Evo mog viđenja:
1. Nema pravila. Meni rade neke aplikacije koje su namenjene višoj rezoluciji a ne rade recimo na nekim modelima iz E serije. U svakom slučaju, dosta toga radi.
2. Imaš silver metallic (prva verzija) i novija crna, odnosno tamnija varijanta koja bi hardverski trebalo da je potpuno identična, mada nisam siguran jer mi se čini da crna varijanta ima noviji firmver. Ovo mogu da potvrde vlasnici crne N91. Za moju silver poslednja verzija je 2.20.008 a neki rekoše u prethodnim postovima da im je došao mob sa 3.x.x verzijom. Što se tiče maske, predlažem ti prvu jer se manje vide ogrebotine.
3. Ništa naročito oko čega bi se trebalo uzbuđivati.
4. Ume da se uspori kada se natovari sa velikim brojem fajlova, pogotovo galerija. Zvučnik je čudan - prilično je glasan ali je nekako mutnjikav zvuk, mada ovo može da se reši sređivanjem semplova na kompu. Ostalo su uobičajene bubice prisutne na svim Symbian telefonima.
5. Ima nekih sitnih (i lepih) softverskih razlika ali i hardverskih poboljšanja, detalje imaš u testu za 8GB verziju.
6. Pogledaj pod 2.
hagore, sve varijante N91 su muzički telefoni, nema ME i ne-ME. Što se tiče grejanja, ovih paklenih dana mi se N70 mnogo više grejao od N91.
Zamolio bih nekoga ko ima crnu 4GB varijantu ili noviji v3.x firmver da napiše ovde product code, hoću da proniknem u misteriju različitih verzija.
Takođe me zanima da li je tehnička oznaka telefona RM-43 ili RM-158.