Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Venome i Miskoni hvala vam momci puno,zasluzili ste turu pica
,bolje ste mi objasnili i provalili gresku i bolju podrsku za telefon,kada mi nesto treba, imam ovde nego,kod onih sto su prodali u mobilni shop...Pazite ovako sta mi je lik danas rekao kada sam otisao kod njega i sam se uverio da se cuje slab zvuk iz slusalica a kada se pusti na tel extra se cuje,posle nekoliko minuta podesavanje lik je provalio kao da treba da se balans zvucnika na telefon dovede skroz na desnu ili levu stranu pa tek da rade slusalice,iskreno tada su radile, i on kaze meni to tako treba da bude,mislim sramota kao da sam mutav pa da ne znam da to nije uredu..Ono kad ste mi vas dvojica rekli da malo bolje pogledam ulaz i da ga malo ispomeram slusalice su normalno radile(sa balansom za zvucnik na centar )Najverovatnije cu morati da promenim slusalice posto dosta zezaju sa ovim ulazom,ipak momci mnogo vam hvala!!!

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
acamatic, nema na čemu!
A savete tog lika iz radnje ne bih da komentarišem. Ili se pravio blesav da bi te otkačio, ili se razume u tehniku k'o Marica u...
Kako god, ako kažeš da te slušalice svakako zezaju, verovatno kabl gubi kontakt kod džeka, i to masu (najširi od tri pina, bliži kućištu džeka). Kada se to desi, na slušalicama se dobija razlika između levog i desnog kanala što zvuči kao da zvuk dolazi iz daljine jer se levi i desni kanal potiru. Zato i zvuči bolje kada se pomeri balans na levi ili desni kanal jer se time praktično sa jedne strane dovodi masa koja nedostaje, ali se preko obe slušalice i dalje čuje mono zvuk, odnosno samo jedan kanal. Ako su ti te slušalice dobre, može samo da se zameni džek koji košta 100-200 dinara (metalno kućište) i sve će biti ok.

Kako god, ako kažeš da te slušalice svakako zezaju, verovatno kabl gubi kontakt kod džeka, i to masu (najširi od tri pina, bliži kućištu džeka). Kada se to desi, na slušalicama se dobija razlika između levog i desnog kanala što zvuči kao da zvuk dolazi iz daljine jer se levi i desni kanal potiru. Zato i zvuči bolje kada se pomeri balans na levi ili desni kanal jer se time praktično sa jedne strane dovodi masa koja nedostaje, ali se preko obe slušalice i dalje čuje mono zvuk, odnosno samo jedan kanal. Ako su ti te slušalice dobre, može samo da se zameni džek koji košta 100-200 dinara (metalno kućište) i sve će biti ok.
● PRAVILA FORUMA ●
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Ljudi skoro sam uzeo N8 i skroz sam pogubljen. Da li moze neki link (linkovi) za pocetnika. Uputsta, tuorijali i sl.
Simbijan telefon sam zadnji put imao 2006 i to 6630 i od tad WM i android telefone.
Jedno jos pitanje: Hak i sertifikati? Koje se kad radi i koje cemu sluzii?
Da li moram to da radim?
Imam t-mobile logo kad se pali/gasi fon pa ako moze i link ka uputstvu za fleshovanje softvera?
Ako imate bilo koji jos savet (za pocetnikabio bih vam bas zahvalan pa ako ste u BG-u i dolazite u Bg vodim na pice

Simbijan telefon sam zadnji put imao 2006 i to 6630 i od tad WM i android telefone.
Jedno jos pitanje: Hak i sertifikati? Koje se kad radi i koje cemu sluzii?
Da li moram to da radim?
Imam t-mobile logo kad se pali/gasi fon pa ako moze i link ka uputstvu za fleshovanje softvera?
Ako imate bilo koji jos savet (za pocetnikabio bih vam bas zahvalan pa ako ste u BG-u i dolazite u Bg vodim na pice

and justice for all...
Dream Weaver,pa dobrodosao nazad u Symbian svet.
Za pocetak da resemo dilemu hack fw ili sertifikat?
Definitvno hack,imas u podforumu kafic temu o hacku,na posl. dve strane imas i post o tome kako najlakse hackovati bilo koji Symbian pokretan tel.
Hack mozes i ne moras da radis,to ti dodje nesto slicno kao root kod Androida.Nije neophodan ali se bez njega ne moze.
Telefon koji imas je brendiran,mozes ga debrendirati veoma lako,uputstvo je napisao kolega VeNoM,evo i linka.
A za savete - polako,ima jos vremena...

Za pocetak da resemo dilemu hack fw ili sertifikat?
Definitvno hack,imas u podforumu kafic temu o hacku,na posl. dve strane imas i post o tome kako najlakse hackovati bilo koji Symbian pokretan tel.
Hack mozes i ne moras da radis,to ti dodje nesto slicno kao root kod Androida.Nije neophodan ali se bez njega ne moze.

Telefon koji imas je brendiran,mozes ga debrendirati veoma lako,uputstvo je napisao kolega VeNoM,evo i linka.
A za savete - polako,ima jos vremena...

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
piroman, pa pazi, ja sam se licno bojao to raditi zbog raznih komentara kako telefon ostaje mrtav ako se to pokusa ali sam ipak prihvatio rizik i uradio to i srecom uspjesno. I to sam uradio vise puta, bilo sa belle ili sa anne. Postoji mogucnost da nesto podje po zlu ali ja nisam imao tu zlu srecu. U svakom slucaju uz odgovarajuci skandinavski softver PR1.0 ti je najsigurnije da odradis to i onda samo uradis update na balkansku verziju PR 1.2. a da je 100% sigurno, bas i nije tako da NE BI TREBALO biti problema. 

venom@u pocetku mi se nije svidja interfejs,navikao sam na onaj old stile symbian,ali dobro,sta je tu je,sad,naviknucu se, i mislim da je Anna prototip nadolazace Belle ipak,tako da jedva cekam da Bellu ubacim.Janka_88@ipak cu da se zadrzim na Anni,ipak mislim da je vredno cekati Bellu,po raznim komentarima ,ne zelim da se eksperimentise,ipak ne znam preko phoenixa da radim,tako da to je to,godinam koristim Symbian,tako da nadam se da bella da bude pun pogodak u poslednjih par godina i pobojsanja Symbian-a...
))e samo da vam kazem da sam danas uporedjivao moju N8 sa HTC sensation,da li znate koliko je N8 po kvalitetu izrade bolja,pa jedno 10 puta...o kameri da n pricam.Sensation je vise baziran na softweru,mada svi kupuju HTC i koriste Android,tako se da ja drzim dragog Symbiana... ::)

Neznam jeli neko imao ovaj problem ali ne mogu stvarno da prelistavam 70 stranica pa ako moze pomoc posto mi se od jutros vec 10 puta sam restartovao telefon , kada napisem poruku i pritisnem posalji neprodje 3 , 4 sekunde i on se restartuje tako isto kada nekog nazovem i prekinem opet se restartuje , ne deseva se to stalno , to se i prije desevalo ali mozda jednom u 15 dana , kada se izgasi netreba mu svega nekoliko sekundi da opet radi normalno .
verzija softvera mi je 014.002
izdanje PR1.2
verzija softvera mi je 014.002
izdanje PR1.2
- Dream Weaver
- Mobil manijak