iPhone 2G

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Mislim da ne podrzava pdf 8) i isto wazi i za word excel i slicno.. :dry: mana velika ili ne pitanje je, kako za koga..

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

kad sam bio u Madjarskoj video sam ovaj fon u prodavnici gde se iskljucivo prodaje Apple roba. i ovaj fon od 8gb(otkljucan za sve kartice) kosta 630 evra.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

Kljun, nemo da se ljutish, ali to je malkice nemoguce - jasno je dato korisnicima do znanja da se telefon moze kupiti samo planski, kad to Apple promenio odluku, a da nije bilo zvanicnog info-a ?? i to u madjarskoj, bez plana ???
There is no knowledge that is not power

Lampash
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 16. Sep 2007. 10:14

Post od Lampash »

Ne znam ljudi,mislim da ovo ne vrijedi toliko novca.Za iste pare se moze naci uređaj mnogo boljih karakteristika.. :uhuh:
Nokia E61....Skyworth V668 Dual Sim

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Igoritza neljutim se, ali ja kazem kako sam video, usao sam u prodavnicu i video u kutiji iPhone i ja pitao: how much is iPhone i on meni kaze:157.500 forints, i ja kad sam to preveo u evre dodje mu na 630 evra.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Sta mislite koje ce operater u Srbiji prvi u ponudi imati iPhone:
Telenor,
Mt:s,
Vip.?

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

moj brat kupio, a ja ga pimp-ovao sa programima i zezanjcijama

prvo pogledati ovaj link, shta su sve ljudi uradili - link

znachi, sve skoro shto je smetalo, sada ima. i Pdf, i file exploreri, i zaobilazenje BT problematike, i sms manipulacija ...

ja nisam verovao da ce ljudi biti ovoliko dokoni ?

da nije u pitanju "nameran" potez steve dzobsa, da napravi ovako, kako bi naterao ljude da se bace na prouchavanje OS X platforme, pa makar ona bila u mobilnoj formi ?

stvarno veliko iznenadjenje, uz napomenu da su neke stvari daleko komplikovanije nego shto se to radilo na symbian-u, shto se tice instalacije stvari.

ih ... ko bi rekao ... a ja sam bio najveci skeptik!

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

aaaaaaaaa daj ponovo link, bash me interesuje. na ovaj shto si postavio ne mozhe da se klikne. el mozhe mp3 za zvono sada, to sam im najvishe zamereao, to i odsustvo jave.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan

Post od Igoritza »

cek da nadjem ...

eo ga!

http://www.pure-mac.com/iphone.html

moze. moze skoro sve da se uradi, cenim da ce za dva meseca iPhone zajednica da oduva symbian, koliko god nemoguce zvuchalo ...

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Igoritza napisao:cek da nadjem ...

moze. moze skoro sve da se uradi, cenim da ce za dva meseca iPhone zajednica da oduva symbian, koliko god nemoguce zvuchalo ...
i dalje mi izgleda neverovatno

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

treba mi hitno pomoc!nalozio sam se na iphone a sestra mi radila mesec dana u americi i vraca se u sredu!mogao bih joj poruciti tel. da mi donese al me zanima par stvari!kad ga dobijem sta moram uraditi da bi radio na telenor mrezi?!dali se moze podesiti gprs i mms za nasu mrezu jer na sajtu telenora nema nista za apple!pomagajte moram se odluciti za 2 dana!hvala unapred!pozdrav

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

zoranns uzmi telefon, ako ti se nesvidi barem ces ga moci prodati ovde u Srbiji za dobre pare. da bi ti radio na bilo kojoj mrezi u Srbiji moras ga otkljucati za nase mreze. imas na internetu tutorijal za otkljucavanje, trazi malo preko googla i naces.

shile
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 23. Sep 2007. 15:22

Post od shile »

Kad sam prvi put video iPhone, stvarcica me stvarno zainteresovala, odem na google da vidim gde se to kad nas moze da kupi i pronadjem ovaj site http://www.iphone-srbija.com/

Posaljem mail da dobijem info o ceni i lokaciji.

Odgovor:

"Postovani,

Nalazimo se u Beogradu a cena je 800e iPhone 8GB i 650e iPhone4GB."

Kad sam video ovo zamalo da se ne slogiram, mislim da za te pare ova stvar ne vredi, pa sta god da imala.

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

savasavic napisao:Telefon je odlican, ali ima 33 mane a one su

1.Ne radi sa Office .doc .xls .ppt (samo unutar browsera)
2.Ne otvara .PDF fajlove
3.Nije podrzan 3G
4.Nije podrzan MMS
5.Nije podrzan HSDPA
6.Nije podrzan Video zapis
7.Relativno losa kamera 2Mpix / nije AF
8.Mala autonomija baterije, oko 5-7h koriscenja (ukupno 16h stnby)
9.Nema integrisan GPS risiver
10.Ne mogucnost COPY/PASTE teksta (iz poruka, notesa, browsera)
11.Mono zvucnik i losa pozicija, prilikom drzanja se ne cuje
12.Losa i spora pretraga Phonebook-a
13.Nema „To Do“
14.Nema File Explorer
15.Nema konekcije sa drugim uredjajima (BT radi samo sa HF slusalicom)
16.Nije podrzan Download Manager
17.Nije podrzan Remote Sync za sinhronizaciju preko net-a
18.Tezak je
19.Nema Ic port
20.USB ne potrzava fajl transfer (Disc mode) samo iTunes
21.Ne mogucnost brisanja pojedinacnih SMS poruka, samo cele konverz
22.Tezak za pisanje SMS-a, nije podrzan wide Keyboard,
23.Nema Draft za SMS
24.Jako mali Call HISTORY (<od 100 poziva)
25.Nije podrzan Voice recorder
26.Nema integrisan FM Tuner
27. Ne moze da se menja font (za imenik, poruke, notes, setings itd...)
28.Zakljucan za druge mreze (potreban Unlock / gubi se garancija)
29.Nema promena Theme
30.Nije podrzan Week View u Calendaru.
31.Nema Accept Call List
32.Ne postoji DIVERTi za busy, no answer , samo za All call
33.Ne mogucnost promene baterije
Dovoljno razloga da se saceka naslednik ili pak neka nova ubica sa veliiiikim displejom i touch screenom...
Imao sam 'cast' da ga koristim par dana, 3p jeste dobar, mnogo dobar interfejs, ideja sa porukama mi se svidja (jedna ispod druge kao konverzacija) ali kao sto je gore navedeno ne moze da se brise pojedinacna sms poruka... Telefon se ponekad zagljupljuje jer je otkljucavan (prosta rec, DRKAN) a to sto nije FREE nikad nije na maximalno dobrom nivou... I na kraju razmislite da li bi za ovakav uredjaj (koji ima svoje prednosti i mane) dali 600-700eura? ;)
Toliko od mene, mislim da ce vecina da se slozi...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

EsCoBaR slazem se sa tobom da je ovo "picce of shit"(komad njesra), dobro je sto ja nisam imao tu "cast" da ga drzim u ruci, jer bi sad taj iPhone bio 2 metra ispod zemlje.
Sad gledam ove mane i nema sanse da ja ovo uzmem, pa ovaj telefon nema nista,bre!
za te pare mogu da kupim polovnog Juga i da se vozim(znam koja mu je svrha), a ako bih uzeo ovaj telefon ne bih znao njegovu svrhu :uhuh: .

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

Evo navodim atomskog mrava:

"Jako jako puno nedostataka!!!! AJde da iskomentarisem posto sam ga isprobao 1.Ne radi sa Office .doc .xls .ppt (samo unutar browsera) tacno 2.Ne otvara .PDF fajlove netacno, probao 3.Nije podrzan 3G tacno, a i koji ce mi kada u srbiji to malo, malo pa proradi a i ne zelim da se gledam sa nekim dok telefoniram iz wc (na primer) 4.Nije podrzan MMS tacno, isti i ne saljem niti dobijam 5.Nije podrzan HSDPA tacno 6.Nije podrzan Video zapis netacno, probao 7.Relativno losa kamera 2Mpix / nije AF kamera je sjajna, ali nije za night mode, ako ti ne drhti ruka, dobijas sjajne slike. ako ti drhti ruka nekontrolisano, idi kod lekara 8.Mala autonomija baterije, oko 5-7h koriscenja (ukupno 16h stnby) tacno/netacno. drzi 2 dana normalnog koriscenja (tele + wifi) sto je ok, s obzirom na ekran 9.Nema integrisan GPS risiver koji ce ti kad nema ni postene mape za srbiju. niti ce je biti 10.Ne mogucnost COPY/PASTE teksta (iz poruka, notesa, browsera) to sam zaboravio da probam 11.Mono zvucnik i losa pozicija, prilikom drzanja se ne cuje a mi svi imamo tako osetljive usne skoljke da razlikujemo +/- 5% razlike u tonovima? brate, svako ko slusa mp3 na speakeru mobilnog telefona je retardiran. imas sluske, pa koristi njih, zvuk je sjajan 12.Losa i spora pretraga Phonebook-a netacno. vrtis phonebook isto kao na qtec 13.Nema To Do netacno, probao 14.Nema File Explorer tacno, jer se radi o ready to go paketu koji ti ne dozvoljava da cackas i sam prepravljas, sto zavisi od korisnika. 15.Nema konekcije sa drugim uredjajima (BT radi samo sa HF slusalicom) tacno i ovo moram da kazem da je najveci minus 16.Nije podrzan Download Manager zasto bi skidao nesto preko gprs? em skupo em sporo. koristi adsl. ako zelis nesto da skidas, onda uzmi, idi u neki coffee shop koji ima wifi za dzabe, popij kafu i lepo skini sta ti treba, jedan po jedan progream 17.Nije podrzan Remote Sync za sinhronizaciju preko net-a opet se vracamo na ekonomsku isplatljivost koriscenja gprsa 18.Tezak je ovo je potpuno relativno. iste tezine je kao moja nokia e61 19.Nema Ic port zastarela tehnologija 20.USB ne potrzava fajl transfer (Disc mode) samo iTunes moze biti problem ali je povezano sa tackom 14 21.Ne mogucnost brisanja pojedinacnih SMS poruka, samo cele konverz ko je koristio google talk i gmail zncae i ovo da koristi 22.Tezak za pisanje SMS-a, nije podrzan wide Keyboard, apsolutno netacno, dovoljno je 15 min vcezbe, brzina je sasvim ok, cak ni ljudi sa debelim prsima ne mogu da pogrese. 23.Nema Draft za SMS iskreno, koji ce ti moj? 24.Jako mali Call HISTORY (<od 100 poziva) manje od 100 poziva? nisam znao da sam bas toliko trazen??? 25.Nije podrzan Voice recorder opet ne vidim svrhu 26.Nema integrisan FM Tuner imas ipod za te stvari, ili internet streaming, fm postaje zastarela tehnologija 27. Ne moze da se menja font (za imenik, poruke, notes, setings itd...) nema potrebe da menjas font jer je postojeci potpuno zadovoljavajuci 28.Zakljucan za druge mreze (potreban Unlock / gubi se garancija) tacno 29.Nema promena Theme iskeno, ona mi se dopada, ali sigurno ce biti u buducnosti jos tema 30.Nije podrzan Week View u Calendaru. nisam pogledao iskreno, ali moze predstavljati veci minus 31.Nema Accept Call List nisam siguran ali mislim da postoji 32.Ne postoji DIVERTi za busy, no answer , samo za All call ok, mogu da zivim sa tim 33.Ne mogucnost promene baterije tacno. a zasto bi morao da menjas bateriju. ako pretpostavimo da je zivot baterije godinu dana punjenja i praznjenja, a da za godinu dana menjas telefon jer je zastareo... "□ atomski mrav

covek je kralj :lol:

o5 ponavljam da su ove mane koje je savasavic naveo subjektivne!!!!! Sve zavisi sta je korisniku potrebno, tezak je? Nevidjena glupost! mms? Zapitajte se da li vam stvarno treba? Slazem se da BT je veliki minus, ali recimo sta ce meni word na telefonu, sto da se mucim da citkaram kada lepo mogu da sednem ispred racunara i lepo obavim posao sa manje muke... sto se tice zaglupljivanja, nisam primetio, a i kako je to "drkan" kada se softwerski otkljucava? Ne slazem se za autonomiju baterije, testirao sam ga , 3 sata wifi-ja i surfovanja po netu, i 16 sati aktivnog slusanja ipoda..+ stand by rezim...tako da i to je o5 subjektivno misljenje..
Slazem se da za poslovne ljude ovaj telefon nije praktican, ali za kao personalan telefon je odlican. Meni se dopao,na qwerty TS sam se navikao, ima po koji minus, ali je to zanemarljivo u poredjenju sta nudi. I kao sto je igoritza vec napomenuo, sigurno ce izaci programi za pdf, word i slicne stvari, teme,
Znam da se vecina nece sloziti sa mnom, ali eto meni je telefon bezobrazno dobar... :)
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

VladaII, evo, jednom se i ja i ti slazemo... Ali, sada, ozbiljno, APSOLUTNO SI U PRAVU!!! Cak sta vise, i meni se jako svidja...
iPhone + CX300

VladaII
Mobil fan
Mobil fan

Post od VladaII »

Eto konacno dosao je i taj dan Spyker 8) Evo tek sam sada primetio da ga ima u prodaji za 600 eura kod nas...au covece koji bi biznis napravio kada bih doveo par komada :D
Apple Iphone 4S, Nexus S 16gb, Nokia E71, Nokia 7110

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

VladaII, pa ne znam da li si skuzio da na sajtu pise da otkupljuju po 100e vecoj ceni od ove u americi, i ti kada budes dolazio sakupi koliko god mozes iPhonova, i na svakom po 100e... Pazi, to ti je 300e za tri telefona, ako ih toliko doneses, ti si na konju...

Evo, ja sam razmisljao, kupim 4 iPhone-a, tri ovde oni otkupe za 100e vise, i meni ostaje cetvrti skoro besplatan... (placam 4*320e sto je 1280, a prodajem za 1200, znaci kostao bi me 80e)

I, jos jedna stvar, da li je iPhone samo zakljucan na AT&T ili mora i da se potpise ugovor? Ako nemora ugovor, onda stvarno mogu da izvedem ovo gore napisano, posto imam kumove u Majamiju, Sijetlu i Torontu, i svaki posalje po jedan, eventualno dva... :D
iPhone + CX300

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Danas čuh iz pomalo nepouzdanih izvora, ali vezano za Apple par stvari:
- da bi trebalo da se prodaje i u Srbiji otključan, i to vrlo brzo, za 450€ 8GB verzija
- da će 3G varijanta vrlo brzo

Ne znam šta da mislim... i dalje ima najveći mogući nedostatak, autističnu podršku samo za iTunes i Apple video formate, ali to već miriše na veliki hit, uprkos svemu. Naročito ako softverski nadomjeste najveći dio stvari koji se zamjera uređaju.

Btw, predstavnik Apple je ovih dana potvrdio da je prodato 250,000 iPhone-ova koji nisu aktivirani na AT&T mreži - ili su na drugim US mrežama, ili su preko grane. :lol:
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

Odgovori