Znam ja sta si hteo reci Alsap , ali on nemoze vise ni sekunde cekati , cekao je da zavrsi ispite i ne mozes ga zaustaviti .. Ali ako bude ucio kako je i dosad , onda ce ga za godinu dana menjati za 6s .. A i kad dodje 6s ne verujem da ce moci da se kupi za 585e ..
iPhone 6
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● iOS ●
Re: iPhone 6
Pa u klasicnim prodavnicma je recimo iPhone 6 od 16gb oko 630e a kod i Style je preko 90.000 din , znaci oko 20% skuplji 
Znam ja sta si hteo reci Alsap , ali on nemoze vise ni sekunde cekati , cekao je da zavrsi ispite i ne mozes ga zaustaviti .. Ali ako bude ucio kako je i dosad , onda ce ga za godinu dana menjati za 6s .. A i kad dodje 6s ne verujem da ce moci da se kupi za 585e ..
- Azimuth
- Moderator

- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ajde da napisemo i razjasnimo jednom za svagda. Apple daje godinu dana internacionalne garancije. To je ono sto svaki uredjaj ima. Medjutim, kako u Evropi (pa i kod nas) vaze drugaciji propisi, tako se uz kupljen uredjaj dobija fiskalni racun i 2 godine garancije. Dakle, za svaki uredjaj koji je kupljen na ovom kontinentu se dobija 2 godine garancije ukoliko posedujete fiskalni racun ili neki drugi dokaz o kupovini telefona.
Problem je sto ovi preprodavci ostavljaju te fiskalne racune kako bi uzeli povracaj poreza iz zemlje u kojoj su kupili telefone i zbog toga na te telefone imate "samo" godinu dana garanciju.
Ja ne znam kako drugacije i prostije da objasnim.
Sto se samog ostvarivanja garancije tice. Za tu prvu godinu vam osim samog telefona ne treba ama bas nikakav dodatni papir ili racun. Prosto ga odnesete u servis i to je to. Za drugu godinu jeste potreban racun ili bilo koji drugi dokaz o kupovini.
Problem je sto ovi preprodavci ostavljaju te fiskalne racune kako bi uzeli povracaj poreza iz zemlje u kojoj su kupili telefone i zbog toga na te telefone imate "samo" godinu dana garanciju.
Ja ne znam kako drugacije i prostije da objasnim.
Sto se samog ostvarivanja garancije tice. Za tu prvu godinu vam osim samog telefona ne treba ama bas nikakav dodatni papir ili racun. Prosto ga odnesete u servis i to je to. Za drugu godinu jeste potreban racun ili bilo koji drugi dokaz o kupovini.
E dokle je doslo kad Supermen brine za garanciju , sta mi obicni smrtnici treba da radimo 
Azimuth, a kako ide ako kupiš telefon u inostranstvu i dodješ u servis u Srbiji sa računom od tamo? Da li ti daju 2 godine garancije tada?
Pod inostranstvo mislim u Evropi. [emoji6]
Garanciju od 2 godine ti daje taj prodavac gde si kupio. (Mediamarkt, winwin, gigatron, blabla)
Apple garancija je nesto drugo, nju daje sam apple, i ne zavisi od prodavca/kupca/fiskalnih i slicnih stvari i traje 1 godinu od dana aktivacije. Dovoljno je samo odneti u ovlasceni/autorizovani apple servis - i ponavljam, osim telefona nista vise ne treba.
Apple garancija je nesto drugo, nju daje sam apple, i ne zavisi od prodavca/kupca/fiskalnih i slicnih stvari i traje 1 godinu od dana aktivacije. Dovoljno je samo odneti u ovlasceni/autorizovani apple servis - i ponavljam, osim telefona nista vise ne treba.
- Apolo
- Expert

- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Coks, Ekonomista po struci, sve proveravam cisto da budem siguran. Po prirodi sam nepoverljiv, sta cu 
Festina lente.
- Azimuth
- Moderator

Ako imas racun, imas i drugu godinu garancije. Ako nemas racun, imas samo godinu dana. To mi rekao covek iz iStyle servisa, takva je procedura u svakom Apple ili autorizovanom servisu.vla-do napisao:Azimuth, a kako ide ako kupiš telefon u inostranstvu i dodješ u servis u Srbiji sa računom od tamo? Da li ti daju 2 godine garancije tada?
Navodno se radi na tome da ne treba fiskalni za drugu godinu, ali od toga jos uvek nema nista. Zasto? Zato sto je kod Apple-a sve vezano za imei broj, pa dok ne srede da moze da se upise na tom nekakvom serveru i ta druga godina do tada ce biti ovako kako je sada. Tako sam barem razumeo.
-
mdark90
- Povremeni posetilac

- Pridružio se: Uto, 17. Dec 2013. 22:19
- :: Note 4
- :: SAMSUNG GALAXY S3min
Ljudi u velikoj sam nedoumici
Hteo sam sada da kupim nov iPhone 6,ali ne znam da li da cekam 6s.Ako kada izadje 6s,prestanu da proizvode 6,to znaci veliki pad cene i manju potraznju,a za mene gubitak.Nisam pametan,sta da radim.
Hteo sam sada da kupim nov iPhone 6,ali ne znam da li da cekam 6s.Ako kada izadje 6s,prestanu da proizvode 6,to znaci veliki pad cene i manju potraznju,a za mene gubitak.Nisam pametan,sta da radim.
- Azimuth
- Moderator

Kako to mislis da prestanu da proizvode ip6? To se nece desiti jos barem 2 godine. Tako da...
Sto se cekanja 6s tice, ako te ne svrbi previse onda sacekaj, svakako da ce biti jaci i sigurno da ce duze ostati aktuelan. Ono sto je meni najinteresantnije jeste taj novi ekran, 2gb rama i 12-13mp kamera. To ce biti cudo od telefona, samo da mu i cena ne bude mnogo iznad cene ip6 kada se pojavio.
Sto se cekanja 6s tice, ako te ne svrbi previse onda sacekaj, svakako da ce biti jaci i sigurno da ce duze ostati aktuelan. Ono sto je meni najinteresantnije jeste taj novi ekran, 2gb rama i 12-13mp kamera. To ce biti cudo od telefona, samo da mu i cena ne bude mnogo iznad cene ip6 kada se pojavio.
Sto se cene 6S-a tice svakako ce biti jaca cena prva dva meseca,stabilizovace se oko nove godine kao i svaki put do sada na nekih 650e
-
mdark90
- Povremeni posetilac

- Pridružio se: Uto, 17. Dec 2013. 22:19
- :: Note 4
- :: SAMSUNG GALAXY S3min
Pa koliko se secam kada je izasao 5s,izbacili su 5 iz ponude,a ubacili 5c.Azimuth napisao:Kako to mislis da prestanu da proizvode ip6? To se nece desiti jos barem 2 godine. Tako da...
2GB rama mi nije od presudne vaznosti,na note 4 imam 3GB pa ponekad baguje,a ip6 ima jedan i glatko radi.Jedino kamera sto je bolja,a to mi je vazno,mada je i na sestici dobra.
- Azimuth
- Moderator

Druze, ne mozes da poredis i razmisljas na taj nacin. Brkas babe i zabe. Android i iOS su dva sveta, samim tim zahtevaju i razlicit hardver.
Sto se proizvodnje tice, nisu prestali da se proizvode, isto kao sto se 5s i 5c i dalje proizvode.
Ovo nije tema za poredjenje, ako imas bilo kakvih nedoumica, slobodno otvori temu u odgovarajucem delu foruma i rado cemo ti svi objasniti sta god da ti nije jasno.
Sto se proizvodnje tice, nisu prestali da se proizvode, isto kao sto se 5s i 5c i dalje proizvode.
Ovo nije tema za poredjenje, ako imas bilo kakvih nedoumica, slobodno otvori temu u odgovarajucem delu foruma i rado cemo ti svi objasniti sta god da ti nije jasno.
Stigao je tel , sve je proslo savrseno
Telefon u kutiji , vakum pakovanje , sve unutra , proverili IMEI , telefon nije aktiviran ..
Znaci preporuka za Ignea
Jos jednom HVALA na preporuci ...
p.s - E da , da li je potrebno formiranje baterije kod iPhone 6 ?
Telefon u kutiji , vakum pakovanje , sve unutra , proverili IMEI , telefon nije aktiviran ..
Znaci preporuka za Ignea
Jos jednom HVALA na preporuci ...
p.s - E da , da li je potrebno formiranje baterije kod iPhone 6 ?
- artifex
- Mobil manijak

- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Coks,nikakvo formiranje baterije nije potrebno.. Daj sinu telefon i pusti ga da uziva 
- Azimuth
- Moderator

Cestitam!
Neka uziva u novoj igracki
Ako nesto zapne, tu smo da pomognemo
Neka uziva u novoj igracki
Ako nesto zapne, tu smo da pomognemo
Ma sretan je ko mali majmun 
Evo sad ga je i update .. Imate li neki preporuku za zastitu , maska , folija , sta vec .. Ili svejedno sta uzme , samo da ima nesto ?
Evo sad ga je i update .. Imate li neki preporuku za zastitu , maska , folija , sta vec .. Ili svejedno sta uzme , samo da ima nesto ?
Za starije modele je bila folija koja cuva staklo od grebanja i razbijanja. Pretpostavljam da ima i za iP6.
Sto se maske tice, najljepsi je bez icega. Eventualno tanki silikon. Bilo je na temi price o tome.
Uglavnom, odlican si mu telefon kupio. Nek ga dugo sluzi, a hoce
Sto se maske tice, najljepsi je bez icega. Eventualno tanki silikon. Bilo je na temi price o tome.
Uglavnom, odlican si mu telefon kupio. Nek ga dugo sluzi, a hoce
- znemanja
- Moderator

- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
@Coks, ultra tanki silikon i staklo preko ekrana je odlična zaštita.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Neki prijatelj mu je rekao da ima taj ultra tanki bumper ako se tako zove i folija , i ako sam dobro razumeo rece mu da je folija oko 300 a bumper oko 600 din a meni to delovalo nekako jeftino , zato sam i pitao .. No ako vi predlazete isto nek uzme i da sam ja makar malo mirniji .. Hvala vam jos jednom i zao mi je sto vas svako malo za nesto cimam ali ovo nam je prvi iOS i sve je nekako drugacije , od nabavke , garancije , sistema , registracija , pa se moramo malo posavetovati u pocetku 
@znemanja
napisao si staklo preko ekrana , mislio si na tu foliju ili ?
@znemanja
napisao si staklo preko ekrana , mislio si na tu foliju ili ?