Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Pravila foruma
Windows deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
AsusHTCLGNokiaMotorolaSamsungSony Ericsson
Odgovori
гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Windows 10 Mobile - generalna diskusija

Post od гари »

sugarcoated_ass napisao:Aha, a pre toga je Viber radio savršeno. [emoji38]

Sent from HUAWEI P9 lite (VNS-L21) via tapatalk
Ono ranije je moglo biti super! A sad sa ovom verzijom relativno često bude da Viber proguta poruku, odnosno - kako neki kažu ovde, pojavi se, ali treba da se otelim gledajući u konverzaciju čekajući da se pojavi ta poruka za koju sam video notifikaciju, ali nisam joj video sadržaj.

I 1808 - možeš ti pisati šta hoćeš, ti o tome pojma nemaš. ;)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

гари napisao:Uzgred, za šta je tačno skraćenica WoA?
Windows on ARM.
гари napisao:Ali, WoA će moći samo u telefone koji si skuplji. Kao što su nastale "kopije" Surfaca u vidu jeftinijih 2u1, tako bi i w10m telefoni bili jeftinije "kopije" tog Surface telefona ili WoA telefona.
Tome ili nečemu sličnom se nada i MS, pa računaju da će još par sledećih godina druge firme praviti W10M sa možda nešto slabijim procesorom, dok oni rade WoA sa SD835. Mada, ne vidim prepreku da i neko drugi osim MS-a napravi telefon sa WoA i SD835, pod uslovom da im MS omogući sistem, naravno. A svakako, kroz par godina će mnogi procesori biti dovoljno snažni da pokrenu WoA, tako da će, ukoliko to bude kvalitetan OS, postati prvi izbor proizvođačima, i onda W10M sigurno ide u zaborav.
Ovo sve pod uslovom da od WoA bude nešto, i da to nešto bude kvalitetno, naravno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Baš tako, ni meni ne deluje da bi Microsoft WoA zadržao iskučivo za sebe. I da, baš tako, i sa daljim razvojem hardvera, možda za koju godinu veći broj nas tako pređe na taj "w10m na steroidima". :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Upravo to. A to onda znači da W10M gubi razlog za postojanjem i da će tada biti ugašen.
A kad se to desi, 1808 će sve da nas časti pićem. :lol: :lol: :lol:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

I još samo dodati da ni sa pojavim takvih telefona sa WoA stari w10m ne bi zastareli, nego bi se samo prelazilo na telefone koji imaju više mogućnosti. Tj. mislim da bi taj prelaz bio laganiji nego prelaz sa wp8.1 na w10m.

A za piće, ja bih prvo sačekao da vidim da je i sam 1808 popio koji gutljaj iz te flaše, ko zna, da nije možda smislio da okupi sve najviđenije prozodžije sa ovih prostora, pa da nas se reši svih od jednom. :lol:

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Evindzer napisao:.....A kad se to desi, 1808 će sve da nas časti pićem. :lol: :lol: :lol:
Sve u svemu, ostalo vam je još samo da razrađujete teorije „šta bi bilo kad bi bilo“.
Samo budite strpljivi uz taj vaš WP uređaj još godinu-dve, možda pet ili deset i ko zna, možda bude nešto od tih vaših Win fantazija. :lol: :lol: :lol:

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Pa ako se ništa ne desi sa windows fantazijom nećemo biti na gubitku ali svakako android jawa neće biti moj izbor ...

Soylent green is people
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

TosaNS napisao:....ali svakako android jawa neće biti moj izbor ...
A koji to noviji Android se oslanja na jawu.... ajde mi ga pokaži kad si tako pametan i sve znaš. :D

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Negde sam pročitao da se android bazira na jawi možda nisam razumeo priču nisam stručnjak kao ti zato si ti tu da nas naučiš i kažeš šta valja [emoji3][emoji3]

Soylent green is people
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

1. *Java
2. Koliko puta sam rekao da dotični još uvek živi u vremenu Džindžerbreda, a sad je još to i dokazao.

[emoji38]

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

U pravu si živim u prošlosti i nemam pojma šta valja .... Zato i dolazim ovde da pročitam i naučim nešto novo ...

Soylent green is people

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ma hvala bogu, pa ne uzimamo ono što 1808 kaže za nekakav etalon ispravnog razmišljanja. :lol: Nije ni bitno na čemu se zasniva, Toša zna šta mu bolje radi, i nema poente da mu nadležni inkvizitor govori da ipak treba pre da veruje njemu a ne svojim očima. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

TosaNS napisao:Negde sam pročitao da se android bazira na jawi možda nisam razumeo priču.....
Aha, oće to tako kad čitaš stare vesti od pre više godina. Ako nastaviš tako, jednog dana ćeš nas obavestiti i da je proradila 3G mreža u Srbiji. :D :lol:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Dobro, ali za razliku od tebe Tošu Android ne zanima, pa i ne mora da zna detalje, dok ti malo znaš o Windowsu, ali rado dolaziš da nam objasniš kako to što koristimo ne valja.

Inače, malo sam se igrao sa projektovanjem ekrana (i zvuka) na druge uređaje, i dosta to lepo radi. Još kad bi napravili da se telefon projektuje na drugi uređaj, pa da se veza ne prekida kad se ugasi displej na telefonu. Tipa, da se dok je ugašen ekran telefona na TVu prikazuje nešto kao glance bar, ili da se i dalje šalje zvuk a ekran crn... Nemam pojma, nisam baš sve izoprobavao. Ili da se ugasi ekran na telefonu, ali da se sve vreme na telefonu prikazuje kao da ekran nije ni ugašen. Možda nešto od toga već i radi kao što ovo sad opisujem.

Sad sam sa l730 mogao dovoljno da smanjim stvarčice na ekranu tako da sve izgleda kao i na kompu (manje više). Znaju to već svi sa Windows telefonima da tako to funkcioniše, ali samo kažem da je interesantno.

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

sugarcoated_ass napisao:1. *Java
2. Koliko puta sam rekao da dotični još uvek živi u vremenu Džindžerbreda, a sad je još to i dokazao.

[emoji38]

Nije me mrzelo da potražim na netu ono šta sam pročitao u vezi sa android - Java:

Softver baziran na Android operativnom sistemu se sastoji od Java aplikacija koje rade na Java baziranom, objektno orijentisanom aplikacijskom okviru povrh temeljnih Java biblioteka, koje rade na Dalvik virtualnoj mašini, čineći JIT kompilaciju. Biblioteke pisane u C-u uključuju upravljanje površinom, OpenCore medijski okvir, upravljački sistem SQLite relacione baze podataka, OpenGL ES 2.0 3D grafički API, WebKit za izradu izgleda, SGL grafički pogon, SSL, i Bionic libc (GNU C biblioteku, za korištenje u malim uređajima). Android operativni sistem sadrži 12 miliona linija koda, uključujući 3 miliona linija XML-a, 2,8 miliona linija C-a, 2,1 miliona linija u Java, i 1,75 miliona linija u C++.

Takođe sam pronašao i ovaj podatak: Android je razvijen u kompaniji Google, i baziran je na Linux kernelu i GNU softveru

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

^ E još samo da navedeš od kada je taj tekst i rešio si zagonetku. A lepo sam te pitao da navedeš koji to noviji Androgd koristi jawa podršku. :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Kažem ti da živiš u prošlosti. Čak izvlačiš i zastarele podatke. :D Dalvik se ne koristi već neko vreme. ;)

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od TosaNS »

Ne zanima me uopšte taj os samo sam ti citirao ono šta sam pronašao na netu eto sad si mi rekao da je to stara vest tekst pronašao na wikipediji ....

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Tema je Windows, a ne Android.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Snapdragon 835 debuts with DirectX 12 support, Bluetooth 5, gigabit LTE, and much more
http://windowscentral.com/snapdragon-83 ... -much-more

Odgovori