Nokia 701

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

snenad, poredis nesto sto je... "nemoguce". Lexus ima masovnu proizvodnju i siroku paletu automobila za recimo, ljude za posao, gradski, milionere... Da li me razumijes ?! Ferarri ?! Nema massovnu proizvodnju i narucuje se, ali nema siroku paletu automobila za tipove ljudi koje sam nabrojao... Razlika je ocigledna !
Isto tako je s NOKIA-om jer je napravila telefone, za biznismene, za tinejdzere, za mladje i za odrasle, ali isto tako i telefon sa malo dubljim dzepom :) Ajde da se ne lazemo, NOKIA N8 je kvalitetan telefon i jako dobar i bio je ono sto ste vi rekli, jedinstven telefon i cijena mu je opet pala za godinu dana za nekih 300 Eur! Onda ja vas pitam, zasto ulagati toliko para u tako nesto sto ce za nekoliko mjeseci biti dostupno "gotovo svima" :D ?
Naravno, RandjaPO takav telefon je limitiran mnogim stvarima. Cijena, tezina, velicina, izgled... A ako se ijedan od tih faktora izbaci, onda to vise nije telefon :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

E moji Nokijasi, i dalje ne kontate trenutnu politiku kompanije. Sada Microkia diktira sta ce da bude na trzistu, a sta ne. Iako Njoka poseduje potrebnu tehnologiju, nema sanse da je realno primeni na modelima koji nisu WP7. N8 je odlican model, top klase, ali ipak zaostaje u dosta stvari koje smo vec davno apsolvirali, i smatram da je to namerno tako uradjeno po direktivi smrdljivih amerikanaca. Symbian ne sme vise da bude ljuta konkurencija Androidu i iOS-u...

N9 je pokazao koliko je raja gladna novih modela i inovacija, a takodje i koliko se njome i tehnologijom moze manipulisati. Modeli sa znakom Nokia koji ce biti prava konkurencija ostaloj bratiji se cuvaju za WP7, po mom misljenju...

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Green, ne znam koliko ce to biti u redu da WM7 bude konkurencija Androidu i iOS-u, ali nikad im nece parirati kao sto je Symbian nekada :(
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Symabian nikada nije ni parirao iOS-u i Androidu, iOS ih je raskantao za godinu dve, dok im je android uzeo i ono što je preostalo kupaca (bar high enda modela), symbian sada uglavnom živi od prodaje low end telefona u zemljama trećeg sveta. Realno symbian više nikada ne bi imao comeback u high end segment zato sada i dobijamo "ovakve" symbian modele dok se prava snaga čuva za WP7.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

telep, mogu samo da mu pljunu pod prozor i Android i iOS,znas kako se kaze ''dok je struju smislj'o Tesla,Ameriko sisala si vesla'',tako da Symbian ima taj neki smek o cemu iOS a posebno Android mogu samo da sanjaju.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Green, telep, opet nastavljate pricu po starom, ko li vas placa i kolikooooooo :P :P
Vi ko gluv u gajde samo terate jedno te isto Slika
Poslednja izmena od Deksi u Sub, 27. Avg 2011. 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

deksicom, Šta hoćeš da kažeš da to nije istina. Uostalom vidimo kakve Nokia trenutno telefone prodaje.
RandjaPO, Ima šmek, OMG pa ovo je kao Stevino it's magical. Ne znam ja sam koristio symbian jer je jedino valjao u to vreme (u suštini bio je jedini OS za ne touchscreen telefone) ali šmek mi nikada nije imao.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

telep napisao: Ne znam ja sam koristio symbian jer je jedino valjao u to vreme (u suštini bio je jedini OS za ne touchscreen telefone) ali šmek mi nikada nije imao.
Pa ono tad i ovo sad je razlika ko nebo i zemlja.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Meni nije, i dalje (do izlaska anne i android UI-a) mi to izgleda kao upscale-ovan s60v3 UI, meni ne treba ubeđivanje, treba nokia da ubedi ostale kupce koji su ostavili Nokiu, a njih je na milione.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

telep, stvarno mi nije jasno, cemu takav ton i takva opsednutost Android-om (koji trenutno i sam koristim). Android jeste dobar, ali ima i dosta mana, isto tako i Symbian i iOS i Bada, Win 7 na compu, bre, nista nije savrseno!!! Meni se dopada sto je Nokia preuzela neke dobre stvari od Androida, najzad nesto novo, i po meni plus za Nokiu. A to prepucavanje ko je bolji, kao deca ste, hajde potucite se, da dokazete cija je igracka bolja! :x :x :x
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

pa to prepiranje jednostavno ne sme da izostane....
naravno ovi Androidjani su neprikosnoveni,100% se raspravljalo oko toga,ja sam na WP7,al vidim da se na symbianu radi dobro,i zelim da se tako nastavi,ne samo jurnjava u ghz,nego da se uvedu neke nove stvari,a ovaj UI mi je nekako samsungovski :) saren ko ciganska mahala! vise volim ozbiljnije stvari!
mislim da je ova rezolucija ekrana ocajna,upropastava CBD,jednostavno odlican kontrast i ostrina samo jadna rezolucija,800x400 ko budali samar!!!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

RandjaPO napisao:telep,S,znas kako se kaze ''dok je struju smislj'o Tesla,Ameriko sisala si vesla''
Moram da ti otkrijem dve vazne stvari:
1. Nije Tesla "otkrio struju"
2. Sve najvaznije patente iz oblasti elektrotehnike je otkrio dok je ziveo u Americi, kao americki drzavljanin.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ensiferum, Ovo je forum o mobilnim telefonima, o čemu da pričamo o cvecu. Gde sam rekao da je android savrsen? Ako ne vidis u kom smeru se krece symbian ja tu ne mogu nista. Sta treba samo da se pise odlicno nokia, cvetaju ruže sve je savrseno, i dalje smo ubedljivo najbolji itd. Valjda su to samo i slusali pa pogledaj gde ih je to odvelo.

Uostalom i ovih par komentara koje ostavim mesecno cu prestati u potpunosti da pisem, posto moram da pisem samo dobro o symbianu a android i ovako ovde ne pratim tako da odsada cete slusati samo hvalospeve.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

tomas.hokenberi, ne moras da mi objasnjavas posto se time bavim,samo sam hteo da kazem da nije bilo Symbiana ne bi bilo ni Androida,e sad je vreme da i Symbian nesto korisno preuzme od Androida.Neznam dokle ce vise biti ovakvih prepirki i ko je od koga sta preuzeo,jer ako nastave da uzimaju jedni od drugih ono sto valja na kraju cemo samo mi korisnici imati koristi od toga.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

RandjaPO,
Kako misliš da nije bilo Symbiana ne bi bilo ni Androida..?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

deksicom, ne kontam sto si toliko odlucan da dokazes da se Nokia i sa ovim modelima kao vraca na neko mesto koje joj je s pripadalo pre vise godina, kad vec i slabiji poznavaoci prilika vide sta se desava. Ako ce Nokia svakim novim modelima da se pravda kako joj je i dalje bitno azijsko low-end trziste sa telefonima od, primera radi, 100 evra, nemamo bre vise o cemu raspravljati...

Vec sam jednom dao objasnjenje, a izgleda da cu morati opet: Symbiana se odricu najzagrizeniji korisnici, blogeri, vlasnici citavih sajtova za podrsku ih gase, proizvodjaci napustaju Symbian kao da nikad nije ni postojao, a neki su i dalje slepi pored sopstvenih ociju, ne zeleci da prihvate realno stanje.
I onda se jos cude sto postoje takozvani Apple "fanboys", kao oni su izmanipulisani kreteni u svom obozavanju iOS-a, a Symbian korisnici su andjeli s neba. Ajde molim te... :dry:

Takodje sam i ja misljenja, kao sto je kolega telep lepo istakao, da ne treba meni ubedjivanje, vec Nokia treba da ubedi one koji su istu tu Nokiu napustili. A ako neko misli da su to sve glupani koji nisu znali sta napustaju, bas divno razmisljanje...

Ensiferum, da malo pazljivije citas komentare ukapirao bi da se rasprava uopste ne vodi oko toga sta je i koliko bolje...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Green napisao:Takodje sam i ja misljenja, kao sto je kolega telep lepo istakao, da ne treba meni ubedjivanje, vec Nokia treba da ubedi one koji su istu tu Nokiu napustili. A ako neko misli da su to sve glupani koji nisu znali sta napustaju, bas divno razmisljanje...
To si ti napisao a ne neko drugi :D

Ma ovako bi mogli terati do u nedogled ovakvim diskusijama i opet nista nebi dokazali zasto je nekome nesto bolje. Dzabe samo trosimo struju, vreme...

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Green, hoces da kazes da ne citam komentare u temi koju sam licno otvorio!? :uhuh: :uhuh: :uhuh: Rasprava se na kraju uvek svodi na to, "ciji je veci"! Manite se prepucavanja vise! Ovo je tema o Nokiji 701, i po mom misljenju telefon i njegov OS uopste ne deluju lose, za razliku od nekih ranijih modela!
telep, Postoji mnogo nacina na koje mozes isprazniti negativnu energiju ili licne frustracije, mani se foruma!!! :angry: Ja stvarno ne znam, ako Belle nije bolji od prethodnih Symbian verzija, ja sam onda stvarno lud ili slep! :wacko:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ensiferum, Ne znam o kakvim ličnim frustracijama govoriš, ali jebiga ja ti tu ništa ne mogu pomoći. Over and out forever sa ovog foruma, već dugo sam o ovome razmišljao ali sada je kraj.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

telep, ma taman posla da se udaljavas zbog nekih prepirki ee koliko li je meni puta to padalo na pamet pa sam ipak ostao ovde. Moramo se nekad i pokoskati malo ali moj stav je da je suludo ubedjivati nekog kako je nesto bolje od necega jer svako ima slobodu biranja da odabere sta mu odgovara. Eto nama josuvek odgovara symbian a dokle ce vreme ce pokazati.
Ovde smo da se pomazemo a ne svadjamo, veliki pozdrav.

Odgovori