Nokia zvanično izbacila "Firmware Updater"

Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
NokiaSamsungSony Ericsson
Odgovori
kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Lomnica city :) :) ..........e pogledaj kraj 9-strane, da proveris samo da li sam dobro razumeo ove stvari oko NSS i NSU, ili ipak pravim gresku u necemu :oops: ...Pozdrav ;)
Forever !!!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

To je sve,NSU ima drajver za kabal i samo on ti je dovoljan,ali nije lose da ga ipak namestis da ti skine Balkans paket,bice ti kasnije mnogo lakse kad ga budes prodavao (kad ti jednom dosadi)!!
Pozdrav 8)

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Cao ljudi,recite mi da li update-om telefona 6020 preko Nokia update-era moze da se izbrise kod sa telefona,jer sam telefon kupio sa mreze pa je samo predvidjen za tu mrezu a treba mi da za koriscenje na drugim mrezama...dakle da li ga update brise(dekodira) kao i klasican flash?Pozz 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Cegevara, ni update preko NSU-a (a ni klasičan fleš) ne otključavaju telefon. Pogledaj temu
viewtopic.php?t=7848

gylypter
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 28. Jan 2006. 02:07

Post od gylypter »

I dobro, update-ovao sam moj model mobilnog nokia N73 na verziju V 3.0638.0.0.1 30-10-2006 RM-133 i šta sam dobio ovim? Do kakvih uočljivijih promena je došlo? Ja nešto ne videh.... :?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

gylypter, pa nisu uvek poboljšanja vidljiva na prvi pogled...uglavnom sve i izgleda isto, ali je telefon sa novijim firmware-om stabilniji, ima manje bugova i brži je u radu i kretanju kroz meni i programe... :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

E taman se usrecio sto ne moram da se zezam sa flesovanjem kad ono! :dry: :x

Imam problem sa mojom 6630....Promenio sam product name (probao sam 0518140 kao i 0518165)...
Problem je sledeci:udjem u NSU, zakacim telefon na USB...prvi korak ok, drugi korak ok, i onda u trecem koraku prepozna mi telefon I onda dok traje “setting up the update” PC suit mi prijavi iz cista mira (kabel je sve vreme prikljucen) da mi je telefon diskonektovan, a NSU sto je logicno “no software updates availble for your phone” I kad izadjem iz NSU-a, PC suit mi prijavi da je telefon opet konektovan…A ja usb nisam ni pipnuo…

Ima li neko pojma sta se desava…I da mozda nije do mog kompa….Posto sam trenutno zaglavio sa nekom III na 600MHz, 256mb..A za NSU pise da trazi 1GHz

poz 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Moguce,a moguce i da NSU trazi USB 2.0 a ako taj komp ima samo USB 1.1 onda... nije tesko pretpostaviti rezultat!Probaj na nekom jacem kompu,sta da ti kazem!?
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

migi, glupo pitanje, ali možda PC Suite treba isključiti?

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

NE,ja nisam NIJEDNOM iskljucivao doticni i uspevao je da krene update bez problema!!Ili je problem sa drajverom ili,moj licni"favorit",samo USB 1.1 port na kompjuteru,kao i slabost ostalog hardvera!!
Pozdrav 8)

migi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 02. Maj 2006. 16:58
Kontakt:

Post od migi »

b_udder, noup :uhuh: probao sam i da iskljucim PC suit...Ali opet nista

"........Povezite vas telefon preko USB kabla i sacekajte da Windows instalira drajvere.
Otvorite NSS i kliknite na............."

jesu li to drajveri koji su u sklopu pc suita....Ili dodatni :?

p.s. Mrzim MARFIJEV zakon!! :x :angry:

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

migi, drajveri postoje i u okviru NSU-a, instaliraju se po potrebi, u zavisnosti da li ih već imaš ili ne. A brzina kompa ne bi trebalo da bude problem jer ja radim flešovanje pomoću Phoenix-a na PIII@500 sa 256MB rama i USB1.1, ali opet, ko zna, možda je ta tvoja mašina kilava. Verovatno ti se nešto zbrljalo u Windows-u, probaj da uninstaliraš drajver za kabl, pa ga instaliraj ponovo, skini poslednju verziju sa Nokia sajta (ako je već nemaš). Dakle, nemoj da gaziš drajver već ga potpuno izbriši pa ga instaliraj ponovo.
Poslednja izmena od Miškoni u Čet, 16. Nov 2006. 02:19, izmenjeno 1 put ukupno.

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

migi napisao:...jesu li to drajveri koji su u sklopu pc suita....Ili dodatni?
1-NSU instalira svoje drajvere pri updateu!
2-PCSuit moze, a i ne mora da bude ukljucen (nema veze)! Ako je ukljucen, NORMALNO je da ti pri updateu izbacuje da ti mob nije povezan!
Ovako je bilo i kod mene pri updateu N72, i sve je proslo super. Proveri ti jos jednom da li sve radis kako treba! Pozdrav.

aldenh
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 13. Nov 2006. 19:33

Post od aldenh »

jeli ko updajetovao n70 na najnoviji sw i jeli primjetio neke promjene tj. poboljsanja u radu mobitela???ja imam na n70 verziju 3.0546.2.3 kontam da i ja updajetujem na tu najnoviju verziju pa neznam dali mi se isplati posto imam dial-up konekciju (ali nije mi mrsko cekati :D )!interesuje me poboljsanja i promjene na mob. ako se nista ne promjeni i ne poboljsa onda nema ni potrebe da stavljam novi sw barem ja tako mislim!

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kocapro »

....migi.... :) skini najnoviju verziju NSU sa neta posto se pojavila pre tri cetiri dana ,ja sam juce update moj N-73... i prvo sto mi je skidao sa neta bila je najnovija verzija NSU, ;) .....ko zna mozda je to resenje tvog problema :) ...pozzzzzz... 8)
Forever !!!

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

aldenh, moj savet ti je da ubaciš novi firmver, ispravljena je gomila sitnica, nešto se primeti, nešto ne, ali vredi svakako. Jedino što će ti ceo proces "malo" potrajati zbog spore konekcije, računaj bar 2-3 sata ako ti je protok oko 4KB.

kocapro, NSU zahteva da se skine nova verzija ukoliko postoji, ne možeš ni da kreneš sa update-om dok to ne uradiš, tako da Migi sigurno već ima poslednju verziju.

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kocapro »

Tacno tako ,ako ne postoji poslednja verzija NSU,prvo sto radi skida najnoviju verziju NSU pa tek onda vrsi apdejt :) pozzz 8)
Forever !!!

aldenh
Novajlija
Novajlija

Post od aldenh »

znaci kako sam citavo ovdje ako bi mi slucajno pukla konekcija ili sl tokom updajta, nece se nista zaj..... sa mob.???

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

aldenh, neće, prvo se skinu fajlovi na komp pa tek onda kreće fleš, dakle budi bez brige. :wink:

aldenh
Novajlija
Novajlija

Post od aldenh »

kakva je ta najnovija verzija za n70 šljaka li kako treba :-) meni se čini da je ovdje neko instalirao pa je primjetio neki bug ali nemogu da se sjetim o čemu se radilo?

čak sam negdje na nekom forumu citao da se nekima ono "zujanje" tastaure zbog osvjetljena updajetom firmware smanjilo ili čak skorz prestalo!!!mada ja u to ne vjerujem ali preostaje da updajetujem i da se nadam dobrim promjenama!

Odgovori