Alien napisao:Nije tacno, to je sasvim moguce, kada kamera na telefonu prevazidje ljudsko oko, bice sve jedno da li je telefon ili digitalac, jer nece moci da se vidi razlika.

O čemu pričaš, kako može išta da "prevaziđe ljudsko oko"? Pa evo koliko decenija pokušavaju da
imitiraju ljudsko oko pa su još milenijumima daleko... ne vjeruj uvijek naučnoj fantastici, iako je ona pokretač razvoja, jer je jedno zajedničko za sav SF - UVIJEK je pogrešna pretpostavka o vremenu dostignuća prikazane tehnologije.
A kod aparata je fizika problem - prečnik i dimenzije optike, fizička ograničenja kod postojećih senzora. Kao što rekoh, mogu oni da ugrade DSLR u telefon, ali nema šanse da ga staviš u džep. Sve je žestoki kompromis.
Moram da pomenem - zagrižen sam toliko po pitanju kamera u telefonima upravo zato što se bavim fotografijom (imam dva aparata, jedan mali za svaki dan i jedan DSLR) i ista stvar se radi i kod aparata: jure se megapikseli iako nema vidljivog poboljšanja na slikama preko 6Mpix... nude osjetljivost preko ISO5000, iako na 90% aparata ništa ne valja slika snimljena s više od ISO400... na telefonu je dovoljno 2MPix, 3 maksimum, jer je i to natezanje mogućnosti hardvera, autofokus, i eventualno sijaličica (popularno nazvana "blic") za uveče, i to je to. Sve preko toga ide nauštrb ili veličine telefona, ili konstrukcije (mislim, zbog optike N90 nema vibraciju), a uvijek - nauštrb cijene i razvoja ostalog sadržaja...