Operateri, ovo su nase zelje! :-)

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Dr.Mobilus
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 12. Maj 2007. 01:27

Post od Dr.Mobilus »

Predlog za MTS:

Svoju "Toki" tarifu napravite da "kaskadno" tarifiranje vazi za istu mrezu i fiksnu telefoniju (ako ste bas raspolozeni ukljucite i sve buduce mobilne mreze)i da se primenjuje samo na prvi poziv u danu! :blinky: Ostali pozivi zadrzavaju nisku tarifu od poziva, od 4,425 din koliko je sada!

O2 ima varijantu za prvi poziv unutar jednog dana, prva 3 minuta su 25p, posle je svaki minut 5p. Kada pozoves nekoga drugoga odmah je minut 5p. Zar vas to ne bi primamilo da zovete cesce? 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Problem kod nas je u tome sto mogu oni da kazu evo vama paket "besplatno za 1000", platis 1000 din i pricas besplatno.
Ali problem je sledeci. Vecini u srbiji je limit limita 500 dinara i dovodio ti i zensku uz paket- nema... ne mogu da plate sa platom od 8000.
E sada, oni koji trose 15000 dinara ce preci na nov paket, i trosice 1000 i operateru se ne isplati. Ovo je naravno uproscen primer.
btw. Operateru je cilj da zaradi, a mi smo tu usput.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Resničanin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
:: Lumia 520

Post od Resničanin »

E gde su oni dani kada si bio prepaid pa ti je 1 minut kostao 1 dinar? :smutny: :smutny: :smutny: :uhuh:
KISS ME I AM 93

loshmy
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Nov 2006. 21:43

Post od loshmy »

ono sto je igoritza rekao za gruoe to vec postoji u telenoru samo kao biznis paket tj nas grupa od 16 ima besplatne poruke i pozive za one iz grupe uz to ide i jos jedan cool paket a to ide ovako ako imas biznis paket mozes uzeti do 10 telefona .tako sam je uzeo n73 fazon je u tome sto cela grupa 12 meseci ukupno tj svi zajedno moramo da potrosimo 4000 mesecno sto je banalna cifra za nas 16 plus su moji uzeli jos d900 i jos neke fonove za firmu i sad se mora trositi 11000 mesecno cela grupa 12 meseci za 2 extra i 6 fonova nize klase sto je za telenor prvi put nesto povoljno 8) :D
nokia n73+kingston miniSD 1GB+sony PSP+sony playstation 3 60 GB

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Hej ako se uzme obim naruzbina tesko da bilokoja nasa firma moze da placa povoljne cene za opremu kao bilo koja evropska firma.

Sto se cena tice tesko da ce naglo padati, Telenor je vec rekao da nece ici na to da budu najjeftinij (i to naravno temeljno dokazao upraksi :D ) Mobilkom tesko da ce moci da nudi niske cene narocito u pocetku dok ne pocne da vraca pocetna ulaganja (a uostalom svi znamo ko se na nasem trzistu za korisnike bori upravo niskim cenama :wink: )

BTW svakome je cilj da zaradi! Prema tome bilo koji potez na trzistu bice upravo tako odmeren da maximalizuje zaradu operatera. Sto se korinika tice konkurencija je uvek dobra stvar samo nece tu biti velikih potresa, sitni smo mi i nadasve siromasni......

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

skeptichni chicha napisao: Sto se korinika tice konkurencija je uvek dobra stvar samo nece tu biti velikih potresa, sitni smo mi i nadasve siromasni......
Ne bih se slozio sa tobom,da smo toliko sitni ne bi se borili za nase trziste,ipak su te lincence placene grdilo para,telenor 1.2milijarde evrica,mobilkom ili topnet ili kako god 320 miliona evra (sto je okviran budzet nase drzave),znaci da smo toliko sitni i siromasni ne bi se tukli oko nas jadnih,nismo neki potrosaci,ali u buducnosti cemo biti(iskreno se nadam),a do tada treba ucvrstiti pozicije!
D500&E71

djuice
Banned
Pridružio se: Sre, 28. Mar 2007. 19:58

Post od djuice »

skeptichni chicha ::

Mobilkom tesko da ce moci da nudi niske cene narocito u pocetku dok ne pocne da vraca pocetna ulaganja (a uostalom svi znamo ko se na nasem trzistu za korisnike bori upravo niskim cenama)

Ne znamo, ko?

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Pazi loki13 Mozda ce zvucati cudno ali u tom biznisu to i nisu neke narocite pare. Jasno je da kada se kaze 1.2 milijarde evra to zvuci ogromno coveku koji radi za max 300-400 istih novcanih jedinica (ne mislim ni na koga licno vec na prosek u zemlji SRB) ali to uopste i nisu neke posebno velike pare, Telenor je dobio na tacni i mrezu i korisnike a platili su manje nego sto se u komsiluku placalo.
A ni licenca nije bila preterano skupa uostalom samo se Mobilkom i javio na tender a ako cemo iskreno ni za prodaju Mobtela se nisu bas nesto otimali, ko je ono sve ucestvovao Mobilkom, Telenori i ...... ko jos od krupnijih igraca?

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

Valjda ce VIP uvesti neki FLAT kao sto ima u CRO, da za recimo 660 din. mesecno mogu da razgovaram neograniceno sa drugim VIP brojevima. Jos ako bi dali neki dobar telefon na godinu dana, pa odmah prelazim na VIP.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ako daju neogranicen internet za odredjenu sumu odmah cu uzeti jedan broj .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Predlog za novi tarifni dodatak koji mi je danas pao na pamet :D Bilo bi lepo kad bi ovo neko iz Telenora procitao a ujedno bih voleo da cujem od clanova ovde , sta misle ?

Znaci dodatak , na primer nazvan , "Besplatan sat" - i koji bi vazio za sve pre paid i posta paid tarifne pakete .

- Posto dan ima 24 sata , korisnik bi mogao da odabere u mesec dana koji sat hoce da uzme kao svoj Besplatan i tad bi svakog dana prema svim korisnicima 063 i 062 mreze mogao u tom satu da prica besplatno i da salje u tom satu besplatne poruke prema svima a prema 064,065 i fiksnoj mrezi bi mu se u tom satu , naplacivalo po 1 dinar = minut .

Mislim da bi Telenor tako bio za dlaku a i vise , ispred svih sadasnjih nasih operatera , jer samo zamislite mnoge studente , djake , ljude , koji borave van svojih rodnih mesta i koji bi u tom satu mogli sa svojima da se ispricaju za DZ. pa ko ne bi tada uzeo bilo koji Telenor broj da ga ima ? :D

A i mnogim drugima bi to znacilo da bar u tom satu , koji sami odrede , mogu da obave neke razgovore koji su svakodnevni . ( penzioner sa pijace svakog dana u 7.30 zove babu , da pita sta je zaboravio osim luka da kupi :lol: , majke svoju decu svakog dana u 13.30 zovu svoju decu ,da vide da li su dosli iz skole i da li su nasli rucak u frizideru :lol: , ljubavnici jedno drugo svako vece u 23.30 , da vide da li se medjusobno jos vole i da ima kazu da im nedostaju :lol: , itd . ) . Puni smo navika i radimo nesto u odredjeno vreme a Telenor bi bas mogao tako da nam izadje u susret i da bude prvi u tome 8) zar ne ?

A taj dodatak , na primer da se naplacuje na primer kao i omiljeni broj sada , po 123 dinara bez pdv-a i moguce je odrediti samo jedan sat u ovom mesecu , a vec sledeceg mozete birati drugi sat koji vam odgovara tokom dana 8)

Sta mislite prijatelji ? jel ovo zvuci ok ?

Pozdrav Vlada .

p.s. patent zasticen u sluzbi za izgubljene pasose Beograd :lol: i trazim za mene i za devojku , par meseci besplatnog koriscenja ove usluge , nista vise :D

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Ok,meni se ovo svidja,imao sam to na junioru i bilo je super(meni je to vreme od 00h do 01h odgovaralo).I mislim da je i nadoknada sasvim ok.Moglo bi da se poradi malo na tome.

Meni je licno ok,i ona usluga,sto postoji na zapadu,navedes adresu na kojoj si i kad zoves sa te adrese imas neki veliki popust ili je i besplatno,samo se naplacuje uspostava veze. :D
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

vlado1970 ova ideja ti je super.
ako hoces ja (koji sam ekonomski tehnicar) mogu da zastupam tvoj patent i mozemo da prodamo licencu operateru koji ponudi najbolju sumu. :D
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Drago mi je da vam se svidja ideja momci :D

kljun, nema problema druze . samo da ovi iz Telenora odgovore da li im odgovara , pa bi mogli da pravno to uoblicimo :lol: a ako oni nece ,sto da ne , ponuda vazi i za druge operatere . nije mi to struka , pa ostavljam tebi da to odradis . napravi koncept ako Telenor odbije 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

sutra cu da odem u Telenor i Mt:s i da im predstavim tvoju ideju. treba da se konsultujemo oko pocetne cene koju cemo predstaviti operaterima. sta ti mislis koja je cena najprikladnija?
vlado1970 posto si me ovlastio za tvog predstavnika, ja sam se odmah bacio na posao. Upravo sam poslao e-mail Telenoru u kojem im pisem da imamo novu ponudu za njih koju ne bi trebalo da odbiju. Za sada im nisam dao nikakve podatke o ponudi, osim sto sam im rekao da se radi o novom tarifnom paketu.
Da li se slazes da ako Telenor odgovori da su zainteresovani za ponudu da ja onda njima posaljem celokupnu tvoju ponudu(tarifni paket, naravno koji bih malo obradio)?

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje!Sve to može u jednoj poruci! Koristi opciju "Izmeni".Sledeći put brisanje bez upozorenja!
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

no problem kljun, slobodno . najvaznije je da su zainteresovani , a ostalo cemo natenane . 8)

za cenu koju mislim da je najprikladnija ? veruj mi , ne znam . nemam uvid koliko za to moze da se trazi para . slobodno , ako imas neku ideju , na PP 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

kljun, ha, ha, koji si ti lik :lol: Mislis da ce ti platiti sto si izmislio paket :lol: Ako im se svidi (a 100% nece) oni ce ga uzeti i gotovo... I sta ces onda??? Da ih tuzis??? E, pa, druze, ovo je Srbija, ovde se ni za ubistvo ne sudi kako treba, a kamo li tek za tarifni paket... :x Da si u americi, zaradio bi milione da te neko zaje*e, ali nisi...

A, i, sta vi mislite, da oni nisu racunali da li bi im to odgovaralo??? Drugo, cak i da nisu, djuice moze da uzme ovu ideju za sebe, da kaze da je on smislio, kako ces dokazati da nije??? A, on opet radi u telenoru, i moze odmah da je iznese...

I, da oni uvedu taj paket, i da ti dozvole da pricas besplatno, doslo bi do zagusenja(kao za novu godinu) a i svi bi imali duplo manje racune, i opet im se ne isplati :uhuh:

Sve u svemu, lepa ideja, ali je mozete baciti u vodu...
iPhone + CX300

batancev
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 21. Maj 2007. 20:12

Post od batancev »

wow
ali nije kao da ne znamo svi mi ovde koliko je djuce inventivan
skoro svi postovi su mu copy/paste sa telenorovog site-a
mt:s se trudi da ga stigne sa tim kopiranjem ali je "mrtva trka"
:D :D :D
Remember, remember
The 5th of November

djape48
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 05. Jun 2007. 13:19

Post od djape48 »

Svidjaju mi se Telenorovi novi postpaid paketi Prenesi, jer se besplatni minuti ne dele na maticnu mrezu i nacionalni saobracaj, vec je to jedno isto (ako sam nesto pogresno razumeo ispravite me). Mt:s bi morao da uradi istu stvar sa svojim Bel paketima, a to sto su dozvolili prenosenje neiskoriscenog besplatnog saobracaja i smanjili cene za 35% je nedovoljno

edit: A recite mi ko zna, jel se uspostavljanje veze naplacuje tek kad potrosis besplatne minute?
w810 + 8GB

MB maneken
Banned
Pridružio se: Čet, 16. Jun 2005. 16:07

Post od MB maneken »

batancev napisao:djuce inventivan, mt:s se trudi da ga stigne sa tim kopiranjem ali je "mrtva trka"
Vise se ne zna ko od koga kopira, ma neka samo kopiraju dok to ide nama korisnicima u korist. Kopiranje vuce korene jos iz istorije, cak je postojala i skola za kopiranje - Resavska skola :D .

Mene brinu ove reklame operatora na TV-u, gde se ne daju cene sa PDV-om i nema potpunih informacija.

Odgovori