GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toda81, ja koristio od 4.00.10 verzije pa sve do 5.00.10. Sto se tice mog iskustva sve verzije 4 su bile izuzetno pricizne i to kad su detalji na mapi stavljeni na maximum.
Sto se tice 5 lepsi je, laksi za snalazenje, brze hvata fix, medjutim dosta kasni pa sam prinudjen da stavim detalje na mapi na minimum i tek tada radi kako treba.
sto se tice tvog pitanja, ako dosta koristis navigaciju bolje vrati ili kupni neki WM stavi IGO i to je to.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Jerkann,ubacicu ja u tel onda oba garmina,tj imacu na mmc oba foldera sa oba garmina,samo sto cu jedan da nazovem garmin,a drugi npr garming i onda cu po potrebi da ih instaliram kad koji pozelim.Nadam se da je to moguce?Inace ja na CD-u cuvam folder garmin koji sam ubacio na mmc pa ga lako mogu vratiti u telefon.Ne koristim cesto garmin,ali jednostavno volim da mi sve bude najbolje sto moze i da budem zadovoljan.Znaci da su oba garmina iste preciznosti sto mi puno znaci kada je konacna odluka u pitanju
Note IV N9100 dual

v_slobo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Avg 2007. 12:08

Post od v_slobo »

Ja se izvinjavam ako je o ovom bilo rijeci, pregledao sam temu na brzinu, stvarno nemam toliko vremena da citam svih 55 strana... Instalirao sam Navigon Mobile Navigator v6.02 i skinuo mape Istocne Evrope i kada idem na show map ukljucim bt i trazi gps receiver, ali ga ne nadje, pa me interesuje jeli moze bez tog receivera i sta je to. Imam nokiu N70

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

v_slobo, pa kako mislis da imas GPS bez risivera? To je jednostavno nemoguce a ti ga nemas na N70. Znaci, ako hoces da koristis navigaciju, bez obzira sto nemas GPS risiver integrisan u telefonu, mozes da kupis eksterni pa preko BT-a da ga povezes sa telefonom i ciribu ciriba eto ga GPS koji normalno mozes da koristis. E sad, koji ces softver koristiti, da li Garmin ili TomTom, to je na tebi da odlucis.

v_slobo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 27. Avg 2007. 12:08

Post od v_slobo »

Pa znam da ne moze radit bez receivera, nego mislio sam samo da se prikazu mape ali nema veze. A gdje ima kupit taj receiver i koliko kosta :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Garmin i TomTom rade i bez risivera tj. meni su radili na N80. A sto se tice kupovine risivera...pa kupujes u radnji a cena...pa zavisi u kojoj radnji kupujes :P Salu na stranu, zavisi od modela koji uzimas ali cene se krecu negde od oko 50e pa navise

toni-toni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 15. Dec 2008. 00:35

Post od toni-toni »

pre neki dan sam kupio samsung i900 omnia neznam kako fumkcionise gps navigacija dali ima mape u njemu ili treba da se instalira dali treba da se kupi to ili ima ih slobdne i ako ih ima gde bi mogao da ih nagem

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

toni-toni, nisam koristio WM telefone, vec samo symbian ali ne verujem da oni sadrze fabricki mape srbije. Sto se tice programa i mapa one se legalno kupuju i dosta su skupe, a ako hoces da prodjes malo jeftinije obrati se nekom na pp ili guglaj pa ces i sam videti.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

toni-toni, ne dolaze mape i navigacija po default-u vec jednostavno moras sam da instaliras. Moja preporuka je svakako iGO My Way 2006 koja ima prikaz slike u 2D ili iGO 8 sa prikazom slike u 3D-u koji mozes naci bukvalno na svakom koraku, samo kucaj u google i to je to. Kad bolje razmislim, ja uopste nisam ni naisao na verziju koja se placa koliko ima ovih "besplatnih" :D Kad instaliras dalje ces sam skontati kako funkcionise, nije nista komplikovano...

Prlecar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 11:08

Post od Prlecar »

Instalirao sam Garmin mobile XT 5 na svoju Nokiu E71 sa nasim mapama i super radi.Posle toga sam instalirao i drugarima na N95 i N82 i onda su nastale nedoumice.Naime kada ukljucim Garmin meni treba i po 5-10 minuta da nadje satelite dok njima nalazi za minut,dva a nekad i manje.Cak i na hladnom startu(prvi put) kod drugara na N82 nasao je satelite za manje od minuta.Da li je neko imao slicna iskustva i da ga ne zaglupljuju mozda Nokia maps i Google maps koje su instalirane pored Garmina.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Prlecar, sigurno ga Nokia maps i Google maps ne zaglupljuju, jer dok sam imao njih instalirane brze mi je hvatao fix, zasto nemam pojma.
Sto se tice hvatanja fixa, meni nekad uhvati za 20 sekundi, a nekad za nekoliko minuta.

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

jerkann, kada cekas duze od 10 sec odma gasi garmin i vidi da ti se ne konektuje na net radi verifikacije ako se ne diskonektuje zato ne hvata satelei jer on ceka da se gprs ugas :-) znaci ako se sam ne diskonekuj idi u connection mng. i disconnect nakon toga opet pokrni garmin i hvata za 2-3 sec :-) neverovatno alli istinito :-)

Prlecar
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Mar 2007. 11:08

Post od Prlecar »

Iskljucio sam konekciju na net i proveravao sam,ne konektuje se uopste na net.Samo mi nije jasno kako njemu na N82 i N95 hvata signal tako brzo a meni ne,ukljucim Garmin u isto vreme i sve instalacije Garmina sam ja radio,tako da nema nikakve razlike.Jos sam i citao komentare na netu da GPS bolje funkcionise na E71 kad ono ...

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Igor88bg, pokusava da se konektuje i nece sam da ga iskljuci, ali i kad odem u connection mng. nemam nigde opciju disconnect.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

jerkann, Kako nema options disconect?! Slika ?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Igor88bg, nemam pojma, meni se uopste ne prikazuje ovako kao tebi telenor internet." "

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

jerkann, aj uradi shot tvog ekrana!? !

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Igor88bg, nemam kabli kod mene trenutno da prebacim sliku. Kada otvorim connection mng. na sredini ekrana mi pise (nema aktivnih veza).

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

jerkann, A gore ti je nacrtano ono E???? !

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Igor88bg, mislis ispod crtica za signale. ako na to mislis jeste kad ukljucim garmin pa izadjem." "

Zaključana tema