Nokia glasine u 2011.

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Microsoft is set to unveil more than 500 new enhancements to its Windows Phone mobile platform at an event in New York tomorrow.

The update, called Mango, will include some new business capabilities that Microsoft Steve Ballmer talked about today at the Japanese Microsoft Developer Forum 2011.

The company is also expected to unveil some new Windows Phone partners, according to Ballmer. This could mean that we'll get a glimpse at some new hardware at the press event. That said, Bonnie Cha, CNET's smartphone expert, doesn't expect new devices or the Mango updates to be available for a while.

Microsoft gave a sneak peek at what might be offered in Mango at Mobile World Congress 2011 in February. Some new features likely include third-party multitasking, Internet Explorer 9 support, and Twitter integration in the Peoples hub.

CNET will have a team of reporters covering the event live. To stay on top of the latest news, check out our live blog. The link is below. The press conference starts at 10 a.m. ET (7 a.m. PT). We'll be kicking off the live blog discussion about 15 to 20 minutes early, so come back and join the fun.
neke znamo koje ce biti npr nokia maps bice zanimljivo videti sta su jos pokupili od nokie u njihovom malom dogovoru

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

http://www.youtube.com/watch?v=OP30F3Zx ... ded#at=559
mango je izasao :oops:
iskreno meni ovo izgleda odlicno,vec razmisljam o wp7!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Jos uvek sam "'ladan k'o spricer" sto se tice WP7, pa i ovog Mango update-a. Sistem lepo sljaka, brz je i fluidan (isprobah Samsung Omniu 7), ali je graficki sto godina iza ostalih, pa cak i posustalog Symbiana.
Ima nekoliko interesantnih tranzicija pri otvaranju aplikacija, foldera, galerije, ali premalo da bi impresioniralo i ostavilo zaista pozitivan utisak i u tom smislu

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Green, skar, ni ja nisam nekakav pretjerani freak za WM7, jer ipak bih volio da NOKIA i dalje "fura" svoje, pa taman to bio i promasaj, ali nervozno cekam prvi telefon iz NOKIA-e na WM7 da vidim sta ce donijeti... :(
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Citam da prodaja WP7 telefona ide jako lose, i kontam da Nokijini WP7 modeli nece doneti nista senzacionalno u tom smislu. Cak ni zagrizeni Nokijasi... :dry:

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ma ja mislim da prodaja ide lose zato sto jos uvek to nije "ono pravo", i mikrosoft je svestan te prve faze u razvoju novog OS-a... tako da sumnjam da je razocaran u prodaju. Ovo su sve probni baloni, tipa kao i android kada se pojavio, samo su geekovi bili culi za njega, i to culi, a ne posedovali. Prodaja je maltene bila simbolicna, tek od heroa kao nesto pocinje, a ono pravo tek od desirea i legenda.
WP7 jos nije sazreo za siroke narodne mase, a kada bude, saznacemo to po mikrosoftovoj agresivnoj kampanji. Treba nam jos jedan jak operativni sistem.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Lobachewsky, kud ces jaci OS od Symbian-a ( to je moje misljenje )... Sto se tice svega, jednostavan je za koristenje i samo ako dobijem WM7 bice mi uzasno tesko jer moracu da pazim na viruse, a vjerujem da ce i sama NOKIA morati da razvija jace procesore i vise RAM memorije, pa usudio bih se reci, cak i bolje nego sto sad imaju telefoni pod Android OS-om...
A da prodaja ide lose, govori i podatak da je sve manje korisnika koji imaju komp a da koriste Windows... :( Mislim da su ljudi jednostavno razocarani u Windows, tako da mislim ( moje subjektivno misljenje ) da prodaja nece bas nesto stravicno da skoci :(

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

http://www.gsmarena.com/nokia_to_contin ... s-2695.php
nokia produzava zivot simbain OS,sad vec sve pocinje da ima smisla... :roll:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Jedino što više niko ne zna da li ovaj put misle ozbiljno...:) Toliko različitih izjava su dali u poslednje vreme da više ni oni sami ne znaju šta planiraju...:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ninolina, u pravu si... Negdje sam procitao da ce do kraja 2012. godine da prave Symbian, ali negdje sam citao da ce polovinom 2012. da zavrse sa pravljenjem jer zele da sto prije predju na WM&, mada po meni ne bi toliko trebalo da se "srlja" ( ako to tako mogu reci ) sa WM7 :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

mislim da sam negde procitao da nokia nece poceti da ubacuje windows u svoje telefone sve do pojave WP 7.5... :wink: :wink: :wink:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

luca, gdje si to nasao ?! Da li mozes da nam das link ? S druge strane, do pojave WM7 na NOKIA-inim telefona ostalo je jos "malo", ali sta li ce biti sa S^3 ? :(

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

E iako sam veliki fan nokijinih telefona, moram da kažem da im rukovodioci nemaju pojma.Izjave za javnost menjaju ćešće nego što neko menja čarape :lol: .Zaista, ovakvim "lebdenjem" ni na nebu ni na zemlji samo zbunjuju svoje kupce.Iskreno se nadam da će ova izjava o produženju update-a za symbina ostati na snazi......
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

znemanja, i ja se tome nadam, ali jednom sam rekao, ali to cu i da ponovim, da ce mi N8 biti zadnji telefon, ako svi ostali budu na WM7 :(

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ma sto se cudite zbog cega je promenjena izjava, citaju i oni forume i vide reakciju njihovih kupaca i meni je i blo zaocekivati da ce se nesto ovako i desiti. Nesto slicno sam negde vec i pisao da ce Nokija win... pustiti ali da sigurno nece i ugasiti ono od cega je zivela i opet dodjosmo na onu nasu "novi bunar kopaj ali nepljuj u star".
A ovo sto je zavodnick, napisao to bi mnogi uradili pa i ja jer iz onog sto sam procitao win... nebih kupovao a jos koliko kostaju telefoni na tom os...
Ako se i ikad ugasi symbian mogao bi doci u obzir ili neki android ili neki od odlicnh S.E. dumb telefona. (Slika uspomene na k-seriju Slika)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ja se izvinjavam na dezinformaciji, ipak ce nokia poceti sa 7.1 a.k.a mango svoj put u windows vode... :wacko: :wacko: :wacko:

http://www.gsmarena.com/nokia_to_use_71 ... s-2682.php

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

zavodnick, Apsulutno se slažem sa tom tvrdnjom, n8 će biti poslednji dobra telefon sa symbianom ako zaista reše da naupuste pomenuti OS.
deksicom, Vrlo moguće, ipak tako velike kompanije kao što je Nokia imaju svoj tim koji se bavi istraživanjem tržišta, a forumi posvećeni mobilnim telefonima su najbolji izvor informacija.Nadam se da će "kukanje" symbian fanova naterati da razmisle o svojoj strategiji za budućnost i nastave sa razvojom symbian-a.Nemam ništa portiv da oni ubace u neke model i WP7, ali symbina neka ne diraju 8)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

znemanja, Većini Nokia kupaca pojmovi Symbian i WindowsPhone 7 nažalost ništa ne znače, oni kupuju Nokiu a ne Symbian telefone. Poznajem barem 20 korisnika Symbian telefona kojima ama baš ništa ne znači OS na telefonu jer ga oni koriste kao 3310 i nisu ih kupili zbog Symbiana nego zbog onoga Nokia je Nokia.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

upravo tako,on hoce nokiu,nema veze sto je mozda precenjena...
al ipak ima istine i u tome,evo pre neki dan uslikah cisto da se dokaze kvalitet komponenti
Slika
N95 8gb,stara 3 i kusur godine,telefon je kvasen,flet vidite u kakvom stanju,i kuciste napuknuto,i sve fercera ko zmaj!!!

Odgovori