GPS navigacija
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
toda81, ja koristio od 4.00.10 verzije pa sve do 5.00.10. Sto se tice mog iskustva sve verzije 4 su bile izuzetno pricizne i to kad su detalji na mapi stavljeni na maximum.
Sto se tice 5 lepsi je, laksi za snalazenje, brze hvata fix, medjutim dosta kasni pa sam prinudjen da stavim detalje na mapi na minimum i tek tada radi kako treba.
sto se tice tvog pitanja, ako dosta koristis navigaciju bolje vrati ili kupni neki WM stavi IGO i to je to.
Sto se tice 5 lepsi je, laksi za snalazenje, brze hvata fix, medjutim dosta kasni pa sam prinudjen da stavim detalje na mapi na minimum i tek tada radi kako treba.
sto se tice tvog pitanja, ako dosta koristis navigaciju bolje vrati ili kupni neki WM stavi IGO i to je to.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Jerkann,ubacicu ja u tel onda oba garmina,tj imacu na mmc oba foldera sa oba garmina,samo sto cu jedan da nazovem garmin,a drugi npr garming i onda cu po potrebi da ih instaliram kad koji pozelim.Nadam se da je to moguce?Inace ja na CD-u cuvam folder garmin koji sam ubacio na mmc pa ga lako mogu vratiti u telefon.Ne koristim cesto garmin,ali jednostavno volim da mi sve bude najbolje sto moze i da budem zadovoljan.Znaci da su oba garmina iste preciznosti sto mi puno znaci kada je konacna odluka u pitanju
Note IV N9100 dual
Ja se izvinjavam ako je o ovom bilo rijeci, pregledao sam temu na brzinu, stvarno nemam toliko vremena da citam svih 55 strana... Instalirao sam Navigon Mobile Navigator v6.02 i skinuo mape Istocne Evrope i kada idem na show map ukljucim bt i trazi gps receiver, ali ga ne nadje, pa me interesuje jeli moze bez tog receivera i sta je to. Imam nokiu N70
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
v_slobo, pa kako mislis da imas GPS bez risivera? To je jednostavno nemoguce a ti ga nemas na N70. Znaci, ako hoces da koristis navigaciju, bez obzira sto nemas GPS risiver integrisan u telefonu, mozes da kupis eksterni pa preko BT-a da ga povezes sa telefonom i ciribu ciriba eto ga GPS koji normalno mozes da koristis. E sad, koji ces softver koristiti, da li Garmin ili TomTom, to je na tebi da odlucis.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
toni-toni, ne dolaze mape i navigacija po default-u vec jednostavno moras sam da instaliras. Moja preporuka je svakako iGO My Way 2006 koja ima prikaz slike u 2D ili iGO 8 sa prikazom slike u 3D-u koji mozes naci bukvalno na svakom koraku, samo kucaj u google i to je to. Kad bolje razmislim, ja uopste nisam ni naisao na verziju koja se placa koliko ima ovih "besplatnih"
Kad instaliras dalje ces sam skontati kako funkcionise, nije nista komplikovano...

Instalirao sam Garmin mobile XT 5 na svoju Nokiu E71 sa nasim mapama i super radi.Posle toga sam instalirao i drugarima na N95 i N82 i onda su nastale nedoumice.Naime kada ukljucim Garmin meni treba i po 5-10 minuta da nadje satelite dok njima nalazi za minut,dva a nekad i manje.Cak i na hladnom startu(prvi put) kod drugara na N82 nasao je satelite za manje od minuta.Da li je neko imao slicna iskustva i da ga ne zaglupljuju mozda Nokia maps i Google maps koje su instalirane pored Garmina.
jerkann, kada cekas duze od 10 sec odma gasi garmin i vidi da ti se ne konektuje na net radi verifikacije ako se ne diskonektuje zato ne hvata satelei jer on ceka da se gprs ugas
znaci ako se sam ne diskonekuj idi u connection mng. i disconnect nakon toga opet pokrni garmin i hvata za 2-3 sec
neverovatno alli istinito 

Iskljucio sam konekciju na net i proveravao sam,ne konektuje se uopste na net.Samo mi nije jasno kako njemu na N82 i N95 hvata signal tako brzo a meni ne,ukljucim Garmin u isto vreme i sve instalacije Garmina sam ja radio,tako da nema nikakve razlike.Jos sam i citao komentare na netu da GPS bolje funkcionise na E71 kad ono ...