Kako produziti trajanje baterije 2-3 puta...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS

Da li ovo funkcionise u slucaju vaseg telefona?

Glasanje se završava Pon, 25. Maj 2009. 23:05

Da
9
75%
Ne
3
25%

Ukupno glasova: 12

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Na E61 full stand-by (Nisam ga pipn'o majke mi) 8 dana. E sad, nadalje je sve podlozno promenama. Baterija istestirana, sad sledi mucenje same masine. O tome kad budem odradio sve testove koje nameravam :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ilkebgd, 6500 ima jako slabu bateriju zato slabo i drzi 8)

mare_pg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 01. Mar 2007. 16:01

Post od mare_pg »

naravno igore slazem se sa tobom ... 8) a nemam pojma sta ovaj covjek prica on jedino ako ne koristi mob pa mu toliko izdrzi baterija..daj molim te koliko ti pricas na taj tvoj mob kad ti toliko izdrzi baterija ? meni je ovo original mob kupljen u nokino prestavnistvgo i ti pricas praznu pricu...IZVINI ALI JE TAKO...te tvoje baterije su neke specijalne ma daj molim te ...pozzz ljudi i pistite ovoga kralja sto prica videli ste i sami koliko traje baerija 8)

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

mare_pg, kakve ima veze gde si ga kupio? Baterija je svugde ista. Inače, moj ćale je imao 6500c i prodao ga zato što ga je baterija trajala 1 dan sa minimalnim korišćenjem.

Meni baterija na 5800 traje oko 2,5 dana, ali ga još urnišem, šta ću kad volim TS
Nokia C6

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

mare_pg napisao: a nemam pojma sta ovaj covjek prica on jedino ako ne koristi mob pa mu toliko izdrzi baterija..daj molim te koliko ti pricas na taj tvoj mob kad ti toliko izdrzi baterija ? meni je ovo original mob kupljen u nokino prestavnistvgo i ti pricas praznu pricu...IZVINI ALI JE TAKO...te tvoje baterije su neke specijalne ma daj molim te ...pozzz ljudi i pistite ovoga kralja sto prica videli ste i sami koliko traje baerija 8)
Sta pricam sto nije tacno?? :roll: Ko je rekao da je moja baterija specijalna? Lepo sam rekao da mi je trajala jedva 1 dana, a sad u proseku 2 ipo dana, ne znam zasto ne verujes da je tako? :unsure: i nije tacno da ga ne koristim, koristim ga, al ne nesto preterano... 8) ali to je n80 a ne 6500... 8)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

mare_pg
Novajlija
Novajlija

Post od mare_pg »

ma oipusteno kralju samo nema veze sta se lozis tu.. :lol: al meni stvarno baterija traje koliko ti kazem a promenio sam zaista mnogo mob. svi su bili novi nisu polovni i svi su normalno oformjeni mislim na bateriju od tih mob sto sam ih imao..izvini ali ne slazem se sa tobom. ne shvati ovo nista licno ali ta tvoja prica nije iskrena kao i on jos nekih jer ja imam mob i on mi sam govori koliko mu traje baterija...ne mozete vi bolje znati od mene koji ga koristim a volio bi da se nedje zamenimo sa mob pa da se uverimo u to kome koliko koja baterija izdrzi.... ponavljam bateriju su original kao i mob isto bile 8) tako da nebi doslo do nekog nesporazuma mozda.... :roll:

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Brate igor 88 je objasnio lepo za tvoj trenutni telefon, ali ne kapiram kako mozes da kazes da ti kod svih modela telefona isto traje baterija i da ako sva navedena podesavanja primenis ne moze ni malo da tis e produzi trajanje...

uglavnom, sada sam zato dodao glasanje, da vidimo kakav je odnos izmedju broja onih kod kojih ovo funkcinise i onih kod kojih ne funkcionise.... :)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Meni radi! :roll:
Nokia 5800XM

mare_pg
Novajlija
Novajlija

Post od mare_pg »

blafon par sati moze na simbian telefone kada smanjis svetlost na ekranu i to svega par sati samo ..pozzzz :wink:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

S obzirom da sve stavke iz prvog posta u svakom svom telefonu odmah pogasim ili podesim ne bih mogla da kažem koliko mi traje baterija sa svim tim uključenim... Ali sa poštovanjem svih stavki iz tog posta na mom N95 8GB, sa osvetljenjem na polovini skale, uz prilično korišćenje i sa dosta aplikacija koje rade u pozadini (FSCaller, BestTaskman, JbakTaskman, Remind me, Message Tones, XelnexLite, KeyLocker, cClock, TimeBar, NiceAlarm.... i možda još poneki programčić) baterija traje oko 1,5 dan, a ako smanjim osvetljenje na najmanje, ume da izdrži i 2 cela dana... :wink: :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Ninolina, hehe pa za 2 god kupis cvidze da gledas meni na 6220 2 dana sa Fabrickim podesavanjem svetka na sredini 3 opusteno! uz jako ucestalo koriscenje svega po malo! Inace sto se tice popaljenih programa nista mi nije popaljeno jer je to nebuloza ostavljati upljaene progmrame sem Stand by,menu,shell, i task! Sve ostalo je nebuloza! 8)

A sto se tice sistemskih pokrenutih app njih nisam nabrojao jer su obavezne! ;)

E da ninolina da se nebi drndala handy taskman ima opciju najcesce pokretanih programa da nebi za dz drzala te gluposti u pozadini kao sto je xplore itd!

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Igor88bg, a kako mislis da ti se prikazuje full screen slika bez upaljenog FsCaller-a,ili da ti snima odredjene pozive bez upaljenog Best call rec...
ili da te podseca na pristiglu poruku/propusten poziv bez upaljenog remind me!
Stvarno si lik!
D500&E71

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Igor88bg, ove aplikacije koje su otvorene u pozadini i moraju da budu pokrenute da bi radile to zbog čega su i instalirane... valjda znaš koja od njih ima koju funkciju... :roll: one su pokrenute, jer je neophodno... nepotrebne programe ne držim uključene stalno... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

loki13, sta ce joj x plore mame ti? :lol: :lol: :lol: A sta ce mi ta app kada je meni vec fabricki slika preko celog ekrana :lol: :lol: :lol: Ninolina, X plore nema potrebe biti ukljucen 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Igor88bg, a gde sam to ja napisala da X-plore treba da bude uključen (naravno da znam da on ne treba da bude stalno pokrenut u pozadini)? ;)

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Ninolina, bio je xplore na listi 8) a opet prosto sada shvatam koliko je sym 9.3 napredniji os! A milsio sam sve je to isto! :lol: :lol: :lol:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Igor88bg, nije bio na listi... :uhuh: al ok... možda si pogrešno video.. nije ni važno... 8)

AC/DC
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 26. Feb 2009. 08:13

Post od AC/DC »

Ja sam zadovoljan trajanjem baterije na N79.

Osvetljenje: FULL
Power saver: 1 min
Light time-out: 30 sec
Cell info display: ON
Network mode: GSM
WLAN scanning: OFF
Aplikacije u pozadini: za sada ih nema :)

Bateriju sam potpuno napunio za 1. Maj u 8 ujutru. Na sledece punjenje sam je stavio 5. maja opet oko 8 ujutru mada se fon jos nije zalio da je prazna ali je bila na jednoj crti i ne znam koliko bi jos drzala.

Za to vreme sam koristio:
GPS: nekih 40 minuta
Radio transmiter: oko 45 minuta
Muzika (loudspeaker) oko 20 minuta
Kamera: oko 10 slika bez blica, 5-6 sa blicem i oko 2 minuta video zapisa
N-Gage/SIS igre: oko 15 minuta
Razgovori: oko 10 minuta
Bluetooth trasfer: 2 albuma muzike sa drugog telefona (N73), nemam pojma koliko je to trajalo :)

Valja jos napomenuti da je telefon nov, nemam ga ni mesec dana.
SE C901 Let There Be Rock!

Odgovori