like, da ali vidis... Ja bas ne znam puno Amera koji imaju NOKIA -u ili tako nesto ?! Vecina njih koje ja znam, nose ili iPhone ili Android --- > zemlja porijekla Amerika ( da ne kazem Kina, ali OS su americki ). E sad to povlaci ono pitanje, da li kupuju to zato sto vole "svoje" ili eto tako sto to zele... Ili opet, ne poznaju dovoljno drugo, pa onda...Evo jedne potvrde toga. Radim u jednoj velikoj kineskoj kompaniji i sad recimo od 100 Kineza, samo jedan ima Nokia... Ljudi, nijedan vise... Samsung, HTC i jos neke telefone za koje nisam cuo ali su opako dobri ( kad kazem dobri, imaju Quad-core procesore, 2GB RAM-a i tako to... "ne bih da ulazim da li je to taj garantovani kvalitet" )... E razloge za to nemaju, ali svi imaju slicnu pricu... NAVIKLI SMO NA OVO... Cek i onda se pitam... Prije "smart" telefona ( mada danas je je vecina SMART ) postojala je NOKIA kao smart telefon i nijedna vise kompanija... Zatim dolazi iOS i Android... I onda se pitam, na sto su to navikli ?!
Zaista, evo drndam ovaj svoj telefon po cijeli dan i baterija mi traje 2 i po dana!!!

Ma daj mi nadji Android koji neces da moras svakih 15 sati da punis?!
Opet da malo predjem i na drugu pricu... Naime, prije Skype-a bili su tako da kazem neki "mini programcici" za pozivanje i chat ( izmedju ostalog chat ) ali danas svi navikli na Whatsapp i Viber ?! Zasto niko ne koristi Skype ?! NAVIKA... I onda se pitam sta su koristili prije ?! Odgovor: NISTA!
Telefon te ljude nije zanimao i sad kupis neki Android a na njemu milion ikonica, svijetli k`o novogodisnja jelka i onda ne treba nista da radis na njemu, da se zanimas... i sta imas... NISTA! Ovo je moje misljenje koje ne dijele svi, ali realno je tako... Meni iskreno telefon sluzi i za razonodu i kao telefon, ali iskreno ne volim ono kad mi kazu :" Ma meni su samo bitni pozivi i poruke "... "Ako su ti bitni pozivi i poruke imas DMX stranicu pa tamo nadji telefona koliko te volja takvih"...

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!