gorang, svašta si ti ovde napisao
telepu i meni. On ti je objasnio za ekrane, to jest odnos stranica. Ja bih samo da dodam, da je skoro svaka touchscreen Nokia i svaki SE android imao taj odnos stranica(16:9), kao i mnogi drugi HTC, Motorola...ja od januara imam Galaxy Nexus koji ima odnos stranica 16:9 i standardnu rezoluciju 1280:720 i youtube klipovi na njemu sigurno lepše izgledaju nego što će na iP5, što zbog veličine, što zbog superAMOLED ekrana, bez ikakvih crnih štrafti ispod i iznad, samo slika na 4,65 inča.
I to je ono gde se Apple prilagodio većini, a nije nastavio da tera po svome.
gorang napisao:iKe, iPhone 5 (2400 Mhz) a s3 (5600 Mhz)?!? Sto se tice broja Mhz A6 je duplo slabiji, ali sto se tice stvarne brzine garantujem da ce testovi pokazati da je mnogo brzi od s3!!! Naravno glavni krivac za brzinu procesora je sam IOS a onda i sama arhitektura procesora.
Zamislite da Apple ugradi quadCore na 1.4Mhz ?!?!? Svi ostali bi istog trenutka propali a to onda vise nebi bilo zanimljivo
Ovo za procesor neću ni da komentarišem, ti misliš da se ovako računa snaga procesora? Osim toga Apple ne ugrađuje procesore vodeći računa o konkurenciji, to jest da ne bi drugi propali, nego da im uređaj optimalno radi, a da ujedno koliko može štedi bateriju.
Rekao sam da jeste procesor dobar, ali da nije neka posebna inovacija, jer evo već ovih dana se predstavljaju telefoni sa jačim procesorima, a i ovi aktuelni ne zaostaju. Šta misliš šta će tek biti na CES-u i MWC-u?
Uostalom, da se ne ponavljam, jeste ovo sjajan proizvod, ali Apple nije više inovator kakav je nekad bio i konkurencija ih iz godine u godinu sve više gazi.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime