Evo navodim atomskog mrava:
"Jako jako puno nedostataka!!!! AJde da iskomentarisem posto sam ga isprobao 1.Ne radi sa Office .doc .xls .ppt (samo unutar browsera) tacno 2.Ne otvara .PDF fajlove netacno, probao 3.Nije podrzan 3G tacno, a i koji ce mi kada u srbiji to malo, malo pa proradi a i ne zelim da se gledam sa nekim dok telefoniram iz wc (na primer) 4.Nije podrzan MMS tacno, isti i ne saljem niti dobijam 5.Nije podrzan HSDPA tacno 6.Nije podrzan Video zapis netacno, probao 7.Relativno losa kamera 2Mpix / nije AF kamera je sjajna, ali nije za night mode, ako ti ne drhti ruka, dobijas sjajne slike. ako ti drhti ruka nekontrolisano,
idi kod lekara 8.Mala autonomija baterije, oko 5-7h koriscenja (ukupno 16h stnby) tacno/netacno. drzi 2 dana normalnog koriscenja (tele + wifi) sto je ok, s obzirom na ekran 9.Nema integrisan GPS risiver koji ce ti kad nema ni postene mape za srbiju. niti ce je biti 10.Ne mogucnost COPY/PASTE teksta (iz poruka, notesa, browsera) to sam zaboravio da probam 11.Mono zvucnik i losa pozicija, prilikom drzanja se ne cuje a mi svi imamo tako osetljive usne skoljke da razlikujemo +/- 5% razlike u tonovima?
brate, svako ko slusa mp3 na speakeru mobilnog telefona je retardiran. imas sluske, pa koristi njih,
zvuk je sjajan 12.
Losa i spora pretraga Phonebook-a netacno. vrtis phonebook isto kao na qtec 13.Nema To Do netacno, probao 14.Nema File Explorer tacno, jer se radi o ready to go paketu koji ti ne dozvoljava da cackas i sam prepravljas, sto zavisi od korisnika. 15.Nema konekcije sa drugim uredjajima (BT radi samo sa HF slusalicom) tacno i ovo moram da kazem da je najveci minus 16.Nije podrzan Download Manager zasto bi skidao nesto preko gprs? em skupo em sporo. koristi adsl. ako zelis nesto da skidas, onda uzmi, idi u neki coffee shop koji ima wifi za dzabe, popij kafu i lepo skini sta ti treba, jedan po jedan progream 17.Nije podrzan Remote Sync za sinhronizaciju preko net-a opet se vracamo na ekonomsku isplatljivost koriscenja gprsa 18.Tezak je ovo je potpuno relativno. iste tezine je kao moja nokia e61 19.Nema Ic port zastarela tehnologija 20.USB ne potrzava fajl transfer (Disc mode) samo iTunes moze biti problem ali je povezano sa tackom 14 21.Ne mogucnost brisanja pojedinacnih SMS poruka, samo cele konverz ko je koristio google talk i gmail zncae i ovo da koristi 22.Tezak za pisanje SMS-a, nije podrzan wide Keyboard, apsolutno netacno, dovoljno je 15 min vcezbe, brzina je sasvim ok, cak ni ljudi sa debelim prsima ne mogu da pogrese. 23.Nema Draft za SMS iskreno,
koji ce ti moj? 24.Jako mali Call HISTORY (<od 100 poziva) manje od 100 poziva?
nisam znao da sam bas toliko trazen??? 25.Nije podrzan Voice recorder opet ne vidim svrhu 26.Nema integrisan FM Tuner imas ipod za te stvari, ili internet streaming, fm postaje zastarela tehnologija 27. Ne moze da se menja font (za imenik, poruke, notes, setings itd...) nema potrebe da menjas font jer je
postojeci potpuno zadovoljavajuci 28.Zakljucan za druge mreze (potreban Unlock / gubi se garancija) tacno 29.Nema promena Theme iskeno, ona mi se dopada, ali sigurno ce biti u buducnosti jos tema 30.Nije podrzan Week View u Calendaru. nisam pogledao iskreno, ali moze predstavljati veci minus 31.Nema Accept Call List nisam siguran ali mislim da postoji 32.Ne postoji DIVERTi za busy, no answer , samo za All call ok,
mogu da zivim sa tim 33.Ne mogucnost promene baterije tacno. a zasto bi morao da menjas bateriju. ako pretpostavimo da je zivot baterije godinu dana punjenja i praznjenja, a da za godinu dana menjas telefon jer je zastareo... "□ atomski mrav
covek je kralj
o5 ponavljam da su ove mane koje je
savasavic naveo subjektivne!!!!! Sve zavisi sta je korisniku potrebno, tezak je? Nevidjena glupost! mms? Zapitajte se da li vam stvarno treba? Slazem se da BT je veliki minus, ali recimo sta ce meni word na telefonu, sto da se mucim da citkaram kada lepo mogu da sednem ispred racunara i lepo obavim posao sa manje muke... sto se tice zaglupljivanja, nisam primetio, a i kako je to "drkan" kada se softwerski otkljucava? Ne slazem se za autonomiju baterije, testirao sam ga , 3 sata wifi-ja i surfovanja po netu, i 16 sati aktivnog slusanja ipoda..+ stand by rezim...tako da i to je o5 subjektivno misljenje..
Slazem se da za poslovne ljude ovaj telefon nije praktican, ali za kao personalan telefon je odlican. Meni se dopao,na qwerty TS sam se navikao, ima po koji minus, ali je to zanemarljivo u poredjenju sta nudi. I kao sto je
igoritza vec napomenuo, sigurno ce izaci programi za pdf, word i slicne stvari, teme,
Znam da se vecina nece sloziti sa mnom, ali eto meni je telefon bezobrazno dobar...