GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

IDzO, Isto su pričali i za e52 i stvarno je blokirao ako je uključen 3D prikaz mape i/ili ako je uključena rotacija ekrana (zablokira prilikom rotacije). Posle instalacije v5.00.60 kod mene radi kao sat (uz mape scg2.2 i adria3.0). Nekima i dalje blokira ali meni ne. Pošto je softver na 72 i 52 sličan verujem da će se i garmin slično ponašati tj. nekom će raditi a nekom ne...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Cuo sam od nekoga da su odradjene detaljne google maps mape Srbije pa me interesuje da li je to istina i da li ih je neko probao?
Note IV N9100 dual

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

toda81, "čuj čuo, video!" :D
Doduše, video sam na net-u da su urađene detaljne mape (gledao sam samo NS) i video sam da su mape npr. Garmina detaljnije (neke novije ulice nisu ucrtane a neke koje su ucrtane nemaju navedena imena).

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Interesuje me koje su najnovije Igo mape za Grcku, Bugarsku i ostale zemlje u okruzenju. Moze odgovor i na PP 8)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

bpositive,hvala na info o google maps.Steta sto nisu bar kao garminove mape pa da mogu da se bace u funkciju,ali sta je tu je
Note IV N9100 dual

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

jerkann, ne znam da li su poslednje ali su ok, guglaj tip - Greece8.3NTQ 2009.Q2 (oko 30MB), Croatia...(oko 6,5MB). Manja mesta u Grckoj su oznacena i ucrtane ulice, ali negde nema imena istih. Linkovao bih na pp ali nisam pri PC.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

toda81, kao što napisah u jednom drugom topic-u, bilo bi lepo kada bi se nokia potrudila oko OVI mapa za Srbiju pa da nas (barem korisnike NOKIA) ne boli glava... OVI mape za npr. Mađarsku rade sasvim OK...

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 01. Feb 2005. 11:24
:: Moto G5
Kontakt:

Post od geza »

Za Google mape i pokrivenost Srbije - http://gm2tb.awokenmind.de/. U polje samo treba ukucati zeljeni grad :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

geza, ovaj sajt koji si postavio je inace izuzetno koristan vlasnicima "dumb" telefona sa integrisanim GPS prijemnikom, posto omogucava generisanje mapa za trekbuddy java GPS aplikaciju.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od geza »

tomas.hokenberi, ja koristim mapu (sliku) sa tog sajta za orjentaciju po vecim gradovima, jeste da je malo nezgodno za koriscenje, ali posluzi 8)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

geza, instaliraj trekbuddy i mozes da gledas skrolujes tb mape iz java aplikacije (nema veze da li zaista imas ili nemas GPS).

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od geza »

Probao sam, ali nesto ne mogu, ne znam u cemu je problem. Kada otvorim program vide se samo crna polja, bez mapa. :uhuh:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

Pretpostavljam da si po otvaranju izabrao koju mapu/atlas hoces da gledas, da je offline itd? Na trekbuddu sajtu je SE k810 izlistan kao kompatibilan.

geza
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od geza »

Stavio sam mapu Novog Sada, nazalost bez uspeha. Nije mi preterano potrebno igranje sa Trekbuddy-jem, cim dobijem na Lotou pocasticu sebe nekim Satiom :lol:

operater
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 10. Feb 2008. 05:38

Post od operater »

Da li se telefon sa GPS receiverom može koristiti kao eksterni GPS modul za laptop?

Konkretno, imam SE C702 koji ima GPS, pa bih da ga povežem sa laptopom i koristim kao eksterni modul.

Moguće ili ne?

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od bpositive »

operater, ako Garmin MapSource vidi GPS telefona (postoji opcija da se primenuje GPS telefona ali mi nije baš najjasnije šta se time dobija) verovatno nekako može. Koje mape bi koristio tj. koji program na laptopu bi koristio za navigaciju? Mogao bi da probaš možda Garmin Mobile PC ali ne znam da li bi on prihvatio eksterni GPS telefona... Manual za ovaj program je na linku dole
https://buy.garmin.com/shop/store/manua ... &pID=13484
ali ja nisam video ništa o eksternom GPS-u. Možda da ih (Garmin) pitaš ili jednostavno da se pozabaviš piraterijom... Long live Rapid...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

da li postoje neke najave da ce izaci neka nova verzija garmina za os9 i da li takodje ima najava za novu mapu za ndrive
Note IV N9100 dual

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

koje opcije u garminu ili samom podesavanju telefona treba iskljuciti da bi izbegli protok podataka putem GPRSa i samim tim naplatu istoga u roamingu???

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,mislim da je sasvim dovoljno da u podesavanjima samog aparata,namestis da telefon koristi "integrisani" GPS,a da ti ostale opcije,eg. AGPS budu iskljucene... 8)
Tada ce ti za fix trebati malo vise vremena(2-3 min.,cesto i manje),ali ce racun ostati nepromenjen... :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Mirko BGD, u podesavanjima telefona imas opciju "pozicioniranje", tu mozes da iskljucis poboljsani gps ili jos lakse da u serveru pozicioniranja stavis da se povezuje samo u maticnoj mrezi.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Zaključana tema