Slider kao takav
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Slider kao takav
Telefoni sa sliderom privlace dosta paznje. Takodje slideri su dosta kvalitetno odradjeni kod nekih proizvodjaca, ali sta se desava posle godinu dana intenzivne upotrebe, kakva su iskustva vlasnika (pozeljno da imaju fon oko godinu dana) i servisera sa slider mehanizmima i kablovima? Kolika je sansa da slider izdrzi, i da se znacajno ne rasklima u narednih godinu/god i po?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Naslov teme je u stvari eufemizam, jel tako? Tj. kako to Samsung zna da pravi dobre slajdere, a Nokia ne zna?
Činjenica je da se na Nokiine slajdere dosta žale, dok iz ličnog iskustva (burazer ga ima) D500 ima odličan. Ima ga već preko godinu dana, kupio ga je kako polovnog, a drnda ga solidno. Ne znam kako suto izveli, ali od kad ga je kupio ni najmanju promenu ne vidim. Usavršiće se i Nokia. Ovo je za njih još novo.

Činjenica je da se na Nokiine slajdere dosta žale, dok iz ličnog iskustva (burazer ga ima) D500 ima odličan. Ima ga već preko godinu dana, kupio ga je kako polovnog, a drnda ga solidno. Ne znam kako suto izveli, ali od kad ga je kupio ni najmanju promenu ne vidim. Usavršiće se i Nokia. Ovo je za njih još novo.

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Bolje su odradili šine za slajder na D500 i to je to,zato izdrzava!A slajderi su dosta bolja solucija kod NEKIH marki,ne kod svih (znaci E serija Samsung-a je budjavis zivi,bez obzira da li su na preklop ili slide,ako izdrze nekako do godinu dana,to je odlicno,ali cesto crknu pre)!
A na primer Nokia je izgleda namerno,zbog smanjenja troskova sta li,pogorsala kvalitet slajdera,nisam cuo zalbe na slajder kod 7650 ni posle nekoliko GODINA koriscenja,sto znaci da mogu ali iz nekog razloga ne uspevaju da naprave dobar slajder uvek,jer se neki hvale a neki zale za slajder na potpuno ISTIM modelima,kao na primer N80,pa se postavlja pitanje kontrole kvaliteta!
Pozdrav
A na primer Nokia je izgleda namerno,zbog smanjenja troskova sta li,pogorsala kvalitet slajdera,nisam cuo zalbe na slajder kod 7650 ni posle nekoliko GODINA koriscenja,sto znaci da mogu ali iz nekog razloga ne uspevaju da naprave dobar slajder uvek,jer se neki hvale a neki zale za slajder na potpuno ISTIM modelima,kao na primer N80,pa se postavlja pitanje kontrole kvaliteta!
Pozdrav

- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Mislim da je slajder koa rešenje mnogo bolje nego preklop, a slažem se sa tim da Samsung pravi dobre slajder telefone. Imao sam prilike da isprobam slajder na Nokiji 7650 (nosio sam je nekih 10 dana) i nije se loše pokazao, kao i Simens SL55, na njemu se slajder nije baš dobro pokazao. Ovo za N80 sam već pisao u nekim postovima, na njegov slajder jednostavno NE SME DA BUDE BILO KAKVIH PRIMEDBI s obzirom na cenu tog telefona. Izgleda da dosta zavisi i od toga kakav primerak nekog modela nekome zapadne, mada mislim da su monoblok telefoni još uvek najpouzdaniji.
Ghost
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Nokia je pocela kao i Japanci sa automobilima- radi sve savrseno, precizno, pouzdano do jednog trenutka i od jednom se pokvari... mora na reciklazu
. Nema 'leba od pravljenja dozivotnih uredjaja... sve ima svoj rok upotrebe, posle cega mora da se kupi novo (deo ili celo)...

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Lomnica_city
- Expert
Finska je nekad bila Rusija, kad je već pomenuta istorija, mi Crnogorci bar to poznajemo
(mada neki ne baš u zadnje vrijeme
).
Moj drug ima d500 više od godinu i po i slajder perfektno radi.
Ne znam u čemu je caka, ali svaka čast.
Ali stiže ih Nokia ubrzo, kao i u svemu
Pozdrav!

Moj drug ima d500 više od godinu i po i slajder perfektno radi.
Ne znam u čemu je caka, ali svaka čast.
Ali stiže ih Nokia ubrzo, kao i u svemu

Pozdrav!

iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
- Lomnica_city
- Expert
Ma jok,Nokia bas nazaduje,sem u kolicini funcija,sad vise ne dobijas samo poziv+SMS u telefonu od 100 eura!A Finska je do pred rat Rusije i Nemacke bila Ruska pokrajina,kad su oni skenjali Ruse,Staljin je video da uopste nema vojsku pa je nastala reorganizacija i"igra brojeva i tehnike"zbog koje su Ruje dobile WW2 ali to nije tema! 
Interesantno je da je Nokia pocela sa proizvodnjom cizama od gume i slicno,i jos uvek jedna izdvojena firma radi gume i cizme,dobro su dogurali od tada,ali je opet Samsung odmako vise,mada su oni poceli kao strugara za drva pa evo... ipak su im bolji slajderi,ali ne i preklapaci!
Pozdrav

Interesantno je da je Nokia pocela sa proizvodnjom cizama od gume i slicno,i jos uvek jedna izdvojena firma radi gume i cizme,dobro su dogurali od tada,ali je opet Samsung odmako vise,mada su oni poceli kao strugara za drva pa evo... ipak su im bolji slajderi,ali ne i preklapaci!
Pozdrav

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Lomnica_city
- Expert
Ja mislim da je Nokia pocela kao proizvodjac proizvoda od gume,mislim da su posle presli na mobilne negde 90-e,a pre toga su naravno radili i jos neke"tehnicke"proizvode,a i sada im radi pogon za cizme i gume,mislim da se zove Nokian!
Samsung je poceo kao preradjivac drva,znaci drvna industrija je stvorila Samsung i to jos pre 70 i kusur godina,a sad dokle je dogurao...
Jel vidite sta vam Discovery ucini od mozga,god damn cable TV!
Pozdrav
Samsung je poceo kao preradjivac drva,znaci drvna industrija je stvorila Samsung i to jos pre 70 i kusur godina,a sad dokle je dogurao...

Jel vidite sta vam Discovery ucini od mozga,god damn cable TV!

Pozdrav

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Lomnica_city
- Expert
- Masterokrata
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10
Mislim da su telefoni sa bilo - kakvim mehanizmom pomodnost.
Pa 7650 je npr velik i sa sliderom. Koja je svrha toga bila, kad se 3650 npr sasvim lepo pokazao u praksi
A bilo koji telefon, slide ili preklop je skloniji mehanickim kvarovima nego monoblok......dobra stara cigla...
Setite se samo cuvenog flat kabla koji je tako poznat kod vlasnika Samsunga
Pa 7650 je npr velik i sa sliderom. Koja je svrha toga bila, kad se 3650 npr sasvim lepo pokazao u praksi

A bilo koji telefon, slide ili preklop je skloniji mehanickim kvarovima nego monoblok......dobra stara cigla...

5130+Koss the plug....
Delimično bih se složio. Poenta slajdera jeste da fon bude što manji (da se tastatura negde spakuje), a da se zadrži funkcionalnost. Ali su daleko tehnički napredniji od preklopnih, čiju poentu i dalje ne shvatam.Masterokrata napisao:Mislim da su telefoni sa bilo - kakvim mehanizmom pomodnost.
Pa 7650 je npr velik i sa sliderom. Koja je svrha toga bila, kad se 3650 npr sasvim lepo pokazao u praksi![]()
Još preteča slajdera u vidu onoga što je Ericsson radio nisu imale flat kabl (T10), a zatim su stigli (T28, T20 . . .) i stigli su i problemi. Isto kao i 8110 (bez), i 7110 (sa).
Ukratko: lepi su, slatki, dobro dizajnirani, mali, praktični, funkcionalni, i kratkotrajni, tj. koliko i originalna baterija, a kad počnu da se kvare isplativo ih je popravljati koliko i Bubu iz sedamdesetih (osim ako ste kolekcionar). Znači sa mehaničke strane ništa nije kao monoblok.
A što se razlike u kvalitetu pojedinačnih primeraka tiče ne verujem da je u pitanju nedostatak kontrole kvaliteta (škart u bilo kom smislu se meri u promilima), nego se pre radi načinu korišćenja. Zašto se nekome pre izgrebe ili rasklima telefon nego nekome drugom? Šta mislite kako bi slajderi i preklopni telefoni prošli kod ljudi koji su i 3310 uspeli da polome?

- mikilegenda
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
- Kontakt:
slajder nije los mada ti dosadi kad spavas pa se u neko doba probudis i treba da kucas poruku...malo je zaj... za drzanje u polu-snu
a 7650 jedan od najboljih i najlepsih slajdera ikada napravljen...Mozete da ga zovete cotka,kalasnjikov,cigla,cepanica ipak je telefon VRH!ja licno ne volim male telefone jer sto je tel veci to je bolji...ako nista drugo bar ces cuti kad ispadne i osetiti ga u dzepu....al da se vratim na temu
Slajder je smekerica ali nije bas toliko prijatan za koriscenje kao npr sl55 

Lomnica_city, da, dobro si rekao - firma se zove Nokian (Tigar iz Pirota je uzimao neke masine od njih)..... e sad da li ima veze sa Nokia-om to nemam pojma 
svi telefoni do sada su mi bili monoblok, tako da ne mogu da komentarisem slajder kao mehanizam ..... u svakom slucaju deluju mi izdrzljivije nego oni na preklapanje? ..... mada mi ni jedni ni drugi ne ulivaju poverenje ...

svi telefoni do sada su mi bili monoblok, tako da ne mogu da komentarisem slajder kao mehanizam ..... u svakom slucaju deluju mi izdrzljivije nego oni na preklapanje? ..... mada mi ni jedni ni drugi ne ulivaju poverenje ...