Nokia N91

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

E, posto cu ga mozda uzeti u subotu, da proverim par stvari. O njima je bilo reci, ali ajde da ih stavimo sve na jedno mesto, jer ce pomoci svima koji planiraju da ga kupe. Necu pitati da li ste zadovoljni, zato sto se moze videti da jeste. Ali, evo ostalih pitanja:

1. Da li se mogu koristiti sve aplikacije, zbog rezolucije ekrana?
2. Da li je n91 4gb uvek one boje, ili ima vise varijanti?
3. Da li hard pravi ikakve probleme sada kada su nove verzije softwera?
4. koje su mane, osim ekrana?
5. Koja je razlika izmedju n91 4gb i n91 8gb, osim u hard disku, tj. da li je ima uopste?
6. Koja je razlika sa "obicnim" n91, osim u boji kucista?

Pozdrav :wink:
iPhone + CX300

hagor
Banned
Pridružio se: Sub, 23. Sep 2006. 16:51

Post od hagor »

1. aplikacije koja koristim na N93 sam bacio i u N91 i rade lepo
2. imas u sivoj i crnoj boji
3. meni ne pravi, fon mi je cak padao nekoliko puta(prilikom voznje motorom i nista)
4.dosta se zagreva pri koriscenju
5.koliko ja znam nista drugo osim harda
6.ovo pitanje bas i ne razumem (ali ako mislis na razliku izmedju N91 i N91 ME razlika je sto je svaka ME crne boje i ima HD od 8 Gb)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Evo mog viđenja:

1. Nema pravila. Meni rade neke aplikacije koje su namenjene višoj rezoluciji a ne rade recimo na nekim modelima iz E serije. U svakom slučaju, dosta toga radi.

2. Imaš silver metallic (prva verzija) i novija crna, odnosno tamnija varijanta koja bi hardverski trebalo da je potpuno identična, mada nisam siguran jer mi se čini da crna varijanta ima noviji firmver. Ovo mogu da potvrde vlasnici crne N91. Za moju silver poslednja verzija je 2.20.008 a neki rekoše u prethodnim postovima da im je došao mob sa 3.x.x verzijom. Što se tiče maske, predlažem ti prvu jer se manje vide ogrebotine.

3. Ništa naročito oko čega bi se trebalo uzbuđivati.

4. Ume da se uspori kada se natovari sa velikim brojem fajlova, pogotovo galerija. Zvučnik je čudan - prilično je glasan ali je nekako mutnjikav zvuk, mada ovo može da se reši sređivanjem semplova na kompu. Ostalo su uobičajene bubice prisutne na svim Symbian telefonima.

5. Ima nekih sitnih (i lepih) softverskih razlika ali i hardverskih poboljšanja, detalje imaš u testu za 8GB verziju.

6. Pogledaj pod 2. :wink:

hagore, sve varijante N91 su muzički telefoni, nema ME i ne-ME. Što se tiče grejanja, ovih paklenih dana mi se N70 mnogo više grejao od N91.

Zamolio bih nekoga ko ima crnu 4GB varijantu ili noviji v3.x firmver da napiše ovde product code, hoću da proniknem u misteriju različitih verzija. :)
Takođe me zanima da li je tehnička oznaka telefona RM-43 ili RM-158.

krstin
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 18. Jul 2007. 21:48
Kontakt:

Post od krstin »

Da li preporucujete n73 me ili n91, telefoni se tu negde po ceni, ja ne mogu da se odlucim koji da uzmem... :(

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

krstin, već postoji upravo tema koja poredi ova dva modela, baci pogled.
viewtopic.php?p=96726

Samo ću dodati da N73 i N73 ME ne mogu da prismrde N91 po pitanju zvuka. N73 i N73 ME imaju isti hardver - isti je zvuk, mada ME varijanta ima bolji player i dodatne opcije Stereo widening i Loudness pa zvuči malčice bolje od obične verzije.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

A da li moze da bude nekih problema sa hardom n91 dok se trci? Negde sam to cuo, mada mislim da je glupost...
iPhone + CX300

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Nema nikakvih problema sa hardom, lično sam trčao sa uključenom muzikom i nijednom nije štucnuo.

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

a u slucaju da hard crkne,ko ce mi to popraviti,malo njih ce uzeti da to radi i na kraju ce mi reci da nema nade,da je crko potpuno,zato se bojim da kupim fon sa hd-om
nokia c7

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

llulle, ja sad hocu da uzmem ekstra fon (mislim na zvuk) Tu se izdvajaju n91 i w950, ali posto sam w950 vec imao, ostaje n91. A, ima i nekih lepih stvari za to koliko kosta(wifi, 4gb, odlican zvuk, odlicno kuciste, i ono sto mi je jako vazno, 3.5mm ulaz...)
iPhone + CX300

nnn
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 16. Nov 2005. 14:20

Post od nnn »

Kupio sam N91 ali je sa Vodafona.Ako neko ima isti,a ima probleme,bilo bi mi korisno da podeli informaciju samnom.

Hvala unapred

Pozz

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

A, jel se fon grebe, kao sto su pokazali na testu na ovom sajtu, ili su malo preterali?
iPhone + CX300

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

llulle, ako si baš toliki baksuz... :roll: Ali i hdd može da se zameni, ne verujem da bi izašlo više od 80€.

NNN, imaš temu o ubacivanju čistog firmvera pa možeš da se otarasiš Vodafona.
viewtopic.php?t=7010

Alien, ako vodiš računa, nećeš imati problema sa grebanjem.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

A zasto je obicni model skuplji 35e od n91 4gb, kad je razlika samo u boji i 6 slova na maskici?
iPhone + CX300

nnn
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 16. Nov 2005. 14:20

Post od nnn »

Miškoni napisao:NNN, imaš temu o ubacivanju čistog firmvera pa možeš da se otarasiš Vodafona.
To znachi da Vodafon-ov firmware hoce da pravi problem?

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Ma neće, nego je čovjek mislio ako ti smeta. Ne bi trebalo da pravi problem, ali ako se ipak desi da pravi (ponavljam, vjerovatno neće), prati uputstva na linku koji je Miškoni stavio.

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

hagor
Banned
Pridružio se: Sub, 23. Sep 2006. 16:51

Post od hagor »

evo ovo sam zaboravio da dodam, N91 ima los zvucnik moja N93 se znatno jace cuje od njega, mada mislim da je zvuk na N91 nesto cistiji na zvucniku, ali zato kada mu ubacis slusalice (ja koristim Canyon Cn-HS3 e to otkida, cuje se jace i kvalitetnije nego na mom lap-topu :D

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Alien, pitanje je šta sve ide u paketu sa ovom od 250€, a i moguće da im je ulaz povoljniji pa su rešili da ih daju jeftinije. Zovi pa proveri u čemu je misterija. :wink:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa i ja sam nesto ramisljao da nije do paketa, ali ne znam... Jedino ako vade slusalice pa ubacuju losije, posto nemaju mem. karticu da izbace :x Ali, nema veze, bolje mi je da platim malo vise, i da budem siguran :D
iPhone + CX300

Miškoni
Administrator
Administrator

Post od Miškoni »

Ne verujem da će vaditi ili menjati slušalice jer su specifične i adapter ide samo na N91, ali mogu da izvade audio kabl, postolje i adapter za punjenje, usb kabl...

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Auuu, Miškoni, upravo si mi zagorcao zivot... :lol: Pa ja taman reko da me ne zeznu za slusalice, a ono ima jos milion stvari...
iPhone + CX300

Odgovori