Gasenje telefona na daljinu;upravljanje telefonom na daljinu
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Gasenje telefona na daljinu;upravljanje telefonom na daljinu
Da li je moguce na bilo koji nacin upravljati telefonom na daljinu ili ga ugasiti?
Sada mi pada na pamet neki Symbian program sa sledecim osobinama, te me ujedno interesuje da li tako nesto vec postoji:
1. radi neprimetno u pozadini, dize se sa sistemom
2. neprimetno cita sms poruke
3. reaguje na odredjene sadrzaje u poruci- recimo, ako poruka sadrzi OFF, telefon se ugasi; LOCK- zakljucaju se dokumenti i sl.
3. salje poruke nazad, neprimetno.
Sada mi pada na pamet neki Symbian program sa sledecim osobinama, te me ujedno interesuje da li tako nesto vec postoji:
1. radi neprimetno u pozadini, dize se sa sistemom
2. neprimetno cita sms poruke
3. reaguje na odredjene sadrzaje u poruci- recimo, ako poruka sadrzi OFF, telefon se ugasi; LOCK- zakljucaju se dokumenti i sl.
3. salje poruke nazad, neprimetno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
Ja imam vrlo slican Java program!
Mozes da mu potpuno kontrolises telefon (ne Simbian),da mu citas poruke i da ih snimis na tvoj telefon,da mu citas imenik i isto da ga snimis na tvoj telefon,da mu iskljucis telefon,da zoves nekog sa tog tudjeg broja i da mu trosis kredit (al naravno ne mozes da pricas),znaci potpuna kontrola!
Jedina zackoljica je u tome sto taj neko mora prvi put da prihvati da se poveze s tobom preko BT-ai posle,mozes stalno da mu se "kacis"!
Mozes i da napises neku poruku i da mu se prikaze na display-u al ne moze da je skine dok je ti ne ponistis sa svog telefona,i dok je ne ponistis mozes da mu pustis muziku a on ne moze da je iskljuci jer je telefon blokiran onom porukom!
I za kraj,mozes da mu ukljucis da mu zvoni telefon cak i kad ga iskljuci (ne znam ni ja kako),i jedini spas je tom nekom da vadi bateriju!:lol:
Ja mojima iz odeljenja ispirem mozak s ovim!

Mozes da mu potpuno kontrolises telefon (ne Simbian),da mu citas poruke i da ih snimis na tvoj telefon,da mu citas imenik i isto da ga snimis na tvoj telefon,da mu iskljucis telefon,da zoves nekog sa tog tudjeg broja i da mu trosis kredit (al naravno ne mozes da pricas),znaci potpuna kontrola!

Jedina zackoljica je u tome sto taj neko mora prvi put da prihvati da se poveze s tobom preko BT-ai posle,mozes stalno da mu se "kacis"!
Mozes i da napises neku poruku i da mu se prikaze na display-u al ne moze da je skine dok je ti ne ponistis sa svog telefona,i dok je ne ponistis mozes da mu pustis muziku a on ne moze da je iskljuci jer je telefon blokiran onom porukom!
I za kraj,mozes da mu ukljucis da mu zvoni telefon cak i kad ga iskljuci (ne znam ni ja kako),i jedini spas je tom nekom da vadi bateriju!:lol:
Ja mojima iz odeljenja ispirem mozak s ovim!

Ja koristim za tu namenu Guardian ,link zvanicnog sajta, http://www.symbian-toys.com/plugins.aspx , progam je jako dobar i ne primetim da je upaljen, mada ja mu nisam bas istrazivao 'pluginove' , ali svakako oni daju dodatnih mogucnosti, inace program je otporan na hard reset.
dovoljno mi je da mi posalje poruku o obavestenju kada je ubacena neautorizovana sim kartica .
Pozdrav

Pozdrav
6630
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Nisam cuo za nesto sto McLaren navodi, i jos da je JAVA ali sve je moguce, moda samo ja nisam dovoljno obavesten. Ali sve mi jako smrdi na neku virusologiju u vidu Trojana.
Sto se tiche ostalish stvari, Phone Guardian je program koji radi u pozadini, lockuje telefon kada se u njega ubaci neautorizovana SIM kartica, pisti, i salje poruku na neki drugi predefinisani broj sa brojem kartice koja se sada nalazi u njemu. Sa ovim je dosta olaksan ulazak u trag telefonu policiji. Onog momenta kad ga lice koje ga je otudjilo upali, on salje informaciju. Program moze da se ugasi jedino sifrom. Druga dobra stvar je remote lock, odnosno preko SMS poruke. ZA citanje poruka, mislim da toga jos nema.
Sto se tiche ostalish stvari, Phone Guardian je program koji radi u pozadini, lockuje telefon kada se u njega ubaci neautorizovana SIM kartica, pisti, i salje poruku na neki drugi predefinisani broj sa brojem kartice koja se sada nalazi u njemu. Sa ovim je dosta olaksan ulazak u trag telefonu policiji. Onog momenta kad ga lice koje ga je otudjilo upali, on salje informaciju. Program moze da se ugasi jedino sifrom. Druga dobra stvar je remote lock, odnosno preko SMS poruke. ZA citanje poruka, mislim da toga jos nema.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
miodrage pa kako mozes da to bude virus (trojan) kad se radi o programu koji se koristi na ne Simbian telefonima!miodrage napisao:Nisam cuo za nesto sto McLaren navodi, i jos da je JAVA ali sve je moguce, moda samo ja nisam dovoljno obavesten. Ali sve mi jako smrdi na neku virusologiju u vidu Trojana.