IDzO, Isto su pričali i za e52 i stvarno je blokirao ako je uključen 3D prikaz mape i/ili ako je uključena rotacija ekrana (zablokira prilikom rotacije). Posle instalacije v5.00.60 kod mene radi kao sat (uz mape scg2.2 i adria3.0). Nekima i dalje blokira ali meni ne. Pošto je softver na 72 i 52 sličan verujem da će se i garmin slično ponašati tj. nekom će raditi a nekom ne...
toda81, "čuj čuo, video!"
Doduše, video sam na net-u da su urađene detaljne mape (gledao sam samo NS) i video sam da su mape npr. Garmina detaljnije (neke novije ulice nisu ucrtane a neke koje su ucrtane nemaju navedena imena).
jerkann, ne znam da li su poslednje ali su ok, guglaj tip - Greece8.3NTQ 2009.Q2 (oko 30MB), Croatia...(oko 6,5MB). Manja mesta u Grckoj su oznacena i ucrtane ulice, ali negde nema imena istih. Linkovao bih na pp ali nisam pri PC.
pozz
toda81, kao što napisah u jednom drugom topic-u, bilo bi lepo kada bi se nokia potrudila oko OVI mapa za Srbiju pa da nas (barem korisnike NOKIA) ne boli glava... OVI mape za npr. Mađarsku rade sasvim OK...
geza, ovaj sajt koji si postavio je inace izuzetno koristan vlasnicima "dumb" telefona sa integrisanim GPS prijemnikom, posto omogucava generisanje mapa za trekbuddy java GPS aplikaciju.
operater, ako Garmin MapSource vidi GPS telefona (postoji opcija da se primenuje GPS telefona ali mi nije baš najjasnije šta se time dobija) verovatno nekako može. Koje mape bi koristio tj. koji program na laptopu bi koristio za navigaciju? Mogao bi da probaš možda Garmin Mobile PC ali ne znam da li bi on prihvatio eksterni GPS telefona... Manual za ovaj program je na linku dole https://buy.garmin.com/shop/store/manua ... &pID=13484
ali ja nisam video ništa o eksternom GPS-u. Možda da ih (Garmin) pitaš ili jednostavno da se pozabaviš piraterijom... Long live Rapid...
koje opcije u garminu ili samom podesavanju telefona treba iskljuciti da bi izbegli protok podataka putem GPRSa i samim tim naplatu istoga u roamingu???
Mirko BGD,mislim da je sasvim dovoljno da u podesavanjima samog aparata,namestis da telefon koristi "integrisani" GPS,a da ti ostale opcije,eg. AGPS budu iskljucene...
Tada ce ti za fix trebati malo vise vremena(2-3 min.,cesto i manje),ali ce racun ostati nepromenjen...
Mirko BGD, u podesavanjima telefona imas opciju "pozicioniranje", tu mozes da iskljucis poboljsani gps ili jos lakse da u serveru pozicioniranja stavis da se povezuje samo u maticnoj mrezi.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.