Naravno da postoje paste i to razlicitih granulacija i za razlicite namene cak se i staklo brusi pa polira !
tecnost za ogrebotine
- napalm death
- Mobil manijak

- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
b_udder ma ja se secam da je bilo zute boje, mene podseca na staklenu vunu, gotovo isto a sad staje ..veze nemam, jest neko krzno i znam da je radilo odlicno..
uostalom, moraju postojat neki nacini za poliranje pogotovo plastike posto je ona mekana.. glupo je poredit ali kako se tvornici dobije glatko i ravno staklo, levanjem nije sigurno a da imaju neke lasere, neke naucne gluposti, znate da nemaju
znaci smao treba nac pravo recenje
uostalom, moraju postojat neki nacini za poliranje pogotovo plastike posto je ona mekana.. glupo je poredit ali kako se tvornici dobije glatko i ravno staklo, levanjem nije sigurno a da imaju neke lasere, neke naucne gluposti, znate da nemaju
znaci smao treba nac pravo recenje
- Masterokrata
- Mobil manijak

- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Ej ljudi pa zar niko nije polirao masku na svom telefonu? Mi toliki a nikome nije palo na pamet? Najbolje resenje bi bilo posto je maska ogrebana, uraditi ono sto je miodrage, predlozio znaci uraditi air-brush na masci i ogrebotina se nece primetiti
mogla bi neka srebrno-crna kombinacija boja to bi jako lepo izgledalo 
5130+Koss the plug....
- Masterokrata
- Mobil manijak

- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
- McLaren F1
- Ex-Moderator

- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Taj materijal je najsličniji vuni (ali ne staklenoj, nego pravoj), samo što se ovde radi o sintetici, koja je još finija. Napalm death, ako si radio u sevisu onda znaš da se staklena vuna koristi u onoj olovčici za čišćenje kontakata na pločama, i da je veoma abrazivna i oštra. Ako b_udder kaže da se to zove polir-šajba - ok (će mu verujemo). Ali ono što ja znam je da se površine prvo obrađuju šmirglom (ne vodenom) različitih granulacija (nemojte 40 nikako
), ali sa 800 može da se krene pa preko 1200, eventualno 2000, i na kraju sa ovim čudom na burgiji. Mirko BGD ako misliš da će da pomogne, imam ja jednu koju ne koristim. ali time se i dalje ne rešava problem ako je ta boja suviše tanak film, tj nema dovoljnu debljinu. A za X-press si potpuno u pravu, šteta je što se to više ne pravi. Ima li nešto jednostavnije, nego na 3310 ili Z600 zameniti masku?

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- christofer
- Redovni učesnik

- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac

- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
To se zove displex pasta za poliranje,extra je samo je ne bih preporucio kod 6630,6680,n70 i novijih modela!!
Na starijim telefonima je uspesno odradjivala posao,medjutim plastika na pomenutim modelima je drugacija,nekako tvrdja i vise nalik staklu,pa prilikom poliranja ne ostaje potpuno uglancana,vec blago zamagljena!
Na starijim telefonima je uspesno odradjivala posao,medjutim plastika na pomenutim modelima je drugacija,nekako tvrdja i vise nalik staklu,pa prilikom poliranja ne ostaje potpuno uglancana,vec blago zamagljena!
- Phantom Lord
- Mobil poznavalac

- Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10
odgovoreno vec, ali ja bih da dodam - sokole, kad se disk izgrebe, znaci da se ogrebao zashtitni sloj, e poshto debljina diska na delu de je ogreban nema vishe tu svetlosnu propustljivost, dolazi do pogreshnog citanja bajtova, shto si verovatno video na svom kompjuteru kada kaze - cyclic redundancy check - sabiranje kontrolnog bita za svakih 2na x bajtova ne dobija tacnu vrednost, a podatci su na zadnjem sloju, skoro nedodirljivi, osim ako ne uzmesh cekic i dleto i malo polupash po diskuMcLaren napisao:Nije mi nesto tu jasno?
Razumem da je disc odlicno ispoliran i da je sad kao nov,al kad je cd izgreban i to jako izgreban,tada su podaci na njemu trajno osteceni i nema sanse da se povrate poliranjem!
Jel tako?
Mali off:-)
Inace bi tom metodom stvarno mogao da se ispolira display,al ne znam dal bi bas smeo to da radim s telefonom od preko 500e!:-)
a shto se tice autora teme - sokole, naruci kod mene masku
There is no knowledge that is not power