Diskusija o UIQ3 telefonima (M600, W950, P990 i P1i)

Pravila foruma
Symbian (UIQ) deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
MotorolaSony Ericsson
Odgovori
Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 20. Nov 2007. 07:27
:: HTC U11
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

@VeNoM, Hvala,odoh sada da ga kupim i da obradujem devojcicu!!! :D Nadam se da ce joj se svideti! 8)

Goja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 08. Nov 2007. 18:19

Post od Goja »

djurkash kaže: "Slažem se sa tobom po pitanju update-a, i to treba da važi za veliku većinu korisnika, ali svi mi koji smo ovde predstavljamo 10% populacije koja će čekati do u noć da pročita zvanično predstavljanje novog aparata ili da preuzme najnoviji fw 5 min po zvaničnom objavljivanju..." E, ovo je zaista iskreni, pravi odgovor!!!
6630 - N95 - P1i

Sladjannn
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2007. 21:29

Post od Sladjannn »

-
pozdrav svima!Imam vec duze vreme w950 i treba mi jedna mala pomoc.Kako da namestim da okvir oko ikonica na ekranu ne bude 100% proziran,ne znam kako da smanjim transparency a znam da nekako moze.Hvala unapred,ocekujem brz odgovor. Poz
Poslednja izmena od Sladjannn u Uto, 27. Nov 2007. 18:03, izmenjeno 1 put ukupno.

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Ja kupio devojci M600i!!! :D Veoma joj se svideo,samo ne znam koliko ce joj trebati vremena da se navikne na njega!? :wink: Ali tu sam ja i nadam se vi da joj pomognemo ako nesto zaskripi!? 8) Pozzz :D

Endre
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 14:57

Post od Endre »

artistns, znam da Ti neće dobro pasti, ali mene taj problem upućuje na neku aplikaciju koju imaš na memorijskoj kartici. Pokušaj ovo: ugasi fon, izvadi memorijsku karticu, upali fon bez kartice i vidi hoće li se to i onda dešavati...

P.S. Našao sam na Nemačkom sajtu SE-World, nekoga sa istim problemom. Kaže da je rešio problem time što je ispraznio inboxove u potpunosti...
Malo mi je neverovatno da je to u pitanju pošto se kod updatea briše sav sadržaj osim onoga na memorijskoj kartici...

nexa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Maj 2007. 11:24

Post od nexa »

Ranije sam pominja tih alarm na m600i i posle odradjenog update-a, medjutim ima jedna novost> ja sam za alarm uvek birao neku melodiju od ponudjenih ali ne i DEFAULT melodiju. Posto sam bio prilicno iznerviran sto je alarm tih vratim alarm na default i EUREKA :o . Alarm se cuje sasvim pristojno (ujutru idem na posao pa ce me valjda probuditi), jedino je melodija glupava. :wink:
Ziveo moj telefon!!!!
Ono sa quickword-om je i dalje problem. Naime cim iskucam text preko 30kb pocne da usporava. Ima li neko ideju sta da radim (ako neko pomene update, cu ga roknem)?

artistns
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Avg 2007. 12:05

Post od artistns »

@Endre
evo sad sam i to probao. Upalio sam ga bez memorijske kartice i opet izbacuje gresku.
Na toj kartici inace i nemam nijednu aplikaciju, osim par mp3 i par fotografija.
Obrisao sam ceo inbox...
Koristim za telefoniranje i sms stari telefon (p910i), dok ne vidim da li ovo moze da se sredi.
Ako neko ima neku ideju, gde bi (u NS) mogao da flashujem telefon, sa ispravnim softverom za p1i, bio bih zahvalan.

Goja
Novajlija
Novajlija

Post od Goja »

Bilo bi dobro da neko za P1i napravi History List bug-ova, sa kratkim opisom kao i da navede da li su otklonjeni i kada. Pre svega mislim na one koji dobro znaju engleski, radi tacnijeg prevoda. Mogao bi o tome da iskoristi uiq3.sourceforge, kao i druge poznate forume i specijalističke sajtove. Ali uz obavezan opis bug-a da bi mogli da proverimo i verifikujemo bug na svom fonu (da se ne svede na rekla-kazala, mislim, ...). Takvom cemo dati zahvalnost, on bi svoj post mogao stalno da azurira, a one koji pitaju o tome bili bi upucivani na taj post, ili mozda da otvori novu temu radi preglednosti gde bi na pocetku stavo taj opsiran post a kasnije ga odrzavao. Ja bi to rado ali nisam bas nasigurno sa E. a vidim ima ovde vrednih momaka.
6630 - N95 - P1i

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Goja, nema potrebe, sa novim softwerom ih nece vise biti... Kada je izasao p990, svi su bezali od njega koliko je bio bagovit, a kasnije je postao najstabilniji smartphone na trzistu... :wink:
iPhone + CX300

Goja
Novajlija
Novajlija

Post od Goja »

Spyker kaže - "sa novim softwerom ih nece vise biti..." (misli se na bug-ove na P1i). Kada ce izaci taj "software"? Koji je to zadnji "software" i koji su mu preostali najpoznatiji bug-ovi? - Bilo bi dobro kad bi nam za to ukratko dao te podatke, jer vidi se da to pratis i znas, pa nam kao vodja teme reci. A to da nece biti novih bugova je prejaka fraza.
6630 - N95 - P1i

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa pazi, moguce da ce ih biti i sa novom verzijom softwera, ali sa vec onom sledecom(posle nove, znaci druga od sada) ih nece biti... Naravno, i sa drugom verzijom ce biti osetno manje bugova...

Ja iskreno ne znam kakav je p1, i koji su mu bagovi, tako da necu dzabe da Vas lazem... Ima ovde korisnika p1, pa neka napisu ako ima nekih...
iPhone + CX300

srkicom
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Nov 2007. 00:25

Post od srkicom »

update-ovao sam telefon p1, ubacen je sprski automatci, za sada radi ok. samo sto su mi se izbrisali podatci muzika, poruke i imenik iako sam procitao da se podatci ne gube.
predhodno sam ih backup-ovao.

primetio sam da je kod 3g tv slika preko celog ekrana sto predhodno nije bio slucaj,cak se i titlovi mogu citati.

nexa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Maj 2007. 11:24

Post od nexa »

Resio sam problem sa quckoffice-om tako sto sam instalirao DocToGo! Brilijantan office paket koji edituje i pregledava Word, Excel i PowerPoint. :D
Posto radim i studiram bilo mi je mnogo bitno da to funkcionise.
Nasao sam i neke nove ikonice ali i dalje slaba vajda da kompletiram sve I-Phone ikonice. (HELP)
Pozdravljam sve ucesnike i moderatora.

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

Ja cu da pitam i da ne skitam,po forumu naravno! Nadam se da cu dobiti odgovor... :oops: Tek sam kupio M600 i zanima me da li su igre,programi i slicne stvarcice iste za sve symbian telefone,tj da li npr. od Nokie ili Samsunga odgovaraju za M600? Nov sam po pitanju symbiana,pa me sve to interesuje.Na netu sam nasao dosta stvarcica za skidanje ali ne znam da li ce raditi na M600?! :wink: A da jos nesto sto mi je nejasno. Ako pise da je za S60 da li ce i to raditi? Hvala po ko zna koji put! :oops:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Zeljkamp uiq3 i serija 60 se mrze! i to je to .
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Zeljkamp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Zeljkamp »

@ VeNoM, hvala. Tako sam i mislio ali ajde da pitam za svaki slucaj! :) Snacicu se vec nekako... Kada sam pregrmeo WM nadam se da mi ni UIQ3 nece praviti problem... 8)

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Ali sa druge strane sve aplikacije koje su pisane za UIQ3 ce ti raditi. Znaci tu imas dosta telefona koji su prilicno zaveli sto do skora nije bio slucaj. Tu su ti m600,p990,p1,w950. Dolaze sada i w960 i neke verzije m600. Aplikacije ces najcesce naci po forumima.

nexa, koja ti je verzija softvera i ciji je telefon( world generic,germany,...)?
srkicom, na koju verziju CDA si update-ovao,jel to World generic?

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Ja sam primetio da jos uvek nema konkretnog bug-a vec da se razlikuje od korisnika do korisnika. Ne postoje neki ozbiljni bug-ovi vec koliko sam primetio samo sica neka. To govori da je P1 jako stabilan telefon a da izvor problema najcesce bude neka aplikacija. NARAVNO nije uvek tako.
Ja imam neke sitne bug-ove, kasni mi zvuk na videu u najvecoj rezoluciji a ti nije bio slucaj pre update-a ali su zato bili drugi problemi. Ume internet posle odredjenog vremena da se zaglupi i to ne znam zasto. Izbaci ono application closed reason bla bla bla. Ja imam Germany cda i najnoviji je od sredine novembra je a mislim da nema noviji i da onaj sajt na netu gde gledamo svi koji postoje FW nije redovno azuriran.
Poslednja izmena od stefgi u Uto, 27. Nov 2007. 22:34, izmenjeno 2 puta ukupno.

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Posle onog fantomskog programa koji pokušava da se instalira svaki put kad pokrenem telefon, imam novi malo veći problem. OK sam sam kriv, ali nadam se da iskusniji članovi imaju rešenje. Elem. probao sam BTom sa drugog telefona da prebacim fajl od 30MB na w950. Trebalo mu je 7-8 minuta, ali dobro prebacio je. i potršio jednu crticu baterije :blinky: :o ali dobro i to. Fajl ne smešta nigde gde sistemskim fajl menadžerom može da se iskopa, ali dobro i to, imam ProfiExplorer i uspeo sam da ga nađem u Shared>Obex>........ ok, ali odatle neće ni da ga prebaci negde ni da ga obriše, a zahvaljujući njemu, tj. njegovoj veličini, tj. sadašnjoj popunjenosti memorije se drastično usporio, sigurno za pola minuta, pri bootovanju. Kako da ubijem fajl a da ne ubijam telefon, jer me zaista mrzi da kopiram sve nazad, a posebno kontakte jedan po jedan?

:)

Edit: ako neko zna o čemu se radi i dalje ne bilo loše da napiše, ali problem se nekako rešio. Evo kako: pre sat vremena sam probao onaj beskorisni disk cleenup, i ništa mi nije davao osim informacija, a sad je sam pokrenuo neki low disk space, i projavljuje standardnih 15MB popunjenosti od 60. I pogledam u Exploreru kad ono Obex prazan. Kreten se popravio.

:wacko:
Poslednja izmena od gargamel4 u Uto, 27. Nov 2007. 18:24, izmenjeno 1 put ukupno.

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Pogledaj da mu nije stiklirana opcija hide ili tako nesto pa ne mozes da ga vidis sa normalnim explorerom. A jos jedna bitnija stvar...ako ga ne vidis na kompu kada je prikljucen na usb onda ne moze nikako. Jbg Probaj kada je prikljucen na kopm sa nekim dodatnim programom.

Odgovori