Nokia N80

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

za koji mesec bi trebao uzeti neki telefon.. dugo mi je favorit bio p990 ali jednistavno sam odustao od njega jer je ne moguce hodati po meniju bez olovke.. mogu neke stvari prstom ali vecina trazi olovku (planirao sam ga nosat bez numericke tastature,. da se ne moze skinut ne bi ga pogledao) ali to sad nije bitno .-.u glavnom sam odustao :( :cry:

n73 necu iz naj prostijeg razloga zato sto ga svi imaju.. mozda nekome to ne smeta ali meni da.. gadimi se.. isto kao sto ce svako ziv nosati n95 i iPhone tak osad svako nosa k800 i n73

dakle nemam velikog izbora sem n80

kap prvo ne smeta mi sto je nadprosecno debeo i sto ima mal displej s pram rezolucijom, mogao je biti veci kao kod n73 ali nebitno

mene sad interesuje da li ovaj telefon ima nekih gluposti, neke debilnosti kao na samsung i motorola telefonima.. tipa rcimo na z3 motoroli ne mozes poredat melodije po folderima nego su sve od jednom prikazana pa kad trazis neku pesmu a imas 1GB karticu toje = smrt.. slike isto tako.. samsung necu ni da spominjem

dakle, trenutno imam k750 pa da li ce me iznenadit neka glupost ili je telefon sasvim ok.. gledao sam razne review po netu i mislim da je telefon jako dobar.. pogotovo za internet i po meni i nije toliko spor kako znaju biti simbian telefonu

sto se tice kamere malo mi je smetalo sto nema AF ali kada sam video da se moze menjati socivo (ili sta vec) pomocu poluge na pozadini i da se moize sa njime slikati macro onda se nema sta zaliti na kameru.. klip jetu i tamo ali nebitno.. ne kupujem ga bas zbg video klipa

da li ima nekih problema sa velikim karticama i koliko se naj vise nmoze "nagurati" ..planirao sam 2GB

kd se kaze da slide ne valja sta treba da znaci,... meni izgleda jako kvalitetno i ako sam drzao jednom telefon jako davno pre nego sto cu uzeti k750.. tada je bio polovan i izgreban ali slide je bio sasvim ok

da li se moze otkljucat-zakljuct tastatura bez otvaranja telefon..

dali telefon odma vibrira i zvoni ili je postepeno pojacavanje kao na n70

i kakav je za slusanje muzike.. mislim ne treba mi kvalitetan player kao na SE w seriji ali ne bi ni gadan kao na motoroli.. uf.. fujj..

i da.. negde procita da se telefon vise ne pravi ili slicno.. paaa.. sta to treba da znaci ? koliko moze to da bude mlad i kada su se pravili zadnji komadi..

eto toliko :)

P.S pretrazio sam ovu temu koliko sam mogao i ove stvari nisam nasao.. ako ima negde onda mi oprostite :)

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

napalm death ajmo redom (ja cu ti odgovoriti na ono sto znam) :
sto se tice gluposti na telefonu, tu nemoj da brines, stabilan je software i jos kad uradis update... gluposti su mnogo manje u odnosu na motorolu i samsung.
sa 2GB ce raditi ok, nece biti problema, moze on sigurno i vise da prihvati.
za slide neznam nemam telefon, pogledaj po ovoj temi da li se neko zalio u vezi slide.
to oko zvona se sigurno moze podesiti u podesavanjima za profile.
player je sigurno bolji nego na toj motoroli sto si imao, i jos ako uzmes adapter za 3.5mm slusalice.
toliko od mene. nadam se da sam pomogao.
8)
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

kljun, hvala ti puno.. sto se tice slide, gledam svako drugi pise da je to mana a niko ne obrazlozi sta se desaje, jeli se kvari i slicno

mislim da na n70 i kad se iskljuci postepeno pojacavanje da telefon zavibrira prvo zvono pa tek na druge se pojacava melodija (ispravi te me ako gresim) zato pitam jeli i kod njega tako

sto se tice kartice dali je sporiji ako je puno recimo oko 2GB

ma nisam se utripovao za fon. predpostavljam da je sasvim ok i da je u rangu sa n73 koja se pokazala dosta dobra ali eto.. pitam da ne bude posle kasno :)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

napalm death, po meni najveca mana inace ovog (barem meni) prelepog i prebudzenog (funkcijama) telefona je jako slaba baterija,mislim da je kod ovog modela nokia nadmasila sebe (naravno u negativnom smislu)....uz malo aktivnije koriscenje wi-fi a od za 1 dana (a gde je poneki razgovor i sms?)
Ali sve u svemu telefon je odlican,prelezao je sve moguce (a i nemoguce) decije bolesti i sada na zalasku karijere je pravi best buy!!!
D500&E71

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

jako davno sam gahteo uzeti.. nisam ga mogao naci da nije skidan s mreze i u potrazi mi naleti jako povoljno k750.. i tak oda uzmem SE.. sad opet mislim da je jako dobartelefon pa.. zato iplaniram da ga nabavim.. za bateriju sam procitao ali opet.. negde vidim da uz 3 sata razgovora, tridesetak porukai malo neta telefon bude naj normalnije 2 dana sto meni i nije toliko lose.. neki kazu da doguraju bez gasenja i do 4 dana uz minimalno koristenje.. tako da ili je razlika u baterijama ili.. ne znam, ali davno sam vec citao da je baterija jedna od mana.. to sam prevazisao i ne osvrcem se na to.. kako drugi sa n80 tako i ja..

EDIT: sam oda pitam jos,.. gledam temu aplikacije za OS 9.1 (S60v3)
kod njega pise da je 9.1 60 3.0 kao i kod n73.. paaaa.. jeli to to ?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

napalm death, kako mislis je li to to???
Aki mislis na samu verziju os,da n80 ima istu verziju kao n73 (tzv v3),kao i jos npr 3250,n72,e50,e60,e60........
D500&E71

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma da da.. pitam jeli se odnosi na istu verziju.. kontam da je samo bitno ono 9.0 9.1 9.2 a nisam znao za recimo 60 3.0 itd itd

pa posto na temi pise 60 verzija 3 reko jeli to to.. kontam jeli tu spada 60 3.0 verzija OS

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

napalm death, nemoj da brines ako uzmes ovaj telefon i napunis skroz 2gb nikakve bitnije razlike u brzini telefona neces primetiti nego sa 512mb,jos ako updatujes softwer na najnoviju verziju ima da radi kao sat.Muzicki plejer je dobar,ima i ekvilajzer.Series 60 ti je platforma os-a a 9.1 je verzija operativnog sistema
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Sale_M, ok.. hvala ;)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

napalm death, uglavnom si dobio sve odgovore ali sto se baterije tice, kod mene izdrzi oko 2-2,5 dana be gasenja uz neko prosecno koriscenje ( oko 30 min razgovora, 15tak sms-ova, malo slikanja i svaki drugi dan 30tak min igranja ). Mislim da je to sasvim korektno za telefon ovih karakteristika. Istina je da ima i jacih baterija, koje doduse nisu original ali odrade posao bez ikakvog problema i bez opasnosti po telefon. Slajd je bila decija bolest kod prvih serija telefona ali su to vrlo brzo otklonili tako da vise ni taj problem ne postoji. Barem je tako kod mene a telefon imam nesto vise od mesec dana i nemam apsolutno nikakvih problema. Normalno je da ima malo lufta ( kako bi drugacije i mogao da klizi?! ) ali to nije nista primetno. Komotno ga mozes otvarati i zatvarati jednom rukom. Mozes ga otkljucati iako slajd nije izvucen a zakljucavanje mozes da podesis da bude automatsko ili uz odredjenu aplikaciju. Player, s obzirom na platformu na kojoj radi, mozes da namestis sam a imas gomilu razlicitih na raspolaganju. Liste tj foldere mozes lako da napravis pa neces imati tih problema ili kako kazes "gluposti" kao na Samsumgu i Motoroli. Ja konkretno u njemu imam 1GB od kojih je oko 800MB popunjeno i nisam primetio nikakvu razliku u brzini. Slike su sasvim pristojne, naravno to sve zavisi od tvoje ruke i strpljenja da podesavas parametre. Slicno je kao i na drugim telefonim i fotoaparatima, od toga ti konkretno zavisi kvalitet slike. Video je odlican, tu bih te ispravio, jednostavno je mnogo bolji od vecine drugih telefona. Sta si jos pitao? Nesto sam sigurno preskocio pa me opomeni :wink:

P.S. Sigurno ima dosta stamparskih gresaka al me mrzi da sve ovo sto sam napisao citam i ispravljam :oops: :P

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Azimuth, hvala ti na opisu i odgovorima..
u principu si sve odgovorio ali mene interesuje stvar sto se kaze da se teelfon ne proizvodi vise i da je jako star.. sad, sta treba to da znaci ..ako je na isto platformi kao n73 (kako sam skontao) kako onda moze da bude star,.. ili je ovo sve dezinformacija

i da..,malo glupo pitanje ali, dali telefon odma vibrira i zvoni ili je postepeno pojacavanje kao na n70.., predpostavljam da zna sta hocu reci.. ne da prvo vibrira pa onda zvoni nego jednostavno da li ima neki lag, nesto kod poziva, da li melodija kasni ili je direktna kao i kod recimo k750 i slicno

sto se tice gresaka, ,ne zamerim.,. i sam ih pravim kad god kucam neki tekst ;)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

napalm death, telefon se koliko ja znam proizvodi jos uvek i proizvodice se,stvar je u tome da izlaze novi modeli pa oni prevladavaju na trzistu u odnosu recimo na n80 koji je izasao u prodaju pocetkom 2006,ali nemoj da te brine to da li je star ima dosta telefona koji su jos pre njega izasli pa su jos dosta trazeni.Sto se tice vibracije u toku poziva telefon u isto vreme vibrira i zvoni i melodija ne kasni,pozz
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

stormflash
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 05:03

Post od stormflash »

pozdrav forumasi!Mene zanima moze li n80 koristiti wlan za surf ako je daleko od predajnika tj. kao komp,i ako moze sta je potrebno za vezu(mozda grid antena)? hvala unapred.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

napalm death, nema tog laga ili kako se to vec zove. Jednostavno kad pocinje da zvoni zvoni onoliko glasno koliko si namestio i ta jacina je konstantna. A to da se postepeno pojacava mozes ti ako bas tako zelis da namestis ali ja ne vidim cemu to sluzi pa to i ne koristim. Na ovo drugo tj. prvo pitanje ti je Sale_M odgovorio, telefon se i dalje proizvodi samo sto je manje vise u senci novih modela, sto je i normalno, akcenat se stavlja na nove modele kako bi njih sto bolje prodavali. To je vec stvar marketinga, ali to tebe ne dotice i nemas razloga za bilo kakvu brigu. U svakom slucaju moja preporuka ti je da uzmes N80 i neces se pokajati. Ova verzija symbiana je poslednja tako da ce se jos dugo dugo koristiti, a ako pogledas koliko je jos uvek zastupljena prehtodna tj. prva onda mozes da zakljucis i sam koliko ce ti N80 biti jos aktuelan.

stormflash, koliko daleko? Zavisi i od prepreka, da li ima zgrada, zidova, drveca i sl. ili nema, koja je jacina signala itd. Sve u svamu, iskoristiva je svaka mreza ciji je cignal preko nekih 12-13% a daljina varira od jacine signala mreze pa tako u kaficima smanje signal i mozes koristiti wifi dok si unutra i eventualno ispred ulaznih vrata dok privatni korisnici opice na maximum pa sam hvatao od drugara koji je na nekih 800m vazdusne linije ali nije bilo nikakvih prepreka. A za vezu ti je potreban telefon kao sto je ovaj ( koji ima wifi ) i hotspot :D ili da trazis negde otvorenu mrezu. Imas temu koja se bavi iskljucivo wifi-jem pa je iscitaj, ima korisnih stvari :wink: cisto da se ne ponavljamo

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ok, hvala Sale_M, i Azimuth,
ma postepeno pojacavanje mi ne ptreba, tacnije, zivira me pa zato i pitam jeli odma zvoni.. negede sam procitao na ovom forumu gde lik hoce da uzme telefon, pa kontao je n80 ali kaze kako je star i vise se ne proizvodi (znaci hardwerski star) i da otpada.. zato pitam sta to znaci dane nadjem telefon koji je 100% polovan a da mi ga prodaje kao novog, mislim nisam plavusa ali bas reko radi toga da mi ga nprepakuju jako dobro pada ne popu$im

nista.. ostaje jos samo jedno a to je da ga kupim.. mislim, kada sam sve sabrao i oduzeo meni je trenutno n80 naj bolje resenje, cak sam odustao i od P1 iz par razloga.. i ne moze me niko da odgovori ali eto.. onako sam pitao dali ima nekih gluposti

eto.. pa kad se nabavi radu cu se pohvaliti :)

do tada poz ;)

stormflash
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stormflash »

hvala azimuth. u sustini vise bi mi odgovaralo i da otvorim nalog kod provajdera i pristupam sa password-om nego surf sa gprs-om,samo ukoliko je tako nesto moguce. od predajnika sam oko 500m vazdusnom,a prepreka nema.

stormflash
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od stormflash »

hvala azimuth. u sustini vise bi mi odgovaralo i da otvorim nalog kod provajdera i pristupam sa password-om nego surf sa gprs-om,samo ukoliko je tako nesto moguce. od predajnika sam oko 500m vazdusnom,a prepreka nema.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

napalm death, kad kazu da je "star" pod tim misle da je posle njega izaslo jos dosta modela ali nikako da je zastareo. A o hardveru mislim da je suludo pricati jer direktno od hardvera zavisi i softver koji je u telefonu a softver i OS je poslednje generacije tako da ne obaziri se na te price. Sto se tice kupovine i toga da je 100% nov, to mozes jedino sam na licu mesta da proveris ( *#92702689# i sl. kodovi )

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

ma to sam i kontao.. kako ce reko biti star. .ne ide mi u glavu ali nema vez.. i da, ne nako kazem da se podvali nov.. reko da se flesuje i ti sistemi.. bas sam danas gledao kod jednog lika,.. ima n80 crna ali polovna pa mi je obecao da ce videt koliko ce mu biti nova.. oticu za koji dan do njega.. on me ubedjuje zasto bas n80 zasto ne n73 i slicno.. a ja, hmm.. tesko mu je obajsniti da me n73 apsolutno ne privlaci i ako je po pitanju disopleja i kamere dosta bolja.. ali to sad nije ni bitno

inace planirao sam kupovinu za jedno mesec - dva a sad.. da mi ga je uzeti za koji dan,, :) moram nesto izmisliti kako da dodjem do para :roll:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

napalm death, kako to mislis da je N73 po pitanju displeja i kamere bolaj od N80? Ima veci za 0,2'' displej ali zato manje rezolucije, znaci da je slika lepsa na N80 a kamera, identicne su 3,14 mp obe, tako da slika zavisi od tvojih podesavanja..

Odgovori