Slider kao takav

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Slider kao takav

Post od Lobachewsky »

Telefoni sa sliderom privlace dosta paznje. Takodje slideri su dosta kvalitetno odradjeni kod nekih proizvodjaca, ali sta se desava posle godinu dana intenzivne upotrebe, kakva su iskustva vlasnika (pozeljno da imaju fon oko godinu dana) i servisera sa slider mehanizmima i kablovima? Kolika je sansa da slider izdrzi, i da se znacajno ne rasklima u narednih godinu/god i po?
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Naslov teme je u stvari eufemizam, jel tako? Tj. kako to Samsung zna da pravi dobre slajdere, a Nokia ne zna?

Činjenica je da se na Nokiine slajdere dosta žale, dok iz ličnog iskustva (burazer ga ima) D500 ima odličan. Ima ga već preko godinu dana, kupio ga je kako polovnog, a drnda ga solidno. Ne znam kako suto izveli, ali od kad ga je kupio ni najmanju promenu ne vidim. Usavršiće se i Nokia. Ovo je za njih još novo.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

posle nekog vremena popuste opruge i može da ne slajduje onako kako treba. npr posle godinu dana d500 izgubi onu OŠTRINU kakvu je imao. isto kao i N7650. isprobano
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Bolje su odradili šine za slajder na D500 i to je to,zato izdrzava!A slajderi su dosta bolja solucija kod NEKIH marki,ne kod svih (znaci E serija Samsung-a je budjavis zivi,bez obzira da li su na preklop ili slide,ako izdrze nekako do godinu dana,to je odlicno,ali cesto crknu pre)!
A na primer Nokia je izgleda namerno,zbog smanjenja troskova sta li,pogorsala kvalitet slajdera,nisam cuo zalbe na slajder kod 7650 ni posle nekoliko GODINA koriscenja,sto znaci da mogu ali iz nekog razloga ne uspevaju da naprave dobar slajder uvek,jer se neki hvale a neki zale za slajder na potpuno ISTIM modelima,kao na primer N80,pa se postavlja pitanje kontrole kvaliteta!
Pozdrav 8)

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Mislim da je slajder koa rešenje mnogo bolje nego preklop, a slažem se sa tim da Samsung pravi dobre slajder telefone. Imao sam prilike da isprobam slajder na Nokiji 7650 (nosio sam je nekih 10 dana) i nije se loše pokazao, kao i Simens SL55, na njemu se slajder nije baš dobro pokazao. Ovo za N80 sam već pisao u nekim postovima, na njegov slajder jednostavno NE SME DA BUDE BILO KAKVIH PRIMEDBI s obzirom na cenu tog telefona. Izgleda da dosta zavisi i od toga kakav primerak nekog modela nekome zapadne, mada mislim da su monoblok telefoni još uvek najpouzdaniji.
Ghost

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Nokia je pocela kao i Japanci sa automobilima- radi sve savrseno, precizno, pouzdano do jednog trenutka i od jednom se pokvari... mora na reciklazu :P . Nema 'leba od pravljenja dozivotnih uredjaja... sve ima svoj rok upotrebe, posle cega mora da se kupi novo (deo ili celo)...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Bas obrnuto,Japanski automobili su mnogo pouzdaniji i preciznije izrade,nego izgleda Nokia uvatila malo mentalitet nas Slovena (posto se Finska granici s Rusijom jelte) i sad su presli na sistem"sto vise kvantiteta uz sto manje kvaliteta"!
Pozdrav 8)

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Finska je nekad bila Rusija, kad je već pomenuta istorija, mi Crnogorci bar to poznajemo :lol: (mada neki ne baš u zadnje vrijeme :uhuh: ).

Moj drug ima d500 više od godinu i po i slajder perfektno radi.

Ne znam u čemu je caka, ali svaka čast.

Ali stiže ih Nokia ubrzo, kao i u svemu :D

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma jok,Nokia bas nazaduje,sem u kolicini funcija,sad vise ne dobijas samo poziv+SMS u telefonu od 100 eura!A Finska je do pred rat Rusije i Nemacke bila Ruska pokrajina,kad su oni skenjali Ruse,Staljin je video da uopste nema vojsku pa je nastala reorganizacija i"igra brojeva i tehnike"zbog koje su Ruje dobile WW2 ali to nije tema! :wink:
Interesantno je da je Nokia pocela sa proizvodnjom cizama od gume i slicno,i jos uvek jedna izdvojena firma radi gume i cizme,dobro su dogurali od tada,ali je opet Samsung odmako vise,mada su oni poceli kao strugara za drva pa evo... ipak su im bolji slajderi,ali ne i preklapaci!
Pozdrav 8)

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Hmm, OK, vidim i istorija ti ide dobro... :)

Ja sam čuo da je Nokia počela kao proizvodjač toalet-papira! :D

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Steta sto D500 nema osobine kao N80 :) odmah bih ga uzeo.
Finska nasla ciji ce mentalitet da prihvata i skim ce da se granici :) A od cele japanske taktike preuzeli samo reciklazu... :)
edit: a ja sam cuo da se Samsung bavio i ribolovom, a Nokia proizvodnjom papira.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja mislim da je Nokia pocela kao proizvodjac proizvoda od gume,mislim da su posle presli na mobilne negde 90-e,a pre toga su naravno radili i jos neke"tehnicke"proizvode,a i sada im radi pogon za cizme i gume,mislim da se zove Nokian!
Samsung je poceo kao preradjivac drva,znaci drvna industrija je stvorila Samsung i to jos pre 70 i kusur godina,a sad dokle je dogurao... :shock:
Jel vidite sta vam Discovery ucini od mozga,god damn cable TV! :D :lol:
Pozdrav 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper

Post od Lobachewsky »

Lomnica_city napisao:Nokian

Da nije to slucajno neki kineski "brend" tipa kao Abidas, Poly station, Reibok... :) ;) :)
btw. Polazem nade u najnoviju N seriju... (a ko ne :P )

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mislim da nije,valjda su namerno dodali ono"n"na kraju da se malo razlikuju,znas kakav je mentalitet ljudi,odmah bi pomislili:"U je... ako oni prave i gume,kakvi su im onda telefoni"!?
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Mislim da su telefoni sa bilo - kakvim mehanizmom pomodnost.
Pa 7650 je npr velik i sa sliderom. Koja je svrha toga bila, kad se 3650 npr sasvim lepo pokazao u praksi 8)
A bilo koji telefon, slide ili preklop je skloniji mehanickim kvarovima nego monoblok......dobra stara cigla...
Setite se samo cuvenog flat kabla koji je tako poznat kod vlasnika Samsunga :D
5130+Koss the plug....

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Masterokrata napisao:Mislim da su telefoni sa bilo - kakvim mehanizmom pomodnost.
Pa 7650 je npr velik i sa sliderom. Koja je svrha toga bila, kad se 3650 npr sasvim lepo pokazao u praksi 8)
A bilo koji telefon, slide ili preklop je skloniji mehanickim kvarovima nego monoblok......dobra stara cigla...
Setite se samo cuvenog flat kabla koji je tako poznat kod vlasnika Samsunga :D
Delimično bih se složio. Poenta slajdera jeste da fon bude što manji (da se tastatura negde spakuje), a da se zadrži funkcionalnost. Ali su daleko tehnički napredniji od preklopnih, čiju poentu i dalje ne shvatam.

Još preteča slajdera u vidu onoga što je Ericsson radio nisu imale flat kabl (T10), a zatim su stigli (T28, T20 . . .) i stigli su i problemi. Isto kao i 8110 (bez), i 7110 (sa).

Ukratko: lepi su, slatki, dobro dizajnirani, mali, praktični, funkcionalni, i kratkotrajni, tj. koliko i originalna baterija, a kad počnu da se kvare isplativo ih je popravljati koliko i Bubu iz sedamdesetih (osim ako ste kolekcionar). Znači sa mehaničke strane ništa nije kao monoblok.

A što se razlike u kvalitetu pojedinačnih primeraka tiče ne verujem da je u pitanju nedostatak kontrole kvaliteta (škart u bilo kom smislu se meri u promilima), nego se pre radi načinu korišćenja. Zašto se nekome pre izgrebe ili rasklima telefon nego nekome drugom? Šta mislite kako bi slajderi i preklopni telefoni prošli kod ljudi koji su i 3310 uspeli da polome?

:)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ne volim slajder... :uhuh: ...Monoblock je zakon... :D :P ... toliko imam da kazem na ovu temu...
:lol: :P
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

N-gager
Banned
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 06:20

Post od N-gager »

Masterokrata nalog je ubijen......ali Victory is mine..... ha ha
I dalje tvrdim da je slide glupost :P
Good News, I've decided not to kill you

mikilegenda
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 19:04
Kontakt:

Post od mikilegenda »

slajder nije los mada ti dosadi kad spavas pa se u neko doba probudis i treba da kucas poruku...malo je zaj... za drzanje u polu-snu :wink: a 7650 jedan od najboljih i najlepsih slajdera ikada napravljen...Mozete da ga zovete cotka,kalasnjikov,cigla,cepanica ipak je telefon VRH!ja licno ne volim male telefone jer sto je tel veci to je bolji...ako nista drugo bar ces cuti kad ispadne i osetiti ga u dzepu....al da se vratim na temu :) Slajder je smekerica ali nije bas toliko prijatan za koriscenje kao npr sl55 :wink:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Lomnica_city, da, dobro si rekao - firma se zove Nokian (Tigar iz Pirota je uzimao neke masine od njih)..... e sad da li ima veze sa Nokia-om to nemam pojma :D

svi telefoni do sada su mi bili monoblok, tako da ne mogu da komentarisem slajder kao mehanizam ..... u svakom slucaju deluju mi izdrzljivije nego oni na preklapanje? ..... mada mi ni jedni ni drugi ne ulivaju poverenje ...

Odgovori