SAR vrednost
SAR vrednost
Tražio sam o ovoj stvari po netu, ali su informacije prilično neujednačene. Međutim, primećujem da Nokijina E i N serija nažalost loše stoji. E51 recimo, koji mi se nalazi na listi želja, ima SAR vrednost 1,47!
Šta mislite o ovome? Koliko na ovo treba obraćati pažnju?
Šta mislite o ovome? Koliko na ovo treba obraćati pažnju?
- Nikola031
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
- :: Lumia 640 Dual SIM
- Kontakt:
brankons, granica dozvoljene SAR vrednosti u Evropi je 2 W/kg, tako da je 1.47 dovoljno ispod 2 
Imao sam SE G900i kod koga je vrednost zračenja isto bila 1.47 W/kg i nisam ništa osećao, a ponekad sam pričao i po dva sata.
Mislim da ne treba puno obraćati pažnju na ovo, jer su jačine zračenja mobilnih telefona veoma male.

Imao sam SE G900i kod koga je vrednost zračenja isto bila 1.47 W/kg i nisam ništa osećao, a ponekad sam pričao i po dva sata.

Mislim da ne treba puno obraćati pažnju na ovo, jer su jačine zračenja mobilnih telefona veoma male.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Nikola mislim da ne treba bas toliko "opusteno" da prilazimo toj temi jer cim je nesto propisano znaci da ovo iznad ce da skodi....Ima toliko teleofna koji su ispod propisane granice tako da ako se bas uhvatite za telefon koji je iznad onda vredi i o tome razmisliti... 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- brain_damaged
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 10. Feb 2009. 19:56
- dimi89
- Mobil manijak
Sad sam proverio SAR vrednost mog telefona (N76) i na nokiinom sajt mi je izbacio a tipa N76: RM 135 kod koga je SAR 1.04 W/kg (ovo se poklapa sa mojim modelom) i RM 149 ciji je SAR 0.95 w/kg....Jel zna neko sta predstavljaju oznake RM 135 i RM 149 tj kakva je razlika??? Do sad me ovo uopste nije interesovalo pa se nisam ni raspitivao.... 

>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Испод 2 наравно да је ОК када ти у капиталистичком европском друштву кажу, неће они да лажу или не дај боже коригују због произвођаћа. То само србија неки пут коригује своје вредности да би могла да увезе више озрачене намернице.
bestboy, рече да постоји доста зрачења свуда око нас и да је зрачење небитно. Уместо да кажемо има доста зрачења једно више нам не треба, кажемо има доста зрачење једно више не смета. Не разумем такав начин размишљања
bestboy, рече да постоји доста зрачења свуда око нас и да је зрачење небитно. Уместо да кажемо има доста зрачења једно више нам не треба, кажемо има доста зрачење једно више не смета. Не разумем такав начин размишљања

- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
LittlePrince, nazalost to se ne odnosi samo na mobilne telefone nego i na ostalo u zivotu.
Svi znamo da ne valja piti alkohol, pa dosta nas pije (ja ne svakodnevno naravno, ali na zurkama, proslavama, itd. naravno), pa tu je koka-kola, masna hrana, brza hrana, PUSENJE, razliciti suplementi za sportiste i da ne nabrajam vise.
Tako i za mobilne, zrace a mi na to gledamo "pa jbg (izvinjavam se na recniku) i Sunce zraci" sta moze da mi bude od ovolickog aparata.
Svi znamo da ne valja piti alkohol, pa dosta nas pije (ja ne svakodnevno naravno, ali na zurkama, proslavama, itd. naravno), pa tu je koka-kola, masna hrana, brza hrana, PUSENJE, razliciti suplementi za sportiste i da ne nabrajam vise.
Tako i za mobilne, zrace a mi na to gledamo "pa jbg (izvinjavam se na recniku) i Sunce zraci" sta moze da mi bude od ovolickog aparata.
LittlePrince
Значи мислим, значи постојим.
Требало би да размишљамо о већим проблемима а не да се базирамо на мале.
Само упореди зрачење једног далековода или једне микроталасне
видећеш да је цела прича око мобилних превише напумпана.Користи се акуелност теме (колико се мобилни дневно користи) па се лако утиче на људе.Сада један просечан корисник,који има два телефона, када му се сервирају овакве глупости сигурно ће да помисли "мозак ће да ми се спржи".
Ма оће али од небулоза које слушаш.
Значи мислим, значи постојим.

Требало би да размишљамо о већим проблемима а не да се базирамо на мале.
Само упореди зрачење једног далековода или једне микроталасне

Ма оће али од небулоза које слушаш.

Слобода или смрт
- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
U mnogim drzavama je granica SAR vrednosti pomerena na 1,6,tako da je sve preko toga opasno i trebalo bi voditi racuna pri kupovini ako ista prelazi 1,6 W/kg.Najlaksi je naci izgovor-pa sve zraci,sve je stetno i sl.
(Zračenje mobilnih telefona se meri u vatima po kilogramu (W/kg) i naziva se SAR (Specific Absorption Rate), tj. specifičan stepen upijanja.
Granična vrijednost koju preporučuje međunarodna organizacija International Commision of Non-Ionizing Radiation Protection je 2W/kg. Američka federalna komisija za komunikacije (FCC) je nešto rigoroznija pa je definisala maksimalnu dozvoljenu SAR vrednost od 1.6W/kg. Dakle oni smatraju da sve što je ispod 1.6W/kg nije štetno.
Na sljedećom sajtu date su SAR vrednosti za neke modele mobinih telefona:
http://www.sarvalues.com/eu-complete.html
U pitanju su maksimalne SAR vrijednosti kada se telefon nalazi neposredno uz uho, tj. kada telefonirate.)
(Zračenje mobilnih telefona se meri u vatima po kilogramu (W/kg) i naziva se SAR (Specific Absorption Rate), tj. specifičan stepen upijanja.
Granična vrijednost koju preporučuje međunarodna organizacija International Commision of Non-Ionizing Radiation Protection je 2W/kg. Američka federalna komisija za komunikacije (FCC) je nešto rigoroznija pa je definisala maksimalnu dozvoljenu SAR vrednost od 1.6W/kg. Dakle oni smatraju da sve što je ispod 1.6W/kg nije štetno.
Na sljedećom sajtu date su SAR vrednosti za neke modele mobinih telefona:
http://www.sarvalues.com/eu-complete.html
U pitanju su maksimalne SAR vrijednosti kada se telefon nalazi neposredno uz uho, tj. kada telefonirate.)
LG G2 Black,16GB
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
AnGeL oF LoVe, malkice je zastarela ta lista. Cini mi se da tu nema modela mladjih od tri godine.
Pogledao sam sad SAR za svoje telefone: I780 - Head: 0.48w/kg, Body: 0.73 w/kg, C3050 - Head: 0.30w/kg, Body: 0.65 w/kg
Pogledao sam sad SAR za svoje telefone: I780 - Head: 0.48w/kg, Body: 0.73 w/kg, C3050 - Head: 0.30w/kg, Body: 0.65 w/kg
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- dimi89
- Mobil manijak
Besto boy da nisi hteo a kazes " Mislim,dakle postojim!" ? (nije nesto veoma vazno sto treba korigovati ali meni bode oci)....Jerkann sto se tice alkohola koji si naveo da skodi mislim da nisi u pravu ...Jedna casa piva ili pola case vina je potvrdjeno da pozitivno utice na zdravlje + ako vec dodamo da ljudi koji imaju blage reumatske probleme lece tako sto cim ustanu popiju jednu ljutu jer im je to jeftinije nego da daju koliko para na lekove a deluje....Milsim da to da li je nesto zdravu ima veze koliko se unosi u organizam jer nije zdravo ni veca kolicina vitamina od propisane doze da se unosi a svi se slazemo da su vitamini zdravi....Znaci veoma je vazna kolicini unosa i to sto mi sa svim namernicama preterujemo... 

- AnGeL oF LoVe
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
- :: Note 4
- :: Note 10 lite
http://www.serbiandownload.com/sdforum/ ... 4977.0;wap
Ovde je novija lista a lako mozete proveriti SAR vrednost u dokumentaciji koju ste dobili kupovinom uredjaja.Obicno na kraju pise-Informacije o sertifikaciji (SAR).
Nokia 6220 c-1,08 W/kg
Ovde je novija lista a lako mozete proveriti SAR vrednost u dokumentaciji koju ste dobili kupovinom uredjaja.Obicno na kraju pise-Informacije o sertifikaciji (SAR).
Nokia 6220 c-1,08 W/kg
LG G2 Black,16GB
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt: