Nokia N95

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

citao sam na gsm areni da ubacivanjem novog firmware-a poboljsava rad kamere, ram memorija se manje opterecuje (kao prosirena je jer se prebacuje na mem karticu "The On Demand Paging is also included meaning that now only the most essential parts of the programs are loaded in the RAM memory with the rest of them remaining on the phone's memory. This leads to more free RAM and better battery life at the same time"), produzuje se vreme trajanja baterije...
Da li neko moze da mi objasni kako je to moguce?
Prakticno onda ko ima ovaj fon samo stavi novi firmware i ima tel sa istim karakteristikama kao i recimo N82 (osim xenon blica) koja ima neke bolje karakteristike a to se prevazilazi "apdejtovanjem" softvera.

igord
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 21:46

Post od igord »

IDzO, Kod rada Nokia N95 nikad nije bilo pitanje hardware-a nego software-ske podrske za isti. Procitao sam to na GSM Areni. Inace telefon ne koristi mem. karticu kao dodatni RAM, pogresno si shvatio. Koristi memoriju telefona da privremeno smesti delove aplikacije koje u tom trenutku ne koristis, da bi oslobodio ram. To je inace razlog zasto sad radi mnogo brze.

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 10:10
Kontakt:

Post od nzb7 »

Sa ovim novim je neverovatno brz :) maltretiram ga celu noc i skinuo mi je jednu crt:muzika Wifi gps Ngage.... i ram mi stoji oko 20 mb bruka stvarno :) odusevila me je nokia ;)

Face
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 19:05

Post od Face »

Jel taj product code vazi i za telenorovu N95 (sa ljubicastom pozadinom)? Posto sam ja ukucao product code sa poledjine telefona i nije mi nasao nov software.
I jel mi posle flesha fona na nov software ostaju podeshavanja u telefonu (tipa za internet, wap, zvona, i sl) i slike?

nzb7
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 10:10
Kontakt:

Post od nzb7 »

Uradi Bacup u "nokia pc suite" i sacuvace ti tvoje podatke ;) ja sam moramo da promenim produc cod
posto mi je telefon iz dubajia :) ali sada imam i srpski i 5 puta brzi fon ovo je jedna od boljih verzija nokiinog update-a
:roll:

Face
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Face »

Ne znam, malo me zent jer to nikad nisam radio, da ne upropastim nesto. Procitao sam uputsvo odavde, deluje jednostavno, ali jel probao neko telenorovu N95 da ufleshuje sa novim firmverom? Uputsvo odavde koje sam citao se odnosi na vec dekodirane telefone? Jel ima nekakve razlike posto je ovo regularan telefon od operatera? Najveci mi zent sto ja imam neki skroz drugaciji product code na poledjini fona a za njega pise da jos nema novog firmwera.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Toliko nahvaljen sa moje strane.Besprekoran,bez mane,stabilan...Ali avaj,ipak nije tako.Posle 3 meseca svakodnevne torture,gnjavaze(u pocetku se desavalo da punim batt. i po 3x),maltretiranja-telefoniranja,danas se desi i prvi problem.Nakon installacije psiloc-ovog IrRemote-a i malo testiranja restartovao se sam od sebe,za nekih 3-4 min. dva puta.Primetio sam i nagli pad brzine dizanja systema(<1min. :o ) kao i rada samog telefona.Nakon deinstalacije-isto.Ali,po uklanjanju kartice,system se dizao normalnom brzinom i tel. je radio normalnom brzinom(sad molim boga da se ne restartuje sam od sebe).I sad pitam ja Vas,u cemu je problem?Da li da formatizujem karticu ili da je reklamiram(SanDisk 1GB),posto pre IrRemote-a problema nije bilo.Virus iskljucujem jer je fon skeniran F-secure antivirusom.Cist je.Napominjem da u celom systemu imam 2800 file-ova.I da u pozadini ne radi ni jedna aplikacija.O cemu je do djavola rec? :chytry: :disgust:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

cale, ne mora da bude virus.
Dovoljno je to što ti verovatno nemaš legalnu kopiju i samim tim je moguće da ti sam program pravi probleme.
Format telefona i kartice definitivno pomaže ako nisi imao problema pre instalacije dotičnog programa.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

gameforce ,Format je resio problem.Mada znam da su neki ostaci IrRemote-a pravili problem.Sada radi perfektno,kao nekada :lol: I dalje mislim da je telefon VRH!Moja greska.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Jutros sam primetio neobican problem sa sortiranjem poruka.Naime,poruke su mi razbacane,tj. nisu sortirane po datumu prispeca.Znam,Options-->Sort by-->Date i naravno slozi ih po izabranom redu.Ali,nakon prispeca nove poruke,ponovo ih razbaca po folderu po nekom svom rasporedu.Da li se ovo i vama desava i u cemu je problem?

Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

jeste, na n73 .. meni.. namesti dobro datum i stvar bi trebalo da bude resena.. :D
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Pazi kad je do datuma. Ne mogu da verujem koja omaska. (mora da mi je neko cackao po fon-u :roll: )

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

Gde se tacno nalazi mikrofon na N95ici? Pitam ovo jer su mi se mnogi zalili da me ne cuju ako ne otvorim slide :?

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

cale, mikrofon je sa donje strane, kod konektora za punjač. Ne bi trebalo mnogo da utiče da li je slajder otvoren ili zatvoren, sem što je mikrofon bliži ustima kada je slajder otvoren. Jedino ako ti nekako ne prekriješ mikrofon dok pričaš...

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Ima li štoperica na N95, nešto ne mogu da je pronađem? Ako nema, jel zna neko, neko free rešenje da se downloaduje?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

bygynon ako nisi mogao da nadjes stopericu na N95 onda je nema, mislim da ni jedan Nokia 9.1 i 9.2 symbian nema integrisanu stopericu.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Face
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Face »

Jel zna neko da li uopste i kako radi search opcija kod navigacije? Ako idem na search address nikad nista ne nadje a na search by name nalazi neke ulice (tipa ako u njoj ima parking i sl) a druge ne. Mislim nicemu mi onda ne koristi navigacija ako ne moze sam da mi nadjem ulicu na mapi po imenu.

mishko.bb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 08. Dec 2007. 00:22

Post od mishko.bb »

Interesuje me dali je moguce iskljuciti zvuke pri slikanju i snimanju, ako jeste, kako? Nasao sam npr. za slikanje mogu da biram izmedju cetiri tona al nema mogucnost da bude bez tona.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

mishko.bb, da bi iskljucio zvuk pri slikanju i snimanju ides u profiles-personalize-warning tones-off :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

shomy88bg
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 09:56

Post od shomy88bg »

Ljudi treba mi pomoc. Kad (dok slusam muziku) u ekvilajzeru promenim neki rezim nista se ne desava, koji god da stavim isto se cuje, nema nikave razlike. Kada napravim svoj rezim tako sto stavim ceo ekvilajzer na maximum isto se cuje kao i kod default-a? Je l' tako i kod vas, jer ako nije da reklamiram, skoro sam kupio?
Drugo pitanje, uz paket sam dobio neku tv-out opremu koja uopste ne odgovara telefonu, ulaz je manji od 3.5 mm, je l' i to cudno, da se zalim?
Hvala unapred...

Odgovori