iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 16. Jul 2015. 16:16
:: LG L72 + Iphone 6

Re: iPhone 6

Post od Coks »

Pa u klasicnim prodavnicma je recimo iPhone 6 od 16gb oko 630e a kod i Style je preko 90.000 din , znaci oko 20% skuplji :)
Znam ja sta si hteo reci Alsap , ali on nemoze vise ni sekunde cekati , cekao je da zavrsi ispite i ne mozes ga zaustaviti .. Ali ako bude ucio kako je i dosad , onda ce ga za godinu dana menjati za 6s .. A i kad dodje 6s ne verujem da ce moci da se kupi za 585e ..

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Coks, To i sam vidim :) Sto se tice garancije, koja je razlika??
Festina lente.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ajde da napisemo i razjasnimo jednom za svagda. Apple daje godinu dana internacionalne garancije. To je ono sto svaki uredjaj ima. Medjutim, kako u Evropi (pa i kod nas) vaze drugaciji propisi, tako se uz kupljen uredjaj dobija fiskalni racun i 2 godine garancije. Dakle, za svaki uredjaj koji je kupljen na ovom kontinentu se dobija 2 godine garancije ukoliko posedujete fiskalni racun ili neki drugi dokaz o kupovini telefona.
Problem je sto ovi preprodavci ostavljaju te fiskalne racune kako bi uzeli povracaj poreza iz zemlje u kojoj su kupili telefone i zbog toga na te telefone imate "samo" godinu dana garanciju.
Ja ne znam kako drugacije i prostije da objasnim.

Sto se samog ostvarivanja garancije tice. Za tu prvu godinu vam osim samog telefona ne treba ama bas nikakav dodatni papir ili racun. Prosto ga odnesete u servis i to je to. Za drugu godinu jeste potreban racun ili bilo koji drugi dokaz o kupovini.

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

E dokle je doslo kad Supermen brine za garanciju , sta mi obicni smrtnici treba da radimo :P

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Azimuth, a kako ide ako kupiš telefon u inostranstvu i dodješ u servis u Srbiji sa računom od tamo? Da li ti daju 2 godine garancije tada?
Pod inostranstvo mislim u Evropi. [emoji6]

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Garanciju od 2 godine ti daje taj prodavac gde si kupio. (Mediamarkt, winwin, gigatron, blabla)

Apple garancija je nesto drugo, nju daje sam apple, i ne zavisi od prodavca/kupca/fiskalnih i slicnih stvari i traje 1 godinu od dana aktivacije. Dovoljno je samo odneti u ovlasceni/autorizovani apple servis - i ponavljam, osim telefona nista vise ne treba. :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Coks, Ekonomista po struci, sve proveravam cisto da budem siguran. Po prirodi sam nepoverljiv, sta cu :)
Festina lente.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

vla-do napisao:Azimuth, a kako ide ako kupiš telefon u inostranstvu i dodješ u servis u Srbiji sa računom od tamo? Da li ti daju 2 godine garancije tada?
Pod inostranstvo mislim u Evropi. [emoji6]
Ako imas racun, imas i drugu godinu garancije. Ako nemas racun, imas samo godinu dana. To mi rekao covek iz iStyle servisa, takva je procedura u svakom Apple ili autorizovanom servisu.
Navodno se radi na tome da ne treba fiskalni za drugu godinu, ali od toga jos uvek nema nista. Zasto? Zato sto je kod Apple-a sve vezano za imei broj, pa dok ne srede da moze da se upise na tom nekakvom serveru i ta druga godina do tada ce biti ovako kako je sada. Tako sam barem razumeo.

mdark90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 17. Dec 2013. 22:19
:: Note 4
:: SAMSUNG GALAXY S3min

Post od mdark90 »

Ljudi u velikoj sam nedoumici :unsure:
Hteo sam sada da kupim nov iPhone 6,ali ne znam da li da cekam 6s.Ako kada izadje 6s,prestanu da proizvode 6,to znaci veliki pad cene i manju potraznju,a za mene gubitak.Nisam pametan,sta da radim. :wacko:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Kako to mislis da prestanu da proizvode ip6? To se nece desiti jos barem 2 godine. Tako da...
Sto se cekanja 6s tice, ako te ne svrbi previse onda sacekaj, svakako da ce biti jaci i sigurno da ce duze ostati aktuelan. Ono sto je meni najinteresantnije jeste taj novi ekran, 2gb rama i 12-13mp kamera. To ce biti cudo od telefona, samo da mu i cena ne bude mnogo iznad cene ip6 kada se pojavio.

Alsap
Banned
Pridružio se: Sub, 24. Maj 2014. 12:05
:: iphone 6S

Post od Alsap »

Sto se cene 6S-a tice svakako ce biti jaca cena prva dva meseca,stabilizovace se oko nove godine kao i svaki put do sada na nekih 650e

mdark90
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 17. Dec 2013. 22:19
:: Note 4
:: SAMSUNG GALAXY S3min

Post od mdark90 »

Azimuth napisao:Kako to mislis da prestanu da proizvode ip6? To se nece desiti jos barem 2 godine. Tako da...
Sto se cekanja 6s tice, ako te ne svrbi previse onda sacekaj, svakako da ce biti jaci i sigurno da ce duze ostati aktuelan. Ono sto je meni najinteresantnije jeste taj novi ekran, 2gb rama i 12-13mp kamera. To ce biti cudo od telefona, samo da mu i cena ne bude mnogo iznad cene ip6 kada se pojavio.
Pa koliko se secam kada je izasao 5s,izbacili su 5 iz ponude,a ubacili 5c.
2GB rama mi nije od presudne vaznosti,na note 4 imam 3GB pa ponekad baguje,a ip6 ima jedan i glatko radi.Jedino kamera sto je bolja,a to mi je vazno,mada je i na sestici dobra.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Druze, ne mozes da poredis i razmisljas na taj nacin. Brkas babe i zabe. Android i iOS su dva sveta, samim tim zahtevaju i razlicit hardver.
Sto se proizvodnje tice, nisu prestali da se proizvode, isto kao sto se 5s i 5c i dalje proizvode.

Ovo nije tema za poredjenje, ako imas bilo kakvih nedoumica, slobodno otvori temu u odgovarajucem delu foruma i rado cemo ti svi objasniti sta god da ti nije jasno.

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Stigao je tel , sve je proslo savrseno :D
Telefon u kutiji , vakum pakovanje , sve unutra , proverili IMEI , telefon nije aktiviran ..

Znaci preporuka za Ignea :wink:

Jos jednom HVALA na preporuci ...

p.s - E da , da li je potrebno formiranje baterije kod iPhone 6 ?

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Coks,nikakvo formiranje baterije nije potrebno.. Daj sinu telefon i pusti ga da uziva :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Cestitam!
Neka uziva u novoj igracki :)
Ako nesto zapne, tu smo da pomognemo ;)

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Ma sretan je ko mali majmun :)

Evo sad ga je i update .. Imate li neki preporuku za zastitu , maska , folija , sta vec .. Ili svejedno sta uzme , samo da ima nesto ?

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Za starije modele je bila folija koja cuva staklo od grebanja i razbijanja. Pretpostavljam da ima i za iP6.
Sto se maske tice, najljepsi je bez icega. Eventualno tanki silikon. Bilo je na temi price o tome.
Uglavnom, odlican si mu telefon kupio. Nek ga dugo sluzi, a hoce

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Coks, ultra tanki silikon i staklo preko ekrana je odlična zaštita.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Coks
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Coks »

Neki prijatelj mu je rekao da ima taj ultra tanki bumper ako se tako zove i folija , i ako sam dobro razumeo rece mu da je folija oko 300 a bumper oko 600 din a meni to delovalo nekako jeftino , zato sam i pitao .. No ako vi predlazete isto nek uzme i da sam ja makar malo mirniji .. Hvala vam jos jednom i zao mi je sto vas svako malo za nesto cimam ali ovo nam je prvi iOS i sve je nekako drugacije , od nabavke , garancije , sistema , registracija , pa se moramo malo posavetovati u pocetku :)

@znemanja

napisao si staklo preko ekrana , mislio si na tu foliju ili ?

Odgovori