sugarcoated_ass napisao:1. *Java
2. Koliko puta sam rekao da dotični još uvek živi u vremenu Džindžerbreda, a sad je još to i dokazao.
[emoji38]
Nije me mrzelo da potražim na netu ono šta sam pročitao u vezi sa android - Java:
Softver baziran na Android operativnom sistemu
se sastoji od Java aplikacija koje rade na Java baziranom, objektno orijentisanom aplikacijskom okviru povrh temeljnih Java biblioteka, koje rade na Dalvik virtualnoj mašini, čineći JIT kompilaciju. Biblioteke pisane u C-u uključuju upravljanje površinom, OpenCore medijski okvir, upravljački sistem SQLite relacione baze podataka, OpenGL ES 2.0 3D grafički API, WebKit za izradu izgleda, SGL grafički pogon, SSL, i Bionic libc (GNU C biblioteku, za korištenje u malim uređajima). Android operativni sistem sadrži 12 miliona linija koda, uključujući 3 miliona linija XML-a, 2,8 miliona linija C-a, 2,1 miliona linija u Java, i 1,75 miliona linija u C++.
Takođe sam pronašao i ovaj podatak: A
ndroid je razvijen u kompaniji Google, i baziran je na Linux kernelu i GNU softveru
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.