Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Butters
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 20. Mar 2008. 06:36

Post od Butters »

Ja sam u BMfoto na NBG platio pakovanje folija oko 200 din, mislim da je bilo 6 folija unutra koje sam seces. Koristio sam ih za mp3 plejer, a pokusao sam i za fon, ali su me nervirale jer na N82 bas i ne moze lepo da se zalepi jer se sa strane malo prelama povrsina. A i nekako su debele, pa se gubi i na kvalitetu slike mnogo.

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 18:38

Post od satelit »

Da li je neko imao priliku da testira N82 za GPS navigaciju u automobilu? Uskoro ce mi trebati auto navigacija po Evropi. Inicijalno sam mislio da uzmem neki Garmin Nuvi, ali sam onda nabasao na sledece poredjenje N82 i Nuvija 610:

http://meandmyphones.blogspot.com/2007/ ... -nuvi.html

sto me je nateralo da pocnem da razmisljam o kupovini N82 umesto Garmina (svakako mi je vreme da zamenim fon). Da li je neko imao iskustva u realnoj primeni N82 za navigaciju?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

satelit, u podforumu kafic u temi GPS su komentarisali kako radi na N82 (ako se dpbro secam neko ga je bio koristio malo ozbiljnije, uglavnom prelistaj zadnjih 4-5 strana u toj temi mozda i nadjes nesto zanimljivo)! :wink:

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

Ljudi jel zna neko koliko kosta crna maska kod ovlascenih prodavaca Nokija telefona, i da li je uopste ima u prodaji kod istih ? Hvala unapred.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Evo pozovi i pitaj i sve ces saznati!!!
MOBIS ELECTRONIC
http://www.mobis.co.yu

YBC, Bul. Mihaila Pupina 10v
011 / 31.32.820 PON-PET : 09 - 20h
SUB: 09 - 14h
NED: ne radi

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

satelit napisao:Da li su zvanicni distributeri poceli da uvoze crnu N82?
Nisu i nece jer crna nije predvidjena za nase trziste ;-)
Слобода или смрт

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ne mora da znaci da je nece uvoziti samo zbog tog,a ja verujem da ce je biti uskoro.markolaza, zovi Alpha Copy 0113035333 i informisi se za masku.

Cesto mi se desiavalo u zadnje vreme da dok slusam muziku i surfujem preko wlan-a telefon jednostavno skroz ukoci i nakon toga se restartuje a primetio sam da ukoci uglavnom kad slusam muziku :dry: Valjalo bi vise da izadje novi sw.

Inace pravio sam malo poredjenje,naime zvuk je neverovatno dobar na N82,sigurno za 25/30 posto bolji od N73 a nakon kratkog poredjenja sa N91 4gb cini mi se da je zvuk na N82 oko 80 posto jacine i kvaliteta N91 :) Eto,mozda bi nekog moglo da zanima...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

Sale_M napisao:Inace pravio sam malo poredjenje,naime zvuk je neverovatno dobar na N82,sigurno za 25/30 posto bolji od N73 a nakon kratkog poredjenja sa N91 4gb cini mi se da je zvuk na N82 oko 80 posto jacine i kvaliteta N91.
Koji si zvuk poredio, na slusalici? Zvucniku? Ili i jedno i drugo?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Pa poredjenje sam naravno pravio na slusalicama.Za zvucnike nije uopste bitno,vazno da se dovoljno/prosecno.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Kako vama radi gps sa garminom?Caleta stalno zavitlava treba mu 10-20 minuta da nadje satelit i na garminu i na nokia maps,probao sam na otvorenom polju znaci cistina i isti problem nikako i kada ga nadje ocajan je signal.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Kontakt:

Post od IDzO »

Radi bez problema!
Fix hvata za nekih 15-tak sekundi !
Jesi li pokusao da reinstaliras Garmina?

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

IDzO ocigledno je da nije problem u Garminu vec u necemu drugom. Mozda bi reinstalacija softwera pomogla pre ce biti da je u tome problem,ipak je nenormalno da trazi fix 20min pa cak i na Nokia maps. Meni se konektovao pre par dana na onakvoj oluji za nekih 2 min i drzao je signal na najmanje 3 crte.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od satelit »

Uz rizik da cu biti kritikovan sto nisam procitao svih 50 stranica ove teme (stigao sam samo do 10), moram da postavim sledece pitanje:

Da li ima problema sa "Made by Nokia" crnim verzijama? neko je spomenuo da pojedini primerci imaju problem sa fotografijama.

P.S. ima li novih informacija kada ce zvanicni distributeri poceti da uvoze crnu N82? Za sada sam crnu video samo u "nezvanicnim" prodavnicama.
N82 silver + 8GB microSDHC

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

To za sliku je samo fol, i zajefrkancija. Iste slike pravi, koliko clanova ima crnu i niko se ne zali. Sumnjam da je zbog maske losija kamera :uhuh:
Nokia E71... Elegant, but deadly

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od satelit »

kapoerista90 napisao:Sumnjam da je zbog maske losija kamera :uhuh:
Nisam mislio da je zbog maske vec zbog mesta proizvodnje. Za crne N82 na nasem trzistu sam cuo da im pise "Made by Nokia" a da su ti primerci (nezavisno da li su sivi ili crni) imali problema sa fotografijama, konkretno: neki delovi slika su bili zamuceni.

Ne znam da li su sivi primerci kod zvanicnih prodavaca "Made by Nokia" ili "Made in Finland". Ukoliko neko ima info, neka prosledi.

Edit: nazvao sam jednu od zvanicnih prodavnica, na sivim N82 koje prodaju pise "Made in Finland" (ukoliko nekome to znaci nesto :) )

Edit 2: OVDE je opisano o kojim se problemima radi.

Primer slike sa "Made in Finland" N82
Primer slike sa "Made by Nokia" N82 (obratite paznju na gornji levi deo slike)

Naravno, na osnovu ova dva primera nije moguce zakljuciti da su svi "Made by Nokia" primerci losi. Iskustva ljudi sa "Made by Nokia" N82 bi tu dosta pomogla. Tako da ljudi, javite se ako ste imali nekih problema, da vidimo da li je ovo sporadican slucaj ili nesto sto se cesto javlja.
Poslednja izmena od satelit u Sre, 13. Avg 2008. 17:28, izmenjeno 2 puta ukupno.

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Probao reinstal medjutim i dalje isti problem,danas je hvatao celih 28minuta dok je n95 uhvatila za nekih 2minuta na planini u sumi.
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Sto se tice te tih spekulacija,primetio sam da kad slikam dalje objekte u levom uglu slika bude za nijansu mutnija od ostatka,ali jbg,sta da se radi iako su tacne te price...

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Hm. Ja na mojoj nemam tu zamucenost, a uzeo sam je bukvalno malo posto se pojavila. Ali moja je "made in finland"
Nokia E71... Elegant, but deadly

satelit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od satelit »

Sale_M,

sta pise na tvojoj N82: Made in Finland ili Made by Nokia?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Moja je Made By Nokia.Ta zamucenost je minimalna,ali se primeti.Mada i dalje ne verujem u ovo dok ne napravim direktno poredjenje siva vs crna.

Odgovori