koristim ono što sam potpisao a posle,ko zna šta će biti...
Samsung S10+ red

mb011
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od mb011 »

Lobachewsky napisao:mb011, objasni molim te, kako su to najgori. tj. u odnosu na koga. Strasno.
U odnosu na sve ostale koji minut računaju kao minut a ne kao minut i po.
Kod Telenora imam 50% više opciju jer imam i njihov net. Tu ponudu teško da u vipu mogu da nadmaše... Naravno da svako ima izbor...

Odgovori