Nokia N95

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

pa kaze da mu je nezgodno dok su mu sluske u telefonu i dok slusa muziku pa kao ne moze (telefon) da stavi komotno u dzep.. a kojika mu je RAM memorija? i kolika je na n73?
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

sstanimi
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 06. Feb 2006. 00:14

Post od sstanimi »

N73:
SDRAM Memory: 64 MB
~14 MB Free Executable RAM Memory

N95:
SDRAM Memory: 64 MB
~18 MB Free Executable RAM Memory

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

n95 8g gb ima duplo vise ram memorije tako da ce biti daleko stabilniji softverski od "obicne" n95

:roll: :roll:
A N D R O I D

djukavnoj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 04:18

Post od djukavnoj »

jedno pitanje ...
jel mozhe ikako da se sredi kucishte ??
mnogo me nervira ... krckanje ....grrrrrrrrrrrr...

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

el ima neko komentar za n95 8 gb?jel ima nekih informacija o ceni i koja su poboljsanja u odnosu na obican n95??

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Glavna poboljšanja - jača baterija i duplirana RAM memorija.
Ekran veći za 0.2 inča.

Nema više "poklopca" za sočivo kamere. (ovo svakako nije poboljšanje)

Stefan33
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 30. Jun 2007. 00:06

Post od Stefan33 »

a jel slajder zategnut?koja je cena?
jel ga ima kod nas u prodaji??

Izmenio:gameforce:Najstrože zabranjeno pominjanje poruke o sto karaktera! Sledeći put brisanje bez upozorenja!

Tha_Maddog
neaktivan nalog
Pridružio se: Uto, 25. Okt 2005. 01:19

Post od Tha_Maddog »

Slajder su valjda poboljšali, a cijena... biće vrlo vrlo visoka. Ne znam ima li ga u prodaji ovuda.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

počela je prodaja N95-8GB ,u evropi cene se kreću od 520 do 595 evra , to su cene za "otključane" telefone u prodavnicama , Googlajte malo ima brdo prodavnica na netu koje ga nude ;)

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

djukavnoj napisao:kako da se sredi kucishte ??
Ima ona šema da se stavi parče izolir trake ispod šine, tako da se ona malo odigne pa se smanji luft koji postoji. Probaću na svojoj ovih dana, a po ostalim komentarima ljudi koji su to već napravili, izgleda da prepravka nije loša.
Neki su malo i savijali šinu, mada to mi zvuči kao posao za nekog malo stručnijeg.

MMihajlo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 19:54

Post od MMihajlo »

Ko hoce da experimentise nek ode na you tube ima detaljan snimak za dva nacina sredjivanja slajdera. U pretrazi kucajte n95 slide problem dalje cete se snaci! Ako neko pokusa nek javi kako mu deluje!

netvlada
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Okt 2007. 01:54

Post od netvlada »

Za sve korisnike novih n95,vazna informacija.Juce sam u vipu kupio dva komada n95 i oba su od mobisa,na jednom je slajd apsolutno perfektan bez klackanja i udaranja slajda u plastiku kucista ispod njega,drugi je katastrofa stalno prilikom pritiskanja dugmica na slajdu cuje se udaranje slajda u kuciste i isto se desava prilikom pritiskanja u gornjem delu slajda kada je zatvoren,kao i kada je slajd otveron seta levo desno i ima lufta.Onaj drugi je aposlutno perfektan.Problem je u fabrici nokie koja nema kontrolu kvaliteta zavrsne obrade.Sutra oba nosim u mobis i neidem bez novog telefona.Ostajem fizicki u radnji dok nedobijem nov ispravan telefon.Usput sam obavestio trzisnu inspekciju koja mi je rakla da stoje iza mene posto je fon star 2 dana.

MMihajlo
Novajlija
Novajlija

Post od MMihajlo »

Ja sam uzeo preko telenora i malo ima lufta kad je zatvoren ali ne lupka jos uvek ali mi je kamera riknula posle 10 dana! A moj je od mobisa! A sto se tice zamene nema sanse 99%! Aj javi

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

MMihajlo, sta??? kamera ti je riknula? aj objasni malo ovo??
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

gallee, hoces da ti objasnimo?

To ti je tzv. Nokia kvalitet :lol: :lol: :lol: (cast izuzecima, a ima ih, ali je vecina :shock: )
iPhone + CX300

MMihajlo
Novajlija
Novajlija

Post od MMihajlo »

Ovo je problem, recimo kad se upali kamera linija alatki se utrostruci i nema slike sa kamere,ili se to desi pa posle par sekundi proradi.Taj problem se malo javlja malo ne u zavisnosti od raspolozenja kamere. Moje zapazanje je da se ustvari ne otvara mali poklopac preko sociva. Cim se on ne otvori nema slike i tu nastaje kolaps. A sve to je riknulo posle nekih 5 dana.Nosio u servis kazu dva dana i bice popravljeno. Tel je od telenora tj mobisa.Desava se i najboljima!!!

netvlada
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 31. Okt 2007. 01:54

ne pokusavajte sa youtuba da resavate slide problem

Post od netvlada »

MMihajlo napisao:Ko hoce da experimentise nek ode na you tube ima detaljan snimak za dva nacina sredjivanja slajdera. U pretrazi kucajte n95 slide problem dalje cete se snaci! Ako neko pokusa nek javi kako mu deluje!
Tesa traka koju oni stavljaju preko sina ,nije dobro resenje jer kad ona izgubi lepljivost zarozace se i slajder ce iskociti iz sina i najverovatnije ce se polomiti.

Elem bio sam u vipu i u mobisu,i rekao sve onako kako jeste odnosno da je fon nov i da hocu nov.U vipu si mi rekli da sam dosao u roku od 48sati dali bi m nov telefon jer je to fabricka greska nokie.TAKODJE SU REKLI DA TELEFON MORA BITI OSTAVLJEN I POPRAVLJEN U MOBISU.Ja za sada nepristajem na to osim u varijanti da ga za plafon tri dana porave,bez rasturanja telefona odnosno slanja ili cekanja na delove iz uvoza jer nezelim da nov telefon cuci u servisu i na kraju posle par nedelja ga vrate popravljenog sa izgrebanom plastikom ili ekranom.Da je fon star vise meseci bas me briga ako ce se slucajno izgrebati.

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Ne bih ti preporucio da ga ostavljas u servisu,videces ga tek za jedno mesec dana.Budi bezobrazan i insistiraj da ti daju nov telefon 8)

MMihajlo
Novajlija
Novajlija

Post od MMihajlo »

E sad ja sam moj nosio na servis posto je rikavela kamera a star deset dana. Ista prica 48 sati novi bi dali blabla. Sa njima sam uspeo da se dogovorim da se popravi u roku od 2 ili 3 dana. VIDECEMO! a maltretiracu ih i za slajder da vidim sta ce mi reci!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Re: ne pokusavajte sa youtuba da resavate slide problem

Post od Miškoni »

netvlada napisao:Tesa traka koju oni stavljaju preko sina ,nije dobro resenje jer kad ona izgubi lepljivost zarozace se i slajder ce iskociti iz sina i najverovatnije ce se polomiti
Teško da to može da se desi. Jednostavno će se izvući selotejp i gotovo. Postoje dva relativno zgodna rešenja, potreban je Torx 5, selotejp (neki kvalitetniji) i žilet. Prvi je da se kanal sa desne strane u koji ulazi šina obloži selotejpom celom dužinom, a drugi je da se sama šina kompletno oblepi. Postoji i treća ali zahteva malo veću intervenciju. Treba proširiti tri rupice kroz koje je šina pričvršćena za kućište i još dve kroz koje prolaze plastična ispupčenja sa kućišta. Tako će se omogućiti pomeranje šine na dole (mogu i obe). Za to je potrebna milimetarska burgija i mala bušilica (ili ako imate prijatelja stomatologa/zubnog tehničara ;) ). Postoji i beli plastični deo ispod samih šina koji služi kao neka vrsta amortizera koji takođe na neki način treba utegnuti. Drndanje, ali ko ima živaca da se igra neka je sa srećom.

MMihajlo, jesi li siguran da nije softverski problem? Kako se ponaša prednja kamera?

Odgovori