Gasenje telefona na daljinu;upravljanje telefonom na daljinu

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Gasenje telefona na daljinu;upravljanje telefonom na daljinu

Post od Lobachewsky »

Da li je moguce na bilo koji nacin upravljati telefonom na daljinu ili ga ugasiti?
Sada mi pada na pamet neki Symbian program sa sledecim osobinama, te me ujedno interesuje da li tako nesto vec postoji:
1. radi neprimetno u pozadini, dize se sa sistemom
2. neprimetno cita sms poruke
3. reaguje na odredjene sadrzaje u poruci- recimo, ako poruka sadrzi OFF, telefon se ugasi; LOCK- zakljucaju se dokumenti i sl.
3. salje poruke nazad, neprimetno.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

Lobachewsky, jako zanimljiva zamisao.. cini mi se da nisam cuo za ovako nest o..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Ja imam vrlo slican Java program! 8)
Mozes da mu potpuno kontrolises telefon (ne Simbian),da mu citas poruke i da ih snimis na tvoj telefon,da mu citas imenik i isto da ga snimis na tvoj telefon,da mu iskljucis telefon,da zoves nekog sa tog tudjeg broja i da mu trosis kredit (al naravno ne mozes da pricas),znaci potpuna kontrola! 8)
Jedina zackoljica je u tome sto taj neko mora prvi put da prihvati da se poveze s tobom preko BT-ai posle,mozes stalno da mu se "kacis"!
Mozes i da napises neku poruku i da mu se prikaze na display-u al ne moze da je skine dok je ti ne ponistis sa svog telefona,i dok je ne ponistis mozes da mu pustis muziku a on ne moze da je iskljuci jer je telefon blokiran onom porukom!
I za kraj,mozes da mu ukljucis da mu zvoni telefon cak i kad ga iskljuci (ne znam ni ja kako),i jedini spas je tom nekom da vadi bateriju!:lol:
Ja mojima iz odeljenja ispirem mozak s ovim! :D

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Ja koristim za tu namenu Guardian ,link zvanicnog sajta, http://www.symbian-toys.com/plugins.aspx , progam je jako dobar i ne primetim da je upaljen, mada ja mu nisam bas istrazivao 'pluginove' , ali svakako oni daju dodatnih mogucnosti, inace program je otporan na hard reset.
:) dovoljno mi je da mi posalje poruku o obavestenju kada je ubacena neautorizovana sim kartica .
Pozdrav
6630

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

McLaren, a da postavis link za taj programcic bio bi jako zahvalan :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nisam cuo za nesto sto McLaren navodi, i jos da je JAVA ali sve je moguce, moda samo ja nisam dovoljno obavesten. Ali sve mi jako smrdi na neku virusologiju u vidu Trojana.
Sto se tiche ostalish stvari, Phone Guardian je program koji radi u pozadini, lockuje telefon kada se u njega ubaci neautorizovana SIM kartica, pisti, i salje poruku na neki drugi predefinisani broj sa brojem kartice koja se sada nalazi u njemu. Sa ovim je dosta olaksan ulazak u trag telefonu policiji. Onog momenta kad ga lice koje ga je otudjilo upali, on salje informaciju. Program moze da se ugasi jedino sifrom. Druga dobra stvar je remote lock, odnosno preko SMS poruke. ZA citanje poruka, mislim da toga jos nema.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

bela, mislim da si pogresio program. to je programcic koji kad se stavi druga kartica u telefon u kome je instaliran guardian, salje se poruka sa brojem kartice i jos nekim bitnim podacima (ne znam ih napamet)..
N-Naravno..!

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Pa nisam ja puno pogresio,procitaj DETALJNO o dodaci za njega sa linka koji sam ostavio...
6630

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

U dobrom pravcu se razvija tema. Kontam sta gallee prica, ali i Guardian je odlican program... Mozda nije remote control, ali svakako uspostavlja nekakvu kontrolu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Gallee.. »

program je vrlo vrlo zahvalan pa ako neko oce nek ga skine.. sad cu da obesim link..
N-Naravno..!

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

miodrage napisao:Nisam cuo za nesto sto McLaren navodi, i jos da je JAVA ali sve je moguce, moda samo ja nisam dovoljno obavesten. Ali sve mi jako smrdi na neku virusologiju u vidu Trojana.
miodrage pa kako mozes da to bude virus (trojan) kad se radi o programu koji se koristi na ne Simbian telefonima! :roll:

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

McLaren, ja sam nailazio na slicne programe ali nikako nije moglo da se pomocu njih kontrolise drugi telefon vec samo da se citajiu poruke, imenik ....(i to nije uvijek pouzdano :x ) pa me zanim ime tog programa ili jos bolje link na pp ako nije freeware :)

Odgovori