Nokia Lumia 1520

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
like
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 29. Okt 2014. 21:45
:: nokia lumia 800
:: samsung galaxy i9082

Re: Nokia Lumia 1520

Post od like »

hah to su gluposti da su vezani za ime, vezani su za kvalitet :( koga vise nema. Na androidu mi sve smeta, pocev od fonta, pa onog kao status bar koji je skrabav, pa lose izrezanih tastera, pa nekakvih rupica, natpisa, katastrofa totalna nula. Apple mi se ne svidja isto dizajnesrski, svi ga imaju a i preskup mi je nekako 1000 evra. Uostalom sigurno vecina vlasnika, radnika i programera googla nose iphone, ovi androidi im sigurno slluze samo za slikanje, kao i vecina Amerikanaca. Tako da nije u pitanjeu ime nego kvalitet :smutny: To je prvi telefon koji me je odusevio posel siemens koji mi je zardjao.

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

like, da ali vidis... Ja bas ne znam puno Amera koji imaju NOKIA -u ili tako nesto ?! Vecina njih koje ja znam, nose ili iPhone ili Android --- > zemlja porijekla Amerika ( da ne kazem Kina, ali OS su americki ). E sad to povlaci ono pitanje, da li kupuju to zato sto vole "svoje" ili eto tako sto to zele... Ili opet, ne poznaju dovoljno drugo, pa onda...Evo jedne potvrde toga. Radim u jednoj velikoj kineskoj kompaniji i sad recimo od 100 Kineza, samo jedan ima Nokia... Ljudi, nijedan vise... Samsung, HTC i jos neke telefone za koje nisam cuo ali su opako dobri ( kad kazem dobri, imaju Quad-core procesore, 2GB RAM-a i tako to... "ne bih da ulazim da li je to taj garantovani kvalitet" )... E razloge za to nemaju, ali svi imaju slicnu pricu... NAVIKLI SMO NA OVO... Cek i onda se pitam... Prije "smart" telefona ( mada danas je je vecina SMART ) postojala je NOKIA kao smart telefon i nijedna vise kompanija... Zatim dolazi iOS i Android... I onda se pitam, na sto su to navikli ?! :smutny:
Zaista, evo drndam ovaj svoj telefon po cijeli dan i baterija mi traje 2 i po dana!!! 8) Ma daj mi nadji Android koji neces da moras svakih 15 sati da punis?!
Opet da malo predjem i na drugu pricu... Naime, prije Skype-a bili su tako da kazem neki "mini programcici" za pozivanje i chat ( izmedju ostalog chat ) ali danas svi navikli na Whatsapp i Viber ?! Zasto niko ne koristi Skype ?! NAVIKA... I onda se pitam sta su koristili prije ?! Odgovor: NISTA!
Telefon te ljude nije zanimao i sad kupis neki Android a na njemu milion ikonica, svijetli k`o novogodisnja jelka i onda ne treba nista da radis na njemu, da se zanimas... i sta imas... NISTA! Ovo je moje misljenje koje ne dijele svi, ali realno je tako... Meni iskreno telefon sluzi i za razonodu i kao telefon, ali iskreno ne volim ono kad mi kazu :" Ma meni su samo bitni pozivi i poruke "... "Ako su ti bitni pozivi i poruke imas DMX stranicu pa tamo nadji telefona koliko te volja takvih"... :disgust:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Zavodnick: respect za post!
Like: nije bas sve kako kazes, ali postujem stav.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Slika
zavodnick napisao:...Cek i onda se pitam... Prije "smart" telefona ( mada danas je je vecina SMART ) postojala je NOKIA kao smart telefon i nijedna vise kompanija... Zatim dolazi iOS i Android... I onda se pitam, na sto su to navikli
Slika
zavodnick napisao:...Zaista, evo drndam ovaj svoj telefon po cijeli dan i baterija mi traje 2 i po dana!!! 8) Ma daj mi nadji Android koji neces da moras svakih 15 sati da punis?!
Čoveče,... pa ovaj tvoj avatar se baš uklapa uz ovo što ti pišeš. Da si tražio bolji, ne bi ga našao sigurno. :lol: :lol: :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

@like @zavodnick toliko netačnih, paušalnih, subjketivnih i u krajnjoj liniji glupih informacija i zaključaka ste izneli da nema svrhe ispravljati vas.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

I ja bih bio indisponiran da drzim samo 4,3 posto svetskog trzista sa WP,pali za 0,3%
Znamo da je u pitanju Microsoft ,znaci marketing i kes nisu u pitanju tako da ovo dobija jos vise na tezini
Da im nije bilo nokie sve to bi bilo jos gore,sada kada nje i zvanicno nema kao brenda na telefonima bice zanimljivo,pratiti situaciju
Ima WP buducnost,ali sve to ide nekako sporo,ocigledno da negde skripi
Po meni jedna od glupljih stvari je recimo neizbacivanje jos jednoga phableta pored 1520,1320 je smejurija od fona ,zamisli ne svetle prednji dugmici ahahaha pa to je komedija,stedeli na tome ,kamera uzas ,pa to im je najjaci adut a oni stedeli itd

Stancuju niskobudzetne telefone kao da im Iphone nije u komsiluku,pa ne vide da cena nekada ne znaci prepreku za dobru prodaju,a imaju i druge firme koje se razbise od prodaje nimalo jeftinih telefona itd
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

To sto si napisao da je 1320 smejurija rećiću ti da nije istina, to nije premijum telefon, cena mu je 200€ a to sta nudi za te pare je i tek kako dobro...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

1320 jeste dobra za te pare, a 1520 je i dalje odlicna, ali je lose to sto je i dalje najbolji WP telefon, i posle godinu dana bez naslednika. dakle, MS bi mogao da malo brze poradi na tome, jer ga iovako konkurencija gazi. a to mi je pomalo krivo, jer sam korisnik i ljubitelj WP telefona..

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Verovatno nemaju šta novo da ubace, jer ni taj hardver nisu iskoristili.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

knezevic76, koja ti je ovo app za bateriju ?! I koja je app koju si koristio za slikanje pozadine ?! :wink: HVALA
Azimuth, ja mislim da nema, ali sam neki dan vidio da kao i na Androidu postoji neka app koja se zove batery doctor, pa cu slicnu da potrazim ovdje da vidim da li moze preko nje da se to vidi... :D

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Aplikacija se zove Battery, na ikoni je crvena baterija, a za slikanje ekrana VOLUME UP + POWER taster, bar na mom modelu.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Danas se malo igrao sa s5 i uporedjivao kamere. Mogu slobodno reci da moja lumia pravi bolje fotke u svim uslovima. A moram da razocaram sve koji misle da da je s5 ravnopravan ili bolji od lumie 1520/930. Nego kad ce zvanicni 8.1.1 za 1520?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa postavi slike. Postoji ovde tema na forumu ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Peek-a-boo :)

Zvanicni update sigurno do kraja godine. Takodje, danas sam procitao na Twitteru da ce pojedini uredjaji u zavisnosti od hardvera biti uskraceni za pojedine novotarije koje donosi Denim.
Elem, takodje isti medijum je objavio jos jednu vest, a to je da Win10 dolazi na sve WP uredjaje... To mi bas i nije najcistije u glavi, ali videcemo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Pa verovatno isto kako će i denim dobiti... Sigurno nece 520 da dobije sve kao 1520, što mi je i normalno, samo je bitno da ne dodjemo u situaciju da 520,620,720 postanu nekompatibilne za novi softver ili ne daj Bože wp7 scenario. Ako svi dobiju wp10 to je ogroman plus za MS i mnogi će reći sebi "u pa MS poštuje korisnike, nije kao Samsung, Sony, LG, itd. hajde da mu dam šansu", a ako MS ispali zacementirali su se na 4% tržišta (ili koliko već).

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ljudi imam problem...doduse,dva...
Prije nekoliko dana sam instalirao app awesome lock koja mi se nije svidjela,pa sam je skinuo...Imam Accu Weather i MSN Weather...Kad sam prije ukljucivao lock screen,ako bi padala kisa,imao sam kisu kao pozadinu i sad to ne mogu da namjestim jer kad stavim MSN kao pozadinu on mi stavi sat i neku vremensku prognozu kao da je dijete crtalo rukom... :x
Mislim da mi je IE poluduio...krenem da citam neku vijest i krenem da scroolujem,jer sam dio vijesti procitao i svaki put kad bih scroolovao za 10 reda,on me lednostavno vrati za 5 redova nazad...sta se desava!? :x

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Pa stavi tu prognozu koju si imao i ranije na zakljucnom ekranu i podesi u njenom podesavanju sta i kako hoces da se vidi. A mozda je i doslo do azuriranja pa se je i to promenilo. Meni je Accu W... tako pokazivao dok je radio ali nju ne koristim vec mesecima jer neradi kada je jezik na Srpskom u telefonu.

IE tako radi na nekim sajtevima i to je problem do njih jer nece da optimizuju stranice za pretrazivace na telefonima, ranije je P.A. imao taj problem ali su ga oni resili i sad je dobro.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Deksi, mah, nisam mogao da se sjetim koju sam prognozu imao ranije, ali sam skontao da je to AccuWeather i mogu ti reci da ima prekrasne slike... Prelijepo :) Uzivam...
Naime, sto se tice drugog dijela, nisam bas siguran je blic.rs ima optimizaciju za pretrazivanje preko telefona, ali mislim da je samo do ucitavanja. Jer meni se to desi kad mi ne ucita stranicu do kraja, ali i tvoje je moguce jer mi se tako desi par puta
(iako je stranica potpuno ucitana). :blinky: Ne znam da li si probao google chrome za WP ?! Kako radi ?! Da li je bolji od
IE-a ?!
Deksi, HVALA STARAC :)

lumia920
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Okt 2013. 13:35
:: lumia 920
:: nokia e7

Post od lumia920 »

Aplikacija prognoza je odlicna, odlicne slike, transparent live tile i odlicna za zakljucan ekran. Preporucujem je :)
A i na nasem je jeziku

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

zavodnick napisao: Ne znam da li si probao google chrome za WP ?! Kako radi ?! Da li je bolji od
IE-a ?!
Instaliras i probas nista lakse, meni je ie bolje. Ovaj chrome nema ni bomarks.

Odgovori