Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Re: Upgrade slušalica i preporuka

Post od araphel »

Hvala na preporuci. Pošto sam u međuvremenu došao u posed jednih Sennheiser HD485, problem je rešen. :wink:

Nego, sad jedno drugo pitanje: jel zna neko gde da nađem one motalice za kabl za sluške? Znate ono, parče plastike koje izgleda kao jojo, pa se u sredini namotava višak kabla? Treba mi to, imam viška kabla na slušalicama, koji je nezgodno hendlovati u pokretu.

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

araphel, imas u Macoli,pogledaj link pa na dnu imas nekoliko! http://www.macola.rs/dodaci_mac_adapteri.html
Samsung Galaxy S3 I9300

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Super! Baš ću otići do tamo, vidim da za divno čudo cene nisu neke nenormalne, a definitivno mi treba ta stvarčica. Ne mogu da teglim dva vetra kabla zgužvane po džepovima :lol:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

araphel, kako bre cene nisu nenormalne? Pa tamo je npr. DVI-VGA adapter (normalno cca 500,00 din) 2.590,00 din, kvm switch 17.000,00 itd. itd.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Pa cene motalica za kabl im nisu nenormalne. Ostalo nisam ni gledao. Generalno ne volim tu radnju i njihovo uglavnom snobovsko ponasanje, tako da ih i ne posecujem bas nesto cesto.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

araphel, tomas.hokenberi

Welcome to the Apple $tore... :roll:
Слобода или смрт

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Padam u nesvest samo zato što je apple naobičniji šugavi kabel košta 2500 dinara, hahahahaha, ovce su za šišanje. :lol:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Upgrade slušalica i preporuka

Post od miodrage »

Pa ako tamo neko gleda i kupuje i treba ga osisati za sve pare. Ja sam na Limundu pazario kabl za 130 din. Sluske sam dobio za dz od Gargamela (muchos grazis jos jednom), telefone sam kao sto svi znaju dobio od burazera na poklon, iPad sam nasa na Limundu za 250€, sto je tada bila sjajna cena... Samo treba gledat i cekati da uleti povoljna prilika
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Kao za baksuz, otišao mi kabl i na Sennheisericama! Sreća pa kabl može da se isključi i iz sluški, dakle samo pazarim običan kablić sa 3,5 mm na oba kraja i gotovo! Ali ne mogu da verujem da je tako brzo stradao od savijanja!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Nisu u pitanju slusalice ali je nesto slicno.
N79 bi u moje radne prostorije koristio stalno kao mp3 plejer i da nesto ne pokvarim stalnim ukljucivanjem i siskljucivanje 3.5 mm. jeka on bi bio stalno ukljuce.
Pitanje je nece li to nesto stetiti telefonu ako je 3.5 mm jek stalno ukljucen?

Razmisljao sam i o kupovini nekog mp3 plejera ali plejer sa funkcijama koje ima N79 i aplikacija CorePlayer je i skuplji od samog telefona.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Da li iko zna gde u Beogradu mogu da se kupe stereo bluetooth slusalice (preferiram ako je moguce Samsung modele)?

Koristim vec jedno 5-6 godina Samsung SBH-100 i sa njima sam sasvim zadovoljan. Medjutim pocele su da se habaju, jedna drska se polomila pa je krpljena itd, pa im je doslo vreme za zamenu.

Proguglao sam nase prodavnice racunarske opreme, tehnike opste i mobilnih telefona i najcesce uopste nemaju BT stereo slusalice u ponudi. Onih par radnji koje su imale "u ponudi" sam pozvao i dobio informaciju da ih ustvari nemaju. Ulazio sam i "na prepad" u razne radnje koje prodaju mobilne telefone i opremu i rezultati su bili jednako razocaravajuci.

Zanimaju me inace BT sluske forme slicne onoj koju ima SBH-100 (vidi sliku ispod). Daklem slusalice koje NISU "in ear" i koje NISU BT stereo adapteri/primopredajnici u koje se ubadaju obicne stereo slusalice. Ovo drugo mi je posebno glupa naprava, posto mi BT stereo slusalice treba da daju slobodu pokreta, a onda mi je svejedno da li ubadam slusalice direktno u telefon ili neki BT adapter o kome moram da vodim racuna, da ga drzim u dzepu, itd.

Interesantni su mi i modeli poput SBH-500, SBH-170 ili alternative drugih proizvodjaca.

Daklem odgovoaraju mi BT stereo slusalice u formi ispod ili slicne:
Slika

Ovakvo nesto me ne zanima:
Slika

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

araphel, koje Sennheiserice habaš? Neki veći (on-ear) model? Ja imao nesreću da izgubim bele CX-400II na Apple-ovom kablu (zbog daljinskog, ništa se nije videlo da su budžene, kao da su fabričke takve bile), i sad sam u potrazi za novim. Ali razmišljam o Slika koje bih nakalemio na nove crne CX-400II ili CX-500, ali sam malo skeptičan prema kvalitetu Sony-jevih kablova. Prethodne cx-300 su u blagom raspadu ali su napunile 5 godina :o Jel ima neko iskustva sa Sony-jem?

Inače razumem Tomase zašto nećeš onaj drugi model. Imam Slika i kvalitet zvuka kad prođe kroz ovaj "daljinski" je kao sa gramofona s početka prošlog veka. Nadam se da mogu da se nađu ove koje tražiš. Araphel je dosta dugo bio zadovoljan nekim Nokijinim.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

gargamel4, ja sam izuzetno zadovoljan sa ovim Samsung SBH-100 koji jos uvek imam, jedino sto se (kupljene su jos 2006 ili 2007) polako rashoduju.

Sundjercici su se raspali, a "drska za desno uvo" polomila. Drska je zakrpljena dvokomponentnim lepkom-smolom, obmotana jakom zicom i na kraju "ufaclovana" termo buzirom (vidi sliku).

Slika

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Što je odlično odrađeno (za kućen uslove) i zvuči dovoljno čvrsto za prvo vreme ali ne i za na duže staze. Kapiram. Mada meni ne igraju ulogu takve jer ih ne bih slušao samo na telefonu nego i na plejeru, ali i zbog glomaznosti, a nemam problem sa in-ear slušalicama, čak mi daju neuporedivo bolji zvuk od bilo kojih koje eventulano nisu veliki studijski modeli...... tako da....... ostaje pitanje za Sony, da li vredi naručiti ih pa kalemiti na Senn?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sennheiser HD485. I ne zeza me kabl, nego se vremenom na plejeru razbucao konektor. E sad, pošto uglavnom na telefonu i na tabletu slušam muziku, a za kućnu upotrebu imam neke Sony sluške, treba da skratim kabl na ovim Sennheiser. Kako da to izvedem a da ne ukenjam nešto? Kabl se može isključiti, običan je dvostrani 3,5 mm ali je pravi pakao naći kraći kabl a da plastika na jacku nije prevelika da bi se utaknula u slušalice. Moraće da padne seckanje i krpljenje. Neki savet?

Što se BT sluški tiče, BH 503 je u pitanju i jedina zamerka je da behind the ear ram vremenom izaziva nelagodu i ponekad glavobolju, kad se duže nose. Negde sam zaturio punjač pa ih u poslednje vreme ne koristim, inače su bukvalno kao nove. Razmatram opciju da ih vratim u upotrebu, ako se ne snađem za kabl na Senn.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

araphel, na žalost nema ti mnogo pomoći sa konektorom :( Moraćeš da satviš neki nezgrapan jer teško da je moguće napraviti mali konektor a da nije zaliven, a zalevene ne možeš da otvoriš, popraviš, i vratiš u prvobitno stanje, odnosno ne možeš uopšte da ga popraviš jer ne znaš gde je prekid.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ne, ne, nisi me shvatio. Ženski deo konektora na plejeru mi je otišao, i to nemam nameru ni da menjam. Posle 5 godina, iAudio je sasvim dobro odslužio svoje, i ide u zasluženu penziju.

Na sluškama samo hoću ili da skratim kabl ili da kupim kraći, međutim imam problem što jack koji ide u slušalice mora da bude dosta tanak, jer ulazi duboko u plastiku slušalica, i prostor predviđen za njega je jako uzan. KontM da mi se onda više isplati da samo skratim kabl i džombu od jacka koja je na drugoj strani, samo premestim, ako je to ikako moguće. Probao sam da se snađem sa motalicom za kabl, ali dok ja namotam na nju metar kabla (od dva koliko valjda ukupno ima), dobijem na motalici budžu koja je maltene eća od telefona :lol:

Dolazim u BG sad za vikend, pa ću videti da negde odem da mi srede taj kabl, jer su stvarno fantastične slušalice. gargamel4, ako ti i dalje trebaju ove apple sluške, javi mi, da znam da ponesem. Šibni mi sms ili tako nešto, jer slabo svraćam ovde u poslednje vreme.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

araphel, mislim da u Kanibalu to mogu da ti rese za par minuta (TC Piramida). Ako njemu ne trebaju, meni uvek trebaju Apple sluske :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

araphel, cimni kad dođeš u BG pa ćemo nešto da iskombinujemo! U stvari, možemo sve da sredimo, i plejer, i kabl, i krilca, i kljunić, i... (vic o naduvanom piletu) :wink: :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Miškoni, Jedino u subotu da se čujemo, tada bih mogao da imam nešto vremena. Plejer nije u kritičnom stanju, samo kad bocnem sluške sa onim velikim i teškim jackom, onda zeza jer ga težina jacka izgleda malo vuče. Pošto ga ionako ne koristim uopšte osim kao backup za slučaj da mi crkne externi hard, da ne ostanem baš bez sve muzike, onda i nije hića. Ali sluške moram pod obavezno da sredim.

Odgovori