Telenor pusta 3G!

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ma isto kao i na *311#, ima na sajtu...besplatno. Više me zanimaju Bezobrazno-nenormalno-nerealno-visoki računi na postpaidu... :x Al'to je off...
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Resničanin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
:: Lumia 520

Post od Resničanin »

Ljudi,molim vas :blinky: :blinky: :uhuh: :uhuh: !!!!!!!!!!!!!! :uhuh: Kinezi rade na 4G a mi treba da prvo da radimo na 3G prvo.4G vam je komunikacija cetvrte generacije koja ima bolju komunikaciju skidanja.Brzina skidanja je kao ona brzina onih kablova (4GB) koji se protezu duz azijske obale i Sredozemnog mora( :uhuh: Bivse drzave SFRJ jos nisu blizu ni tog standarda :( :x ).
KISS ME I AM 93

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Jul 2006. 14:34

Post od Jorgovan »

O 4G iliti LTE (Long Term Evolution) se još uvek priča isključivo akademski ... Ne znam šta ti smatraš za 4G, HSUPA?

4GB u sekundi je vrlo, vrlo pristojna brzina ... praktično, to znači da možeš da preuzmeš jedan DVD u sekundi ... voleo bih da vidim storage uređaj koji može tolikom brzinom da upisuje i čita podatke ...

Dajte ljudi, brišite ovo ...
Samsung Omnia HD 8GB

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 17. Nov 2006. 12:35

Post od skeptichni chicha »

Aloooo bre Jorgovane sto kvaris deci zabavu :lol: 4GB/s hmmmm to mu dodje nekih minimalno 32Gb/s Ehm ili da se ne frljamo vise brzinama jos jedno Ehmmm naravno voditi racuna da se kod anglosaksonaca .(tacka) koristi kao , (zarez) kod nas.

Angel_Of_Darkness
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 25. Mar 2007. 15:46

Post od Angel_Of_Darkness »

Coa 12 napisao:Ljudi,molim vas :blinky: :blinky: :uhuh: :uhuh: !!!!!!!!!!!!!! :uhuh: Kinezi rade na 4G a mi treba da prvo da radimo na 3G prvo.4G vam je komunikacija cetvrte generacije koja ima bolju komunikaciju skidanja.Brzina skidanja je kao ona brzina onih kablova (4GB) koji se protezu duz azijske obale i Sredozemnog mora( :uhuh: Bivse drzave SFRJ jos nisu blizu ni tog standarda :( :x ).
Kralju Kina nije ni uvodila 3G, nego odma' prešla na 4G (ispravite me ako griješim)!

A to oko 4GB/s: :D :lol: :D :lol:

DA SPOJIŠ U RAID 3 NAJBRŽA SATA HARD DISKA MAX BRZINA PRENOSA BI BILA 3Gbit/s ŠTO JE 384MB/s

A ti još mričaš o mob telovima koji imaju memorijske kartice.......

Edit by Ninolina: ne preteruj sa smajlijima

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nesto nisam siguran da bi sa samo 3 HDD-a dobio tu brzinu, plus to to je brzina u laboratorijskim uslovima. U stvarnim ona je daleko manja, ranga 150-300Mbps, podeljeno sa 8 i dobijete MBps.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

e ljudi ajd nek mi neko objasni sta je zapravo 4G???
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

...4G je sledeca generacija u razvoju mobilne telefonije, i odlikuje se mnogo velikom brzinom prenosa podataka. Teoretski se spominje transfer od 4Gbps.
ALI dostupan je tek za koju godinu, nema telefona koji ga podrzavaju, memorijske kartice koja upisuje tom brzinom, hardwere ne postoji. Jos je rano pricati o svemu tome. Pustite vi Japan. I oni jos uvek ne znaju sta je 4G :)
Sto se tice Kine, samo u nekim gradovima je uveden.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Aha, Shangai i nista vishe, i to nije ni ceo Shangai pokriven, nego samo neki delovi. Drugo, ako nbe postoji hardwarsko resenje za 4G kako znati da to uopste fercera kako treba? Prema tome ljudi, budimo mi zadovoljni ako nam se uvede 3G koji radi po specifikacijama. Nadalje, zemlja Srbija je jos uvek na modemu gro gledano. Koji procenat ljudi ima broadband internet, a onda koji procenat tih srecnika koristi njegov puni potencijal?
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Jorgovan »

http://www.bos.org.yu/cepit/materijali/ ... i_2006.pdf

Pa kaže:

41% domaćinstava u Srbiji poseduje računar (100% članova ovog foruma poseduje, ali 58% Srba ne poseduje računar, 1% nije znao šta ga pitaju, ili nije hteo da odgovori),
27% domaćinstava ima barem jednog člana koji "koristi" Internet od kuće (100% članova ovog foruma "koristi" Internet, ali 71,6% ne koristi Internet, NIKO U KUĆI).
32,5% domaćinstava ima barem jednog člana koji "koristi" Internet NEKAKO ...

"Koristimo li pak merila koja su izneta u dokumentu Partnerstva za merenje IKT-a za razvoj (2005), u Srbiji ima 23,9% korisnika koji su internetu pristupili bar jednom u protekloj godini."

77% od onih koji imaju pristup Internetu, to rade preko Dial-up veze, 14% preko kablovskog modema, 9% preko ADSLa, po 4% preko Wireless-a i mobilnog telefona, 1% preko ISDN linije i 1% ostalo.

Posle svega ovoga, mi pričamo o LTE? Ma daaajbreee ...
Samsung Omnia HD 8GB

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Ufff ova mi statistika dodje tako..... nekako ...... :( ma vise nego tuzna a IMHO debelo je nasminkana deluje mi na prvi pogled kao stanje u urbanim sredinama.

Sto se brzine veze tice ja sam licno imao srecu da koristim prilicno sirok dijapazon brzina od 14400 modema (jel se jos neko ovde seca tih dana kad je cela Srbija imala link od 64 Kb/s preko vsata) preko 56K, trenutno kuci imam ISDN (koristim skoro iskljucivo 1 kanal), preko raznih 256/512 ADSL/kablovskih varijanti, 3G-a do linkova od 2Mb/s i 10 Mb/s (probao sam i nesto brze ali koristio nisam pa radije ne bih komentarisao :wink: ) i moji utisci su sledeci: najveci kvalitativni skok se oseti kad se predje na 256+ Kb/s tu se vec sve stranice otvaraju brzo skidanje fajlova nije preterano sporo za skidanje gigabajta bas i nije ali je ipak dovoljno brzo (najbitnija je stvar da se placa protok a ne vreme pa mozes da ostavis komp preko noci da skine nesto vece ako treba i duze) kada se stigne do 2 Mb/s tu vec sve prsti (konkretno pri toj brzini nas je mrzelo da kopamo po ormanima i trazimo diskove sa drajverima brze je bilo da sve direkt vucemo sa neta) e a onda 10Mb/s je dosao kao antiklimaks i subjektivno a ni objektivno to nije bio skok u odnosu na 2Mb/s kao sto je bila razlika izmdju 512Kb/s i ovoga. Konkretno nikada nisam uspeo da se ni priblizim nekom teoretskom maximumu protoka najbolje je bilo nekih 65-70% max ali toje bilo u ranu zoru oko 4 ili 5 ujutro a i inace je brzina tu vec jako zavisna od stanja na mrezi i kolicine saobracaja Ono za povezivanje udaljenih ekspozitura i slicno odlicno ali za licnu upotrebu :uhuh: jednostavno veci deo opsega bi bio neiskoriscen..... dakle nije sve u brzini linka ima tu jos mnogo sto sta sto utice na brzinu veze....

I BTW kolko sam ja citao Kinezi su u jednom kvartu Sangaja pustili eksperimentalnu vezu od 100Mb/s i to ih je kostalo 19 megadolara, cudno kako se to desilo bas u jednoj komunistickoj drzavi gde se takve odluke ne donose iz cisto ekonomskih razloga....

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Jorgovan »

Jel' znaš ko je najveći operator na svetu?

Vodafone? T-Mobile? NE!

China mobile!

Imaju preko 300.000.000 korisnika (Telenor je u top 5 čini mi se, u top10 sigurno, i hvale se da imaju preko 100.000.000). TRI STOTINE MILIONA KORISNIKA! To ti je 100x više nego Telenor u Srbiji ... posledično, za očekivati je da imaju 100x više centrala, baznih stanica ... svega ...

Zamisli administratora te mreže?! :wacko:

Sve što može da poveća kapacitete mreže, taj administrator će prihvatiti oberučke, samo da ne mora da razvlači još kablova ...

Nego ... jel' bi mogao neko da me uputi na adresu gde postoji neki zvaničan podatak na temu zvaničnog puštanja 4G (šta god to bilo, ja još uvek ne znam na šta mislite) u tom delu Šangaja?
Samsung Omnia HD 8GB

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Bah nije preterano bitno ko je najveci ali baciti 19 milja zelembaca na nesto sto je ipak samo uvod u eksperiment i za koji trenutno ne mozes da nadjes komercijalnu opremu na strani korisnika sve sve ali to je tako socrealisticki u stilu "prljavi kapitalisti nemaju sto mi imamo" ma potpuno nebitan eksperiment koji ljudi ovde vole da pominju iz ko zna kog razloga......

info mozes da nadjes mahom na nekim skandinavskim sajtovima a kod nas je to objavio (ako se ne varam) eminentni dnevni list 24 casa (jeste upravo onaj sto ga dele dzabaka na autobuskim stanicama)

Mislim o kom administratoru govoris pa to tamo radi omanja armija ljudi. uostalom u Kini ti je sve veliko mislim ima ih ko kineza :D

Jorgovan
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Jorgovan »

Znači, rekla mi švecine drugarice komšinica čiji je dečko čuo od ortaka ćerke drugarice njegove keve ...

OK, kapiram ... :lol:

Aj' zaključavajte ovo, da se ne brukamo više ...
Samsung Omnia HD 8GB

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Pa dobro nije bas rekla kazala ali je varijanta kao sto smo i mi godinama unazad imali 3G dakle eksperiment a ne komericjalna upotreba.....

Nego bre ljudi hteo bih da cujem iskustva sa Telnorovom 3G mrezom, kako radi, gde radi, koliko im celije "disu" itd itd... pustite pusti 4G to je off topic i off reality

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Telenorov 3G radi vrlo slabo moze da se gleda samo b92 i slika prekida, od prvog juna rekli su da ce to biti mnogo bolje!! :lol: :lol:
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

ja sam malo zakasnio za ovu temu ali hteo bih da pitam kako da podesim da mogu da koristim 3g telenor mrezu inace ja sam pripejd i imam 6630.Znam da treba nesto oko real pleyera ali ne znam sta :) :wink:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

skeptichni chicha
Mobil fan
Mobil fan

Pravo pitanje za 9863 ;) pazi generalno treba podesiti konekciju u R.P. obicno je ista kao i ona za net ali za detalje plati harac za poziv call centru

Resničanin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 02. Mar 2007. 23:05
:: Lumia 520

Post od Resničanin »

Jorgovan, Angel_Of_Darkness, :angry: :angry: sory sto sam pogresno napisao u tekstu 4GB a ne 4Gb, slucajno sam drzao vise shift pa sta da radim.Znaci prava BRZINA za 4G je 4Gb/s.Opet SORY!

E da, Jorgovan, bolje da ne brisu ovu temu ako ne verujes nadji sajtove na kojima pise.Ja saznao kod druga tako sto sam isao do njega po neke knjige i vidim 24 sata i uzmem ja da citam i pise Kina pustila 4G. ima ta slika u ovoj temi.Lepo pise u tekstu da su 4G pustili Kina i Koreja, a ja mislim da Japanci testiraju u Kini i Koreji pa da vide da li mi se isplati da se uvodi 4G

Spojio:gameforce:Da dodaš koristi opciju "Izmeni" ne postuj 2 posta uzastopno!
KISS ME I AM 93

nikolabj
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 10. Dec 2004. 19:58

Post od nikolabj »

svi oni koji se zale da im 3g secka neka se raspitaju, postoje posebne(meni izgleda isto) 3g sim kartice, koje pruzaju bolji prenos podataka, valjda kvalitetnije, tako su mi rekli u poslovnici mt:s.
SE k800i +1gb +mps60 :-)

Odgovori