Nokia N95
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
citao sam na gsm areni da ubacivanjem novog firmware-a poboljsava rad kamere, ram memorija se manje opterecuje (kao prosirena je jer se prebacuje na mem karticu "The On Demand Paging is also included meaning that now only the most essential parts of the programs are loaded in the RAM memory with the rest of them remaining on the phone's memory. This leads to more free RAM and better battery life at the same time"), produzuje se vreme trajanja baterije...
Da li neko moze da mi objasni kako je to moguce?
Prakticno onda ko ima ovaj fon samo stavi novi firmware i ima tel sa istim karakteristikama kao i recimo N82 (osim xenon blica) koja ima neke bolje karakteristike a to se prevazilazi "apdejtovanjem" softvera.
Da li neko moze da mi objasni kako je to moguce?
Prakticno onda ko ima ovaj fon samo stavi novi firmware i ima tel sa istim karakteristikama kao i recimo N82 (osim xenon blica) koja ima neke bolje karakteristike a to se prevazilazi "apdejtovanjem" softvera.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
IDzO, Kod rada Nokia N95 nikad nije bilo pitanje hardware-a nego software-ske podrske za isti. Procitao sam to na GSM Areni. Inace telefon ne koristi mem. karticu kao dodatni RAM, pogresno si shvatio. Koristi memoriju telefona da privremeno smesti delove aplikacije koje u tom trenutku ne koristis, da bi oslobodio ram. To je inace razlog zasto sad radi mnogo brze.
Ne znam, malo me zent jer to nikad nisam radio, da ne upropastim nesto. Procitao sam uputsvo odavde, deluje jednostavno, ali jel probao neko telenorovu N95 da ufleshuje sa novim firmverom? Uputsvo odavde koje sam citao se odnosi na vec dekodirane telefone? Jel ima nekakve razlike posto je ovo regularan telefon od operatera? Najveci mi zent sto ja imam neki skroz drugaciji product code na poledjini fona a za njega pise da jos nema novog firmwera.
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Toliko nahvaljen sa moje strane.Besprekoran,bez mane,stabilan...Ali avaj,ipak nije tako.Posle 3 meseca svakodnevne torture,gnjavaze(u pocetku se desavalo da punim batt. i po 3x),maltretiranja-telefoniranja,danas se desi i prvi problem.Nakon installacije psiloc-ovog IrRemote-a i malo testiranja restartovao se sam od sebe,za nekih 3-4 min. dva puta.Primetio sam i nagli pad brzine dizanja systema(<1min.
) kao i rada samog telefona.Nakon deinstalacije-isto.Ali,po uklanjanju kartice,system se dizao normalnom brzinom i tel. je radio normalnom brzinom(sad molim boga da se ne restartuje sam od sebe).I sad pitam ja Vas,u cemu je problem?Da li da formatizujem karticu ili da je reklamiram(SanDisk 1GB),posto pre IrRemote-a problema nije bilo.Virus iskljucujem jer je fon skeniran F-secure antivirusom.Cist je.Napominjem da u celom systemu imam 2800 file-ova.I da u pozadini ne radi ni jedna aplikacija.O cemu je do djavola rec?

- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
cale, ne mora da bude virus.
Dovoljno je to što ti verovatno nemaš legalnu kopiju i samim tim je moguće da ti sam program pravi probleme.
Format telefona i kartice definitivno pomaže ako nisi imao problema pre instalacije dotičnog programa.
Dovoljno je to što ti verovatno nemaš legalnu kopiju i samim tim je moguće da ti sam program pravi probleme.
Format telefona i kartice definitivno pomaže ako nisi imao problema pre instalacije dotičnog programa.
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- cale
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
- :: Google Nexus 6P
- Kontakt:
Jutros sam primetio neobican problem sa sortiranjem poruka.Naime,poruke su mi razbacane,tj. nisu sortirane po datumu prispeca.Znam,Options-->Sort by-->Date i naravno slozi ih po izabranom redu.Ali,nakon prispeca nove poruke,ponovo ih razbaca po folderu po nekom svom rasporedu.Da li se ovo i vama desava i u cemu je problem?
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
cale, mikrofon je sa donje strane, kod konektora za punjač. Ne bi trebalo mnogo da utiče da li je slajder otvoren ili zatvoren, sem što je mikrofon bliži ustima kada je slajder otvoren. Jedino ako ti nekako ne prekriješ mikrofon dok pričaš...
● PRAVILA FORUMA ●
- kljun
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
- Kontakt:
bygynon ako nisi mogao da nadjes stopericu na N95 onda je nema, mislim da ni jedan Nokia 9.1 i 9.2 symbian nema integrisanu stopericu.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album
Ljudi treba mi pomoc. Kad (dok slusam muziku) u ekvilajzeru promenim neki rezim nista se ne desava, koji god da stavim isto se cuje, nema nikave razlike. Kada napravim svoj rezim tako sto stavim ceo ekvilajzer na maximum isto se cuje kao i kod default-a? Je l' tako i kod vas, jer ako nije da reklamiram, skoro sam kupio?
Drugo pitanje, uz paket sam dobio neku tv-out opremu koja uopste ne odgovara telefonu, ulaz je manji od 3.5 mm, je l' i to cudno, da se zalim?
Hvala unapred...
Drugo pitanje, uz paket sam dobio neku tv-out opremu koja uopste ne odgovara telefonu, ulaz je manji od 3.5 mm, je l' i to cudno, da se zalim?
Hvala unapred...