Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

acamatic znači ono sto sam napisao iznad je potvrdjeno.probaj tako a ako se isto dešava prodaj druge sluške
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Venome i Miskoni hvala vam momci puno,zasluzili ste turu pica :D,bolje ste mi objasnili i provalili gresku i bolju podrsku za telefon,kada mi nesto treba, imam ovde nego,kod onih sto su prodali u mobilni shop...Pazite ovako sta mi je lik danas rekao kada sam otisao kod njega i sam se uverio da se cuje slab zvuk iz slusalica a kada se pusti na tel extra se cuje,posle nekoliko minuta podesavanje lik je provalio kao da treba da se balans zvucnika na telefon dovede skroz na desnu ili levu stranu pa tek da rade slusalice,iskreno tada su radile, i on kaze meni to tako treba da bude,mislim sramota kao da sam mutav pa da ne znam da to nije uredu..Ono kad ste mi vas dvojica rekli da malo bolje pogledam ulaz i da ga malo ispomeram slusalice su normalno radile(sa balansom za zvucnik na centar )Najverovatnije cu morati da promenim slusalice posto dosta zezaju sa ovim ulazom,ipak momci mnogo vam hvala!!!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

acamatic, nema na čemu! :) A savete tog lika iz radnje ne bih da komentarišem. Ili se pravio blesav da bi te otkačio, ili se razume u tehniku k'o Marica u... :roll:

Kako god, ako kažeš da te slušalice svakako zezaju, verovatno kabl gubi kontakt kod džeka, i to masu (najširi od tri pina, bliži kućištu džeka). Kada se to desi, na slušalicama se dobija razlika između levog i desnog kanala što zvuči kao da zvuk dolazi iz daljine jer se levi i desni kanal potiru. Zato i zvuči bolje kada se pomeri balans na levi ili desni kanal jer se time praktično sa jedne strane dovodi masa koja nedostaje, ali se preko obe slušalice i dalje čuje mono zvuk, odnosno samo jedan kanal. Ako su ti te slušalice dobre, može samo da se zameni džek koji košta 100-200 dinara (metalno kućište) i sve će biti ok.

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2011. 00:42

Post od piroman »

ljudi gde mogu da skinem original Symbian 3 theme?mislim Annu koristim,pa ono ne svidja mu se ove dart theme!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

piroman, "themes for symbian anna" ukucas u gogle i biraj sta ti treba.
Prosto ki pasulj. :P

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

piroman ili idi na ovi store tj ne znam kako se sada zove možda nokia sstore pa vidi tamo imaš pun piiiiip svakakvih tema...
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Ljudi skoro sam uzeo N8 i skroz sam pogubljen. Da li moze neki link (linkovi) za pocetnika. Uputsta, tuorijali i sl. :)
Simbijan telefon sam zadnji put imao 2006 i to 6630 i od tad WM i android telefone.

Jedno jos pitanje: Hak i sertifikati? Koje se kad radi i koje cemu sluzii?
Da li moram to da radim?
Imam t-mobile logo kad se pali/gasi fon pa ako moze i link ka uputstvu za fleshovanje softvera?

Ako imate bilo koji jos savet (za pocetnikabio bih vam bas zahvalan pa ako ste u BG-u i dolazite u Bg vodim na pice :) :wink:
and justice for all...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Dream Weaver,pa dobrodosao nazad u Symbian svet. :wink:
Za pocetak da resemo dilemu hack fw ili sertifikat?
Definitvno hack,imas u podforumu kafic temu o hacku,na posl. dve strane imas i post o tome kako najlakse hackovati bilo koji Symbian pokretan tel.
Hack mozes i ne moras da radis,to ti dodje nesto slicno kao root kod Androida.Nije neophodan ali se bez njega ne moze. :)
Telefon koji imas je brendiran,mozes ga debrendirati veoma lako,uputstvo je napisao kolega VeNoM,evo i linka.

A za savete - polako,ima jos vremena... :D :roll: 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Fox, care hvala ti!!

Hack mu dodje kao rutovanje na androidu? Onda je must have :lol:

Navifirm i phoenix su programi za flehovanje?

Ako si iz BG-a imas pice od mene! Samo reci vreme i mesto :D
and justice for all...

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od piroman »

ljudi da li da instaliram onu kameru pro 2.2,mislim dvoumim se,da li ce se bitno razlikovati slike i video zapis,da li ste imali iskustva sa tim?

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Dream Weaver, to su ti 2 osnovna programa za flash. Tj. navifirm je za skidanje softvera za odredjeno podrucije koje zelis a phoenix da ubacis to u telefon. :)

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od piroman »

janka@bio bih ti zahvalan da mi odgovoris koliko je rizicno da downgrade sa anne na symbian 3?mislim nikad to nisam radio,i da li je to pametno,jer anna mi se ne svidja zbog interfejsa?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

piroman šta ti se tačno ne svidja kod ane?generalno gledano retko šta je promenjeno u odnosu na s3.možda samo browser...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

piroman, pa pazi, ja sam se licno bojao to raditi zbog raznih komentara kako telefon ostaje mrtav ako se to pokusa ali sam ipak prihvatio rizik i uradio to i srecom uspjesno. I to sam uradio vise puta, bilo sa belle ili sa anne. Postoji mogucnost da nesto podje po zlu ali ja nisam imao tu zlu srecu. U svakom slucaju uz odgovarajuci skandinavski softver PR1.0 ti je najsigurnije da odradis to i onda samo uradis update na balkansku verziju PR 1.2. a da je 100% sigurno, bas i nije tako da NE BI TREBALO biti problema. :)

piroman
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od piroman »

venom@u pocetku mi se nije svidja interfejs,navikao sam na onaj old stile symbian,ali dobro,sta je tu je,sad,naviknucu se, i mislim da je Anna prototip nadolazace Belle ipak,tako da jedva cekam da Bellu ubacim.Janka_88@ipak cu da se zadrzim na Anni,ipak mislim da je vredno cekati Bellu,po raznim komentarima ,ne zelim da se eksperimentise,ipak ne znam preko phoenixa da radim,tako da to je to,godinam koristim Symbian,tako da nadam se da bella da bude pun pogodak u poslednjih par godina i pobojsanja Symbian-a... :-)))e samo da vam kazem da sam danas uporedjivao moju N8 sa HTC sensation,da li znate koliko je N8 po kvalitetu izrade bolja,pa jedno 10 puta...o kameri da n pricam.Sensation je vise baziran na softweru,mada svi kupuju HTC i koriste Android,tako se da ja drzim dragog Symbiana... ::)

sila
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Feb 2010. 22:33

Post od sila »

Neznam jeli neko imao ovaj problem ali ne mogu stvarno da prelistavam 70 stranica pa ako moze pomoc posto mi se od jutros vec 10 puta sam restartovao telefon , kada napisem poruku i pritisnem posalji neprodje 3 , 4 sekunde i on se restartuje tako isto kada nekog nazovem i prekinem opet se restartuje , ne deseva se to stalno , to se i prije desevalo ali mozda jednom u 15 dana , kada se izgasi netreba mu svega nekoliko sekundi da opet radi normalno .

verzija softvera mi je 014.002
izdanje PR1.2

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

janka_88, VeNoM, hvala na pomoci :)
and justice for all...

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Dream Weaver da li si odradio fenixa i šta si ubacio?kako ti se čini sada os nakon toga?mnogo dobar mob.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Silo da li si probao da ga fleshnes na najnoviju verziju softvera,il mozda za pocetak da uradis jedan hard reset....
posto vidim da ti se to od jutros desilo,a i da imas podosta staru verziju softvera,probaj da ga updatujes,mada najbolje da ides na flash...i mislim da ce da fercera!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ljudi moji sve zivo isprobaste a jel probao neko n-gage da ubaci u ^3 ili anna os. mislim ovakva telefoncina bez tih igrica :uhuh:
A zapao mi za oko n8 uhhh.

Odgovori